homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chisturi ovariene-2

#20 2012-02-28 13:46:09

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: chisturi ovariene

da, e posibil, dar nu stiu cum se explica.

#21 2012-02-28 13:58:06

Rosia
Full member
Inregistrat: 2007-12-17

chestia e asa: la eco se vede ca se dezvolta foliculul ( sa zicem ziua 9 sau 10 ) , se fac teste de ovulatie in fiecare zi...si totusi raman negative.
Ce se intampla cu foliculul care totusi de dezvolta ? Regreseaza fara ovulatie ?  Sa fie asta ciclu anovulatoriu ?

#22 2012-02-28 14:17:23

mmmiki
New member
Inregistrat: 2011-01-11

Testele de ovulatie se pozitiveaza la cresterea LH , nu stiu cat de sigure sunt pt ca nu am folosit niciodata. Cel mai sigur este ecograful.

#23 2012-02-28 14:58:12

anca90
Platinum member

da, Rosia, nu ai repetat ecografia si in ziua 14 ori dupa? cel mai bine te lamuresti asa. poate testele de ovulatie au dreptate: nu se produce suficient LH si atunci nu are loc ovulatia. eu am ciclu regulat desi am chisturi de 4 cm pe ovare si aparent nu ovulez, desi am secretie specifica in preajma zilei 14. nu am deslusit nici eu misterul smile.

LE: Rosia, secretia ai urmarit-o? iti poti da seama de nivelul de LH dupa secretie.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-02-28 15:31:19)

#24 2012-02-28 17:08:38

Rosia
Full member
Inregistrat: 2007-12-17

anca90 a scris:

da, Rosia, nu ai repetat ecografia si in ziua 14 ori dupa? cel mai bine te lamuresti asa. poate testele de ovulatie au dreptate: nu se produce suficient LH si atunci nu are loc ovulatia. eu am ciclu regulat desi am chisturi de 4 cm pe ovare si aparent nu ovulez, desi am secretie specifica in preajma zilei 14. nu am deslusit nici eu misterul smile.

LE: Rosia, secretia ai urmarit-o? iti poti da seama de nivelul de LH dupa secretie.

Nu stiu Anca, eu n-am urmarit niciodata secretia...si nici nu m-as lua dupa asa ceva, pt ca nu oricine se poate lua dupa secretie.

Sunt foarte multi factori care impiedica ovulatia sau maturarea ovocitului. Spre exemplu o usoara hiperprolactimie - care uneori e in limite normale , alteori usor ridicata. Cati doctori masoara prolactina in fiecare luna ?
O usoara hipotiroidie....sau chiar progesteronul pot conduce la infertilitate.
Poate multe femei le iau ca pe probleme minore....cand de fapt pot fi probleme majore care pot conduce la infertlitate temporara sau mai rau....
Ma tot uit la cuplurile care chiar nu au probleme aparente si ajung la FIV...pt ca pur si simplu nu se intampla...si nici doctorii nu pot pune in diagnostic clar. Si in ce le din urma raman insarcinate pe cale naturala.

Ultima oara a fost editat de Rosia (2012-02-28 17:27:05)

Publicitate

loading...

#25 2012-02-29 09:38:01

anca90
Platinum member

ai dreptate, Rosia. endocrinologia nu e inca suficient de dezvoltata pt a putea da diagnostice si tratamente precise pe baza dozarilor hormonale. sunt atat de infimi dpdv cantitativ si totusi atat de puternici hormonii astia incat fac ravagii atunci cand nu sunt echilibrati.
ai dreptate si cu FIV-ul. totul tine de intamplare. sau de voia lui d-zeu, pt cei care cred.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.