homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candida din nou sau alceva?

#1 2012-03-08 10:43:55

adinutza_niko
New member
Inregistrat: 2011-09-27

Candida din nou sau alceva?

Buna,
De 7 zile ma confrut cu o problema:de vineri seara trecuta am inceput sa am o secretie albicioasa, consistenta(ca o crema), plus mancarimi si inflamatie in zona genitala. Au fost si dureri in zona pelviana(nu puternice). Am inceput sa ma dau cu crema de galbenele, sa ma spal(vaginal) cu ceai de galbenele si dezinfectant, plus mi-a mai ramas niste crema vaginala de la un tratament care l-am efectuat acum 6 saptamani(Lomexin), tratament efectuat dupa consultul la medicul ginecolog(mi-a recomandat ovule si aceasta crema 7 zile deoarece aveam o rana pe col si secretie, dar nu a examinat secretia sa vada de la ce vine. in plus am oprit si anticonceptionalele). Simptomele s-au mai ameliorat dar tot sunt si am programare la medic de abia luni. ce as putea sa fac. Sa continui cu aceasta crema, e singura care mai opreste din mancarime(se manifesta mai mult seara acum). Ce ar putea fi? Parteneri multipli nu am avut. Trebuie sa fac analizele si eu si partenerul?
Multumesc

#2 2012-03-08 14:55:51

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Re: Candida din nou sau alceva?

inteleg ca ai fost la medic iar medicul ala ti-a dat tratamentul cu Lomexin fara sa-ti faca o analize de secretie vaginala (probabil ca suspecta o candida). nu spui daca acum 6 saptamani ti s-au ameliorat simptomele dupa tratament si nici daca ai fost la un control dupa acel tratament.
eu te sfatuiesc sa schimbi doctorul si sa nu pleci din cabinet fara sa-ti recolteze probe pentru un examen de secretie. nu mai folosesi niciun medicament pana luni cand mergi la control - risti sa ai rezulate neconcludente la analize.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#3 2012-03-08 15:32:29

adinutza_niko
New member
Inregistrat: 2011-09-27

Tratament cu Lomexin si ovule, dupa tratament a fost totul bine, nu am mai avut nimic, iar la control dupa nu am mai putut merge deoarece am plecat din tara(i-am spus acest lucru la medic si el a zis ca nu e problema, ca pot sa vin la alt control cand ma intorc, adica in vara). Atunci am fost la medic pentru consultul periodic... oricum cu  siguranta il schimb. Deci sa nu mai folosesc crema. Dar ceai de musete si crema de galbenelel  pot folosi sau influenteaza si el?
ms de rasp

#4 2012-03-09 09:25:42

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

ideea este sa nu te speli in interior, sa nu administrezi tratamente si sa n-ai contact sexual cu circa 48 de ore inainte de control.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#5 2012-03-11 08:57:52

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

ok am o problema cu care nu m-am mai intalnit de o vreme
pe 28 ferbruarie am fost la recoltare pentru PAP. Incepand cu a doua zi am inceput sa am o secrete asemanatoare cu cea de la ovulatie (transparenta, inodora, cu consistenta albusului de ou) care nu cred ca era totusi de la ovulatie, ca a durat vreo saptamana. Da ieri am inceput sa am usturimi la urinare si o durere surda in partea de joa a abdomenului. Sufar periodic de episoade de genul asta si nu m-am alarmat. Pe parcursul zilei de ieri insa mi-a aparut si o mancarime in interiorul vaginului, specifica candidozei. De asemenea, la intrarea in vagin se simte ca un fel de piele in plus (in interior) ca si cum ar fi crescut o pereche de labii mici in plus
Voi de la ce credeti ca ar putea fi? sa incep sa iau tratament pentru candidoza?

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Publicitate

loading...

#6 2012-03-11 10:13:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu prea stiu ce sa zic, nu cred ca e vreo legatura intre recoltare, cistita si mancarimea asta
esti sigura ca e candida ? poate ar fi mai bine sa faci totusi un examen de secretie, te duci la un laborator macar

#7 2012-03-11 11:46:11

Emilya
Platinum member
Site

da heim pentru ca am mai avut candidoza si exact asa erau simptomele, mancarime intensa care da in usturime
Chiar daca ma duc la un laborator nu pot sa stau asa pana saptamana viitoare cand as putea sa ajung cel mai devreme. Mi-am luat LOMEXIN un ovul o sa il pun in seara asta. La mine din trecut stiu ca candidoza venea la pachet cu usturimile astea la urinare ... pana la urma nu are ce rau sa imi faca ovulul ala, nu?

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#8 2012-03-11 11:49:32

heimdall
Diamond member

ia si un flucovim de 150 mg daca e... la mine da rezultate combinatia asta daca o aplic din timp

#9 2012-03-11 11:56:19

Emilya
Platinum member
Site

flucovim n-am gasit la farmacie da in noaptea asta pun ovulul si maine dimineata luam amandoi flucovim daca e sper sa treaca . De la urinal nu am observat nicio ameliorare in schimb sad

#10 2012-03-11 11:58:13

heimdall
Diamond member

pai daca usturimea e de la candida nu are ce sa faca urinalul
sau e si cistita ? si pe mine ma supara de vreo 2 zile si am tot baut ceai diuretic de la Fares si am luat un remediu homeopat pe care il aveam prin casa - Formula 6a de la Plantextrakt, nu stiu daca ai de unde sa iei

#11 2012-03-11 12:03:47

Emilya
Platinum member
Site

deci concomitent au debutat si usturimile la urinare (plus nevoia de a urina des si putin) si mancarimile in vagin. Am citit undeva ca "Candida poate da cistita, pielita sau necroza papilara renala in cazul unui tract urinar obstruat."

#12 2012-03-11 12:14:22

heimdall
Diamond member

atunci ar trebui sa treaca cu flucovimul... vezi si tu
si pe mine ma streseaza cistita asta sau ce o fi si n-as vrea sa ajung la antibiotic  neutral

#13 2012-03-11 12:20:22

Emilya
Platinum member
Site

pai o dai dintr-una in alta de asta fug ca dracu de tamaie si eu de antibiotoc ... antibioticul duce la candidoza iar candidoza in cazul meu la cistita, care se vindeca prin antibiotic etc etc etc E un cerc vicios. Ce nu inteleg eu e de la ce a aparut candidoza, nu am mai avut de ani buni probleme, contact sexual nu am avut de o saptamana si nicidecum neprotejat, nu am folosit sapunuri cu ph acid, nu am facut dusuri vaginale, nu am folosit protej-sleep-uri sau lenjerie sintetica ... chiar nu inteleg ...

#14 2012-03-11 12:23:42

heimdall
Diamond member

e primavara asta, slabeste imunitatea...

#15 2012-03-12 09:06:30

Emilya
Platinum member
Site

am pus aseara ovulul de Lomexin, dupa cat timp ar trebui sa actioneze si sa se simta efectele?

#16 2012-03-12 09:58:30

heimdall
Diamond member

in vreo 2-3 zile cred, oricum nu instantaneu

#17 2012-03-12 10:37:46

Emilya
Platinum member
Site

aha am inteles

#18 2012-03-12 14:48:41

Ariana20
New member
Inregistrat: 2010-02-19

Buna tuturor. Revin pe forum dupa ceva timp in care am crezut ca am scapat de vechile probleme dar se pare ca nu numai ca nu am scapat dar mai am vreo cateva in plus. Sunt la al 4-lea medic si candidoza e la locul ei. Am facut tratamente cu toate ovulele cunoscute dar a revenit de fiecare data intr-un timp foarte scurt(sub o luna). Acum se pare ca s-a agravat si rana de pe col probabil din cauza candidozei si am descoperit recent ca am si 2 genotipuri de HPV 35 si 84 pt care am luat Isoprinosine 3 luni. Inca nu am refacut testul pentru ca m-au cam falimentat si analize si tratament de aproape un an de cand ma plimb prin clinici...am obosit fizic si psihic, medicul la care merg acum mi-a dat din nou tratament care sunt convinsa ca nu isi va face efectul. As vrea sa imi spuneti daca s-a mai confruntat cineva cu asemenea problema si daca poate cineva sa imi dea un sfat cu ce sa mai fac ca eu am epuizat toate resursele. Zi frumoasa va doresc!

Doing wrong, always want to return...but sometimes you realise that there is no going back...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.