homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ecografie la ovare - in ce zi?

#1 2012-02-12 11:29:56

ameliab
New member
Inregistrat: 2011-07-15

Ecografie la ovare - in ce zi?

Salutare tuturor!

Am fost diagnosticata in toamna cu ovare polichistice si as vrea sa repet ecografia & consultul.
Intrebarea mea este: se recomanda o zi/perioada a ciclului menstrual pt ecografia la ovare, ca sa fie cat mai relevanta?

#2 2012-02-12 12:47:43

irina17
Full member
Inregistrat: 2009-11-03

Re: Ecografie la ovare - in ce zi?

nu conteaza cand este facuta ecografia
" Un ovar cu multiple chisturi (ovar polichistic) este de obicei marit si are opt sau mai multe chisturi, care apar la ecografie dispuse liniar, ca intr-un colier."..e clar ca se va vedea in orice moment al lunii

Pe cel care astazi il indepartezi ranindu-l, maine il vei regreta, simtind lipsa imbratisarii lui.hjarta

#3 2012-02-12 13:51:37

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Eu stiam ceva de zece zile de cand ti-a venit, numarate din prima zi de sangerare..

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#4 2012-02-12 18:48:23

irina17
Full member
Inregistrat: 2009-11-03

eu asta am gasit pe net..mai astepata ceva pareri poate intra dna doctor:Psi te va lamuri

Pe cel care astazi il indepartezi ranindu-l, maine il vei regreta, simtind lipsa imbratisarii lui.hjarta

#5 2012-02-12 19:22:13

diana738
New member
Inregistrat: 2011-07-25

Daca vrei sa faci 'ca la carte' eco ptr chisturi bine ar fi cam la 5-7 zile de la incheierea sangerarii...asa stiam. Totusi am facut mai multe eco fix ptr aceeasi treaba in momente destul de random (prima saptamana dupa / saptamana dinaintea sangerarii) si s-a vazut ok.

Publicitate

loading...

#6 2012-02-12 19:33:35

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

Din cate stiam eu nu,ovarele nu isi maresc volumul in vreun fel cand elimina ovule,ce se ingroasa este endometrul(mucoasa uterina devina densa),in rest nu se intampla nimic.

Two souls don't find each other by simple accident

#7 2012-02-12 21:39:59

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

diana738 a scris:

Daca vrei sa faci 'ca la carte' eco ptr chisturi bine ar fi cam la 5-7 zile de la incheierea sangerarii.

asa nu risti sa faci ecografia chiar la ovulatie? si, astfel, sa se vada chisturile mai inflamate? cel putin la ecografia de sani stiu ca e recomandat sa fie facuta inainte de ovulatie, ca sa nu se vada chisturile mamare mai marite decat sunt.
nustiu

#8 2012-02-12 21:49:07

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

QueenOfRoses a scris:

Eu stiam ceva de zece zile de cand ti-a venit, numarate din prima zi de sangerare..

Si eu cam tot asa stiam. Sa nu treaca mai mult de 5 zile dupa terminarea menstruatiei dar nici sa fi fix in perioada aia. Oricum un doctor stie mai bine cum arata ovarele in diferite perioade ale lunii, important e sa ii spun in ce zi a ciclului menstrual esti. Mi-a spus medicul ca acele chistulete apar inainte de ovulatie, si se sparg o data cu aceasta perioada, dar evident nu trebuie sa fie foarte mari.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.