homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intai amenoree, posibil sarcina?

#1 2012-03-01 21:26:50

scorpiutza
New member
Inregistrat: 2007-05-14

intai amenoree, posibil sarcina?

buna seara! problema mea a inceput prin septembrie cand am inceput sa am o dereglare a menstrei, aveam sangerari  maronii rosiatice, pe toata perioada lunii, in cantitati f mici, desi luam mercilon de aproape 3 ani si inainte aveam ciclu regulat. la sfarsitul lunii octombrie am fost la ginecolog, mi-am facut teste, pap, sange, clamydia,..tot ce mi-a recomandat ginecologul. nimic concludent, deci singura concluzie a fost ca dereglaerea era pe baza de stress. in luna decembrie am trecut printr-o perioada f stresanta si obositoare, am slabit 6 kg in 2 saptamani. am renuntat la ac la sf lunii decembrie, considerand ca este nevoie de o pauza. inainte de a renunta la ac, am avut un contact  sexual desi uitasem 3 pastile pe parcursul foliei (contactul a fost pe 22 decembrie).
in ianuarie testul de sarcina a iesit negativ.
ultima menstra am avut-o in noiembrie, cand inca aveam acele scurgeri care au durat 2 saptamani. am considerat ca din cauza renuntarii la ac si scaderii in greutate mi s-a dereglat ciclul..
pe 14 ianuarie am mai avut un contact cand s-a rupt prezervativul. am luat postinor 2 la aproximativ 30-35 ore dupa contact (eram la munte si nu aveam acces la o farmacie). nu am avut nici un fel de sangerare dupa postinor....
acum am observat o sensibilitate crescuta a mameloanelor si de 3-4 zile dureri abdominale.
maine imi voi mai lua un test de sarcina.
se poate sa fiu insarcinata sau lipsa menstrei se datoreaza dereglarii? ?ce varsta ar putea avea sarcina? abia peste 2 saptamani am programare din nou la ginecolog.. va multumesc

Ultima oara a fost editat de scorpiutza (2012-03-01 21:31:26)

#2 2012-03-02 09:50:17

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: intai amenoree, posibil sarcina?

testul te va lamuri cel mai bine. exista risc si de sarcina, la fel cum poate fi si o dereglare hormonala. cum aveai ciclul inainte de a lua AC? in caz ca esti insarcinata, nr de spatamani ti-l va spune ginecologul la ecograf. noi nu avem de unde sti cand ai ovulat smile.

#3 2012-03-02 12:12:39

scorpiutza
New member

testul de sarcina este negativ. se pare ca este o dereglare...sper:) poate si crampele si sensibilitatea crescuta a sanilor sa indice sindromul pm:)

#4 2012-03-02 12:14:31

anca90
Platinum member

da, e posibil sa fie pe aproape

#5 2012-03-02 12:35:00

scorpiutza
New member

multumesc pt raspuns. abia astept sa vad ce are de spus si ginecologul, tinand cont ca nu am mai avut menstra de 3 luni..
si am uitat sa mentionez: in ultimele 3 luni in care am luat ac (oct, nov, dec) aveam menstra cu 1 saptamana inainte de a termina folia de ac., sangerare normala, 3-4 zile,..iar apoi acele scurgeri care durau inca 10-12 zile. inainte de a lua ac mercilon aveam menstre regulate la 28-30 zile,..pe perioada de aproape 1 an  (inainte am luat 2 ani yasmin si la fel incepusem sa am niste scurgeri in pe la jumatatea foliei)..

Publicitate

loading...

#6 2012-03-02 15:05:21

anca90
Platinum member

pai inteleg ca ti-a fost mai bine fara AC (aveai ciclu regulat) decat cu ele. nu poti folosi alta metoda de protectie?

#7 2012-03-02 22:40:21

scorpiutza
New member

timp de 2 ani si jumatate a fost perfect cu ac, imi venea menstra la ora fixa,scapasem de crampe..si inainte cand luam yasmin la fel. pana..in ultimele 3 luni,. acum am intrerupt oricum ac, sa vad ce tratament imi va da ginecologul pt dereglare..
de prezervative imi e cam teama, s-au rupt 2, de aceea am hotarat sa iau ac:(

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.