homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Help!

#1 2012-01-16 00:22:42

gab.oana
Membru
Inregistrat: 2012-01-16

Help!

Va rog sa ma ajutati...am uitat sa iau pastila 3 zile , in a treia zi mi-a venit ciclul si tot in aceeasi zi am luat 2 pastile si nu stiu daca am facut bine??ce sa fac sa ma opresc sau sa iau in continuare pana se termina folia? AAA si daca joi am luat ultima pastila iar vineri am avut contact sexual as avea motive sa ma ingrijorez??

#2 2012-01-16 00:32:07

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

Re: Help!

deci tu ai uitat 3 zile la rand sa iei pastila? atunci e si normal sa iti vina ciclul... smile nu a fost rau ca ai luat 2 pastile in aceeasi zi. cate pastile mai ai din aceasta folie? eu in locul tau as face pauza acum, iar apoi as incepe o alta folie, ca altfel ti se deregleaza menstra si se pierde protectia din pauza, pentru ca lipseste o pastila (a treia, pt ca tu ai luat doar 2 din cele 3 uitate). dupa ce faci pauza de 7 zile, incepi o alta folie, iar pe perioada a 7 pastilute te protejezi suplimentar cu prezervativ, pana se reinstaleaza protectia.
daca vineri cand ai facut sex erau trecute mai mult de 12 ore de intarziere de la ultima pastila pe care ai luat-o, atunci e cu semnul exclamarii acel contact. daca nu, erai protejata de pastila anterioara.

Ultima oara a fost editat de hai_faiv (2012-01-16 12:15:50)

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#3 2012-01-16 10:21:49

gab.oana
Membru

am intrebat daca am facut rau ca am luat doua pastile in aceeasi zi pentru ca le am luat dupa ce mi-a venit menstruatia...acum mai am 15 pastile in folie....si nu esti protejata 24 de ore de pastila ca doar iei una la 24 de ore? eu asa stiam :-?

#4 2012-01-16 12:18:44

hai_faiv
Hero member
De la: bubulina gospodina
Inregistrat: 2008-08-18

vroiam sa zic daca au trecut mai mult de 12 ore de intarziere, adica 36 ore de la ultima pastila.
nu se intampla nimic daca ai luat 2 pastile deodata, dar eu le-as opri sau as lua 21 de pastile fara oprire (ceea ce probabil inseamna sa iei si alte pastile dintr-o folie de rezerva).

totusi, mai poti astepta si alte sfaturi de la fete.
smile

When morals decline and good men do nothing, evil flourishes. A society unwilling to learn from past is doomed. We must never forget our history.

#5 2012-01-16 13:01:55

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

daca explici joi ce pastila ai luat. ultima adica alea doua inghitite deodata?

Ultima oara a fost editat de frankie (2012-01-16 16:39:26)

Publicitate

loading...

#6 2012-01-16 14:06:07

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

gab.oana a scris:

Va rog sa ma ajutati...am uitat sa iau pastila 3 zile , in a treia zi mi-a venit ciclul si tot in aceeasi zi am luat 2 pastile si nu stiu daca am facut bine??ce sa fac sa ma opresc sau sa iau in continuare pana se termina folia? AAA si daca joi am luat ultima pastila iar vineri am avut contact sexual as avea motive sa ma ingrijorez??

Nu te opri, ia in continuare considerind ca ai inceput din prima zi de menstra, si ia o folie intreaga(21 zile) abia apoi vei face pauza.
Daca singerarea a inceput dupa contactul sexual si daca aduce cu o menstra obisnuita, nu, nu ai motive de ingrijorare....insa pentru buna regula, te rog sa folosesti metode suplimentare de protectie primele 7 zile(le numeri cu tot cu ziua in care ai luat 2 pastile odata)

AAA...si casa nu uit: asta e o problema pentru care cel mai bine e sa mergi la cabinetul de planning, nu sa faci cum te taie capul si nici sa gasesti explicatii pe forumuri, deoarece fetele de aici, foarte bine intentionate toate, nu au cum sa stie ce e de facut in orice situatie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2012-01-16 15:31:27

gab.oana
Membru

Va multumesc frumos!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.