homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Transaminazele marite-2

#20 2007-09-13 15:59:24

madlene
New member
Inregistrat: 2007-04-04

Re: transaminazele marite

da tot negativ..test hiv nu..dar vi se pare ca prezint ceva simptome, sau dc?as mai vrea sa va intreb ceva, ipoteza cum ca as avea si eu giardia nu e verosimila?dvs ce credetzi?

#21 2007-09-13 16:05:02

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

prea ai multe coproculturi negative toate. in plus, de ce sa dea in cazul tau asa o mare problema hepatica geardia???? e neverosimil dupa parerea mea...
cum sa stiu eu daca prezinti simptome pentru vreo boala/infectie...nici nu te cunosc...stiu doar ca se face test hiv, printre altele, in ideea ca investigam toate variantele posibile cind avem de-a face cu astfel de transaminaze crescute fara o cauza identificata...nu vorbim despre faptul ca nu ai ciclul regulat(de ex) si nu stim de ce...vorbim despre faptul ca ai hepatita si noi nu stim de care...sau ai alta afectiune care face sa creasca si sa stea astfel crescute transaminazele...trebuie gasita cauza

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#22 2007-09-13 16:16:27

madlene
New member
Inregistrat: 2007-04-04

da asa este aveti dreptate.asta ii ziceam si eu mamei mele ieri.ca nimeni nu imi zice exact ce am si asa nu avem de unde sti ce trebuie facut sa ajunga transaminazele la valori normale, mai ales ca nici medicamentele nu mai reusesc.cred ca o sa o consultam alt medic specializat in boli ale ficatului si o sa imi refac antigenele si virusii daca nici dupa tratamentul de luna asta nu scad transaminazele.multzumesc mult pentru timpul acordat si sfaturile dumneavoastra.

#23 2007-09-14 12:55:05

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

doctoressa a scris:

Enzimele  hepatice (transaminazele) adica  ALAT (TGP)si ASAT (TGO) pot avea valoare crescuta:de cinci-zece ori in bolile de ficat (hepatita acuta si cronica, cu sau fara icter, ciroza hepatica),
                        in bolile de inima (infarct miocardic)
                        in bolile muschilor scheletici.

ALAT (TGP) reprezinta indicatorul de citoliza hepatica cel mai frecvent folosit pentru depistarea chiar si a unor leziuni hepatice minime.
Varietiile acestei enzime depind de afectiunea prezenta. Acestea pot fi:
- in hepatita virala, valorileTGP (ALAT) cresc de peste 10-20 de ori peste limita superioara
- in hepatita cronica persistenta, TGP – ul creste de 2-4 ori, iar in hepatita cronica activa creste de 5-10 ori
- in ciroza hepatica uneori valorile TGP sunt normale sau sunt crescute in puseele de activitate

atentie! dupa cum vezi aici, nu doar bolile de ficat pot duce la cresterea transaminazelor! trebuie cautata si gasita cauza!

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#24 2007-12-29 14:48:30

miha25
New member
Inregistrat: 2006-07-04

Va rog din suflet sa-mi raspundeti ca simt ca innebunesc! Mi-am facut niste rezultate pentru a primi drept de munca (ma aflu in alta tara). Mi-au spus ca am transaminazele crescute si sunt suspecta de a avea hepatita C. Mi-au zis ca trebuie sa fac analize speciale pt. a depista daca am acest virus. Dar problema e ca pana pe 8 ian. nu pot sa fac aceste analize, deoarece e LIBER peste tot. Am impresia ca o sa innebunesc pana atunci. Puri si simplu nu-mi vine sa cred ca mi se intampla asta. Asta-vara mi-am facut analizele in tara si din cate imi amintesc tot ridicate erau, dar habar n-aveam ce inseamna, iar doctorul nu mi-a explicat nimic de asta nici n-am acordat importanta. A zis ca totul e in regula, doar bilirubina e ridicata. Oare sa fie o greseala?
  Am citit pe internet o gramada de chestii ingrozitoare despre hepatita C. Eu n-am nici un simptom (desi am citit ca de cele mai multe ori nu se inregistreaza nici un simptom). Ma gandesc ca, desi s-ar putea sa nu am pana pe 8 ma imbolnavesc de nervi asteptand. Deja parca ma dor toate. Va rog, cine s-a mai confruntat cu o asemenea problema, spuneti-mi care sunt sansele sa am acest virus? Poate fi legat de anticonceptionale? Credeti ca ar trebui sa le intrerup imediat? Iau de ceva vreme, de aproximativ 7 ani. LA inceput am luat Rigevidon, iar de 1 an si jumatate iau Yasmin. Problema este ca nu obtin drept de munca daca se adevereste diagnosticul. MA simt de parca toata viata mea s-a dus pe rapa intr-o singura clipa.
  Si inca ceva, oare sotul meu are si el? El si-a facut analizele de vreo 3 luni, dar nu i-au spus nimic ca ar avea.
  Va rog, spuneti-mi ce sa fac, cum sa ma linistesc pana pe 8?
  Imi cer scuze ca va deranjez cu asemenea probleme chiar inainte de Anul Nou.

Publicitate

loading...

#25 2007-12-29 15:47:11

miha25
New member

Revin pentru ca tocmai am gasit rezultatele analizelor facute in tara.
  Aspartataminotransferaza (GOT\ASAT\AST) 50.1. E subliniat GOT.
  PRoteine 25.
  Bilirubina 3.
  Fibrinogen 569.7.
  Astea sunt cele care depasesc limita normala si sunt subliniate. La ecograafie mi-au mai mai spus ca am colecistul alungit si un inceput de spondiloza.
  Mi-au spus doar de spondiloza sa am grija, in rest nimic. Sa fie ceva anormal in analizele astea si sa nu-mi fi spus nimic?
  Va rog mult sa-mi raspundeti!

#26 2007-12-29 17:07:00

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

dar da-ne si limita superioara ca sa vedem cu cat e depasita.

mami de minuni hjarta

#27 2007-12-29 17:13:14

miha25
New member

Aspartataminotransferaza (GOT) - mie mi-a iesit 50.1 normal pt. femei pana in 32.
   Proteine - 25 normal pana in 10.
   Bilirubina - 3 normal - negativ.
   Fibrinogen - 569.7 normal 200-400.
   Uitasem sa va spun ca in tara mi-au spus ca am infectie urinara si am luat antibiotice vreo 10 zile. Eu intelesesem ca am bilirubina 3 de la infectie urinara.

#28 2007-12-29 17:17:53

o'hara
Platinum member

proteinele alea erau in urina sa inteleg? pt ca daca e asa e o problema renala. bilirubina la fel indica o problema renala daca era prezenta in urina. fibrinogenul indica infectie. got indica afectare hepatica, dra la valoarea care ti-a iesit poate fi si de la o cina mai copioasa.
daca infectie urinara a fost diagnosticul acum trebuie repetate analizele pt a vedea daca parametrii s-au modificat.

mami de minuni hjarta

#29 2007-12-29 17:36:44

miha25
New member

Eu-vreau multumesc mult. In vara mi-am facut aproape toate analizele si sange si urina. Pe buletinul de rezultate e trecut la biochimie - aspartataminotransferaza, proteinele si bilurubina, apoi urmeaza hematologie unde fibrinogen - 569.7.
  Problema este ca aici nu mi-au luat sange pe stomacul gol, ci pe la ora 17 dupa-amiaza. Era si Craciunul si am mancat sarmale, salata etc. E posibil ca transaminazele marite sa fi fost de la asta? Ce ma ingrijoreaza e ca si in tara asta-vara mi-au iesit marite si n-am acordat importanta, poate ca si pentru ca doctorul nici nu mi-a spus de o astfel de posibilitate. O sa fac si analizele pt. urina inca o data, dar ce ma nelinisteste acum este daca e posibil sa am hepatita C. Credeti ca ar trebui sa intrerupt urgent anticonceptionalele chiar daca sunt abia la jumatatea foliei? Pe 8 repet analizele.
  Aici analizele erau pt. sida si alte boli infectioase, dar nu pt. hepatita, dar zice doctorul ca a gasit transaminazele marite si trebuie sa fac analize speciale pt. hepatita c.

#30 2007-12-29 17:43:29

o'hara
Platinum member

poate fi si de la AC got crescut. acum nu stiu ce sa zic daca la valoarea asta sa le intrerupi...la hepatita ar fi fost mult mai mari...inclin sa cred ca e o combinatie sarmale + AC.

mami de minuni hjarta

#31 2007-12-29 17:59:15

miha25
New member

Poti sa-mi spui ce efecte secundare apar daca intrerup la jumatatea foliei? Doar o sa-mi vina ciclul? Vreau sa le intrerup ca sunt disperata si nu stiu ce sa fac. Daca au o influenta cat de mica prefer sa le intrerup pana imi fac inca o data analizele. Iar sarmale ... sa nu mai vad in fata ochilor! De Rev asta mananc doar cartofi fierti.

#32 2007-12-29 18:01:07

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

in principiu doar aparitia menstrei...

happy with him...inlove with him...puss

#33 2007-12-29 18:01:15

o'hara
Platinum member

doar iti vine menstra.

mami de minuni hjarta

#34 2007-12-29 18:04:51

miha25
New member

Va multumesc mult ca mi-ati mai dat o speranta! Asa o sa si fac si sper din toata inima ca doar  asta sa fie cauza transaminazelor marite.
Daca s-a mai confruntat cineva cu o problema asemanatoare, va rog sa-mi scrieti.

#35 2007-12-29 18:06:04

o'hara
Platinum member

mai sunt cazuri. de asta se si recomanda rfepetarea probelor o data la 6 luni atunci cand iei AC.
sanatate!

mami de minuni hjarta

#36 2008-01-02 18:59:13

miha25
New member

Va urez un An Nou fericit cu impliniri pe toate planuril!
     Va rog sa-mi spuneti menstruatia influenteaza analizele de sange? Pe 8 ar trebui sa repet analizele, iar ciclul mi se termina pe 7. Ar fi bine sa mai astept cateva zile?

#37 2008-01-02 19:22:00

o'hara
Platinum member

nu influenteaza decat daca le faci pe cele hormonale.
multi ani frumosi si tie!

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.