homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Depresia de la anticonceptionale?

#1 2012-03-13 09:32:09

iris1510
New member
Inregistrat: 2010-02-28

Depresia de la anticonceptionale?

Buna,
am trecut recent printr-o perioada mai dificila...adica printr-un soc puternic si iau de ceva timp si anticonceptionale Artizia si am impresia ca imi afecteaza foarte mult starea psihica.am toate simptomele depresiei...si nu e prima data cand am probleme de genul acesta cu pastilele.atunci cand am inceput din nou sa iau le-am schimbat cu acestea care le iau acuma si mi s-o parut ca is mai ok si concentratia de hormoni fiind mai mica.dar sunt foarte trista,nu pot gandi pozitiv si cred ca desi am un motiv..si pastilele imi influenteaza starea.are vreo legatura?daca da ce ar trebui sa fac...sa renunt la ele...sau nu stiu..am auzit de for femina medicamentul ce elimina efectele secundare ale pastilelor...ar fi bun si pt acest simptom?va multumesc

#2 2012-03-13 09:45:41

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Depresia de la anticonceptionale?

eu nu cred in miracolele acelui 4 femina, dar as zice sa consulti intai un psiholog. spui ca ai avut o perioada mai dificila, deci poate nu AC sunt cauza felului in care te simti. discuta intai cu un psiholog si abia apoi ia in considerare ca ar putea fi de la AC.

#3 2012-03-13 09:48:22

iris1510
New member
Inregistrat: 2010-02-28

pee jumate eu zic ca da..si prima data cand leam luat treceam printro pierdere si un soc mai mare...dar cand am renuntat la ele...nu ma mai recunosteam si ma simteam ft bn..depresia o disparut complet...

#4 2012-03-13 10:35:24

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pai daca te simti mai bine fara ele, decat cu ele, stii ce ai de facut smile.
da, unele persoane resimt efectul asta.

#5 2012-03-13 15:15:53

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

iris, poate sa fie si de la pastile, dar garantat daca spui ca treci printr-un "soc", si ai trecut si ultima oara cand ai administrat ac, nu este doar de la ele. fara ele ti-a fost bine dar stii tu sigur ca nu trecuse suficient timp incat sa se fii domolit depresia fara nici o legatura cu pastilele? nu trebuie sa renunti la ac poti doar sa mergi la planning sa le schimbe, explicandu-i problema. din ce spui pare ca le iei de capul tau? adevarat?
iar "depresie", in termeni medicali nu egal ce consideram noi "depresie" in limbajul uzual. daca mananci si dormi si ai puterea sa zambesti macar o data in 2 saptamai, nu cred ca suferi de depresie ci doar ca esti mai trista decat de obicei.

Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-13 15:17:18)

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.