homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina peste sterilet?

#1 2012-03-13 11:19:17

cony
New member
Inregistrat: 2012-03-13

Sarcina peste sterilet?

Buna ,

Am nevoie de o parere va rog...Sunt plecata din tara, si de-abia la sfarsitul lunii asteia, inceputul lunii viitoare pot merge la dr....
Am 30 ani, si am sterilet montat de 2 ani. ciclu regulat  la 25 zile - 4 zile flux normal in a 5-a zi se opreste treptat
In ianuarie am avut menstruatia normal pe data de 10.Dupa menstruatie am observat ca simt doar unul din cele 2 fire de control ale steriletului...

In februarie menstruatia a venit putin intarziat, pe data de 6 ,  si am avut sangerare mai usoara decat fluxul obisnuit pentru 4 zile...
Am facut 2 teste de sarcina - negativ
Dar de la sfarsitul lunii trecute, am inceput sa ma simt obosita, sunt mai emotiva...si am arsuri puternice la stomac.
In martie menstruatia a venit normal pe data de 1, dar am avut  sangerare aproximativ normala( usor redusa) pentru 2 zile, dupa care  inca 2-3 zile sangerare usoara...foarte putin pe absorbant, si cand mergeam la toaleta....
Dupa mestruatie, sanii au ramas usor durerosi,mai ales in lateral, ii simt mai grei, si usor mariti.
Ma simt obosita in timpul zilei, si dorm bine noaptea sover  ( anormal pentru mine)....
Am dureri de cap, si ameteli ... ieri aproape am cazut din picioare. supa ...gaze  si arsuri puternice la stomac ( ragai foarte des/flatulenta ), uneori greata, si icnit din cauza pastei de dinti...sau din cauza unor mirosuri....
Mai nou, fac combinatii ciudate de mancaruri....ieri pur si simplu  m-am trezit gandindu-ma ce bine ar merge  unt cu usturoi si sos de arahide drool ...si a fost delicios lol forgetit
Burta a crescut putin,si talia s-a ingrosat desi in rest nu m-am ingrasat...
Dupa menstruatie, pe data de 6 am facut un alt test de sarcina- negativ
De 2 zile am crampe ca inaintea menstruatiei, desi menstruatia urmeaza pe data de 25...si secretia ca la ovulatie, dar mai albicioasa...
Azi dimineata am facut din nou test- tot negativ....
Credeti ca este posibil sa fie o sarcina?  Pentru ca daca ar fi trebuie sa renunt la  smoke2  si  coffestudiu ...sa mananc sanatos...
Adica...citind reactiile corpului meu, eu cred ca sunt insarcinata, dar....testele negative....
Sunt fooooooarte confuza.... si pana ajung la dr o iau razna...
Voi ce credeti?
Multumesc in avand pesntru raspunsuri  puss

#2 2012-03-13 11:53:05

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Sarcina peste sterilet?

nu cred ca testele de sarcina dau gres, dar ca sa fii ultra sigura, poti face analiza beta hcg din sange.
discuta cu medicul de familie schimbarile din ultima vreme.
de cat timp ai steriletul? cand ai facut ultimul control ginecologic?

#3 2012-03-13 12:04:14

cony
New member

Am sterilet de 2 ani, si ultimul control l-am facut in august anul trecut
Trebuie sa merg la control in aprilie pentru a verifica steriletul....

Medicul de familie cu care tin legatura telefonic, mi-a zis sa merg la dr....

Oricum...m-am uitat acum din nou la test si vad ca dupa  ce s-a uscat bine a aparut  foarte foarte sters o a doua liniuta....dar este acolo...
O sa mai fac un test la sfarsitul saptamanii....

Ultima oara a fost editat de cony (2012-03-13 12:10:55)

#4 2012-03-13 12:06:22

anca90
Platinum member

da, la unele teste apare "liniuta de uscare". rezultatul este insa cel citit in primele 10 minute. daca liniuta a aparut dupa, nu se ia in calcul.

#5 2012-03-13 12:11:34

cony
New member

Multumesc mult, nu stiam asta smile

Publicitate

loading...

#6 2012-03-15 15:05:14

cony
New member

Azi am mai facut un test  de sarcina ( dar nu cu urina de dimineata ) = slab pozitiv.... a doua liniuta a aparut dupa aprox 4 minute  - am stat cu ochii pe test ca pe butelie lol  - si  este inca  acolo, dar  tot pala, si subtire, la fel ca data trecuta.... de-abia se vede...
Maine dimineata la prima ora, ma testez din nou tongue
Chiar cred ca sunt insarcinata...azi am iesit la piata, si mai mai sa vars pe strada din cauza gazelor de la un autobuz...si prin magazine de la diverse mirosuri ....plus celelalte simptome...

#7 2012-03-15 15:43:51

anca90
Platinum member

hmmm, pai in cazul asta trebuie sa ajungi cat mai curand la medic... nu stiu cum se procedeaza, daca se poate scoate steriletul fara sa afecteze sarcina cesafac

#8 2012-03-15 16:53:53

cony
New member

Merg la medic la sf lunii,
am sunat medicul de familie in tara si a zis ca e ok, ca se rezolva cu steriletul daca e sarcina ok se extrage si nu e nici o problema big_smile
nu sunt prima cu sarcina peste sterilet, si el a mai avut mamici care au ramas peste sterilet,
a zis sa am grija de mine si sa nu fac efort pana ajung la dr sa fiu cuminte cuminte cuminte big_smile
doamne ajuta!!!!!
Multumesc muuuuult pentru sprijin si va tin la curent

#9 2012-03-15 16:56:44

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Sper sa fie ok ,Cony par

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#10 2012-03-15 16:57:21

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

daca esti  gravida a doua liniuta e de la zi la la zi mult mai vizibila.
personal nu cred ca poti ramine  gravida cu sterilet, dar cine stie ...???
testul din sange e cel mai sigur.
si fa test cu prima urina, un test mai bun, care sa nu aiba liniutza de uscare.
sa ne tii la curent ce si cum.
mai ai vreun bebe sau ti-ai pus sterilet fara sa fi avut vreo nastere?
puss  puss  puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#11 2012-03-15 17:28:24

anca90
Platinum member

sper sa fie bine, cony

#12 2012-03-16 06:38:17

cony
New member

Buna dimineata,

Am picat din pat acum, si am facut testul....
A doua liniuta vesela in primele 2 minute, tot nu e la fel de intensa ca prima, dar e mai colorata, deci, nu sunt nebuna lol

Si da, la fel credeam si eu ca nu pot ramane insarcinata cu sterilet....medicul care l-a montat a zis ca e imposibil!!!!
Dar se poate, vad acum pe internet multe mamici cu puiuti aparuti peste sterilet.
Din cate am inteles, steriletul se poate misca din pozitie si atunci nu mai esti protejata la fel de bine, si in plus..la fel ca la anticonceptionale..exista acel 1-2%....

Am montat steriletul in urma unui chiuretaj ...nu stiam ca am puiut, n-am avut cine stie ce semne, in afara de ameteli si arsuri la stomac...sanii putin mariti dar ma si ingrasasem...... si atunci menstruatie..credeam eu normala....
Doar ma despartisem de fostul logodnic....si habar n-aveam de pui, am racit taaaaare la plamani, si am fost internata, radiografii, nebunii, antibiotice..... dupa ce am iesit din spital, parca aveam un feeling ciudat si am fost la gineco ...si era cu ochi, dar a trebuit sa renunt...dupa 4 radiografii, si antibi puternice..medicul a zis ca sunt mari sanse sa iasa montrulet...eram si singura si speriata....
La fel in 2004 am ramas insarcinata si apoi am facut pojar.... a trebuit s arenunt la sarcina  desi imi doream mai mult decat orice....
Nu pot tolera anticonceptionale, imi e tare rau de la ele.... si am zis, niciodata n-o sa mai trec prin o intrerupere de sarcina , n-o sa mai pot lua decizia asta fara sa mor.... asa mi-am pus sterilet...

Acum si eu si logodnicul meu , chiar daca nu era in plan o sarcina, ne dorim doar ca bebe sa fie sanatos, si suntem fericiti big_smile big_smile

Tineti-mi pumnii va rog!!!!
Va pup , si pe bebicii vostri

#13 2012-03-16 11:02:58

anca90
Platinum member

smile ma bucur pt voi, cony! se pare ca Doamne-Doamne vrea ca tu sa fii mamica, cu orice pret smile. imi pare rau pt intamplarile din trecut, imi inchipui ca nu a fost deloc usor. iti tin pumnii, sa fie bine bebe si sa se poata extrage steriletul fara probleme. goodluck

#14 2012-03-16 12:55:37

cony
New member

Multumesc Anca, doamne domane stie cat de mult imi doresc sa fiu mamica, si el sa fie tatic, si ne-a binecuvantat cu minunea asta mica...de-abia astept sa merg la dr sa imi spuna ca este totul ok si apoi sa imi tin bebic  in brate....
Cred ca nu exista ceva mai frumos in viata...
Pana ajung la dr o sa fiu in continuare stresata, si speriata de fiecare crampa....
Iar colac peste pupaza, tati ma suna azi si zice.... auzi...ce-ar fi sa avem gemeni, stii tata e din gemeni.... i s-a parut lui ca am burtica cam mare pentru o sarcina micuta  rotfl
Hai sa ne relaxam rotfl

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.