homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare Rezultat Medical-2

#20 2012-03-23 22:53:13

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Re: Interpretare Rezultat Medical

cristinikchris a scris:

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati. As dori un raspuns la rezultatul unor analize de sange pe care l-am primit si ma ingrijoreaza foarte tare. mi-a iesit procentajul de neutrofile scazut - 41.1% (valori normale 45-80%) si TGO ffff crescut - 53 (valori normale 5-34/U/L).  Am 30 ani, iau anticonceptionale de 10 ani si nu am luat niciodata hepato-protector. Acum citesc ca ar fi trebuit. Aceasta sa fie cauza? ce indica aceste valori?? Sunt si fumatoare si anticonceptionale am luat fara sa fi facut in prealabil analize de sange. Va rog din suflet da-ti-mi un raspuns!!

draga cristinikchris,

nu e cazul sa te panichezi in asemenea masura, problema ta cea mai mare este anxietatea.

tgo ffff crescute inseamna 5000, nu zice. 53 e o valoare care poate fi si normala sau poate sa insemne cu adevarat o problema hepatica, dar in nici un caz asemenea minuni la care te-ai gandit tu. consumul de anticonceptionale poate sa determine asemenea cresteri...daca nu ti-ai facut niciodata probele de hepatite b si c, poti sa le faci acum.

neutrofilele in procentaj scazut de asemenea pot sa nu insemne nimic, atata timp cat tot restul hemogramei este normala, in nici un caz hiv sau alte situatii grave unde neutrofilele pot ajunge si la zero.

daca ai fi avut un infarct crede-ma ca ai fi stiut. in nici un caz nu ar fi fost singura modificare o valoare a tgo doar un pic modificata. cum ai ajuns de la un junghi la infarct nu stiu...nu mai cauta toate tampeniile pe net.

deci. mergi frumos la medicul de familie pentru a vedea exact despre ce e vorba, nu mai fi asa prapastioasa si liniseste-te! pe de alta parte asuma-ti faptul ca iei anticonceptionale fara analize si recomandare, fumezi desi nu ar trebui....deci nu e cazul sa te mire mici modificari si nici sa te sperie in asa masura!

#21 2012-03-23 23:07:46

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

wild_wind a scris:

eph..te contrazic..poti duce si pe picioare un preinfarct, fara sa stii, decat atunci cand e prea tarziu.
cristini, incearca sa mai reduci din tigari, e spre binele tau.

wild, am spus si eu din exemplele din viata mea, nu di medicina tongue toti cei care au trait asta si ii cunosc (ma refer doar la preinfarct), practic au crezut ca este infarct, asa a reactionat corpul si au ajuns la spital.

#22 2012-03-23 23:17:30

cristinikchris
New member
Inregistrat: 2012-03-23

cred ca ai dreptate moksha smile . de cand mi-am pierdut parintii acum 5 ani si m-am trezit ca trebuie sa fac totul singura si sa incerc sa ne pastrez casa p care scumpii de ei si-ar fi dorit sa imi ramana ma gandesc mereu la ce e mai rau. Cred ca trebuie sa fiu mai optimista. Multumesc mult de raspuns si de sfat puss

#23 2012-03-23 23:23:54

eph
Hero member

cris, ai primit opinia unui medic, ca tot o voiai smile

#24 2012-03-23 23:28:14

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

cristinikchris a scris:

cred ca ai dreptate moksha smile . de cand mi-am pierdut parintii acum 5 ani si m-am trezit ca trebuie sa fac totul singura si sa incerc sa ne pastrez casa p care scumpii de ei si-ar fi dorit sa imi ramana ma gandesc mereu la ce e mai rau. Cred ca trebuie sa fiu mai optimista. Multumesc mult de raspuns si de sfat puss

e bine sa fii atenta cu tine, dar nu e bine sa te panichezi atat de tare. nu zic ca nu poate fi ceva care sa te ingrijoreze, fiindca suntem pe un forum si nu pot sa stiu cu adevarat ce ai, dar tgo-ul nu este ffff crescut, iar neutrofilele sunt practic normale. mergi la medic si vezi.

imi pare rau pentru pierderea pe care ai suferit-o.

sanatate!

Publicitate

loading...

#25 2012-03-23 23:36:15

cristinikchris
New member
Inregistrat: 2012-03-23

da eph?? dna moksha e meidic? rodnar hehe, uite ca am avut noroc!!! pup si somnic usor daca te culci

eph a scris:

cris, ai primit opinia unui medic, ca tot o voiai smile

#26 2012-03-24 12:26:47

eph
Hero member

puss

#27 2012-03-26 15:43:45

ltudor
Membru
Inregistrat: 2012-03-26

va rog frumos, cine stie, sa ma ajute si pe mine sa interpretez rez unui papanicolau:
fortiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare cu modificari reactive citoplasmatice - vacuole, granule,minime modificari nucleare si numeroase polimorfonucleare asociate cu o inflamatie nespecifica. sunt prezente celule cilindrice endocervicale si metaplazice normale. fortiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. modificari reactive non- neoplazice asociate cu inflamatia.
va rog sa MI RASPUNDETI CELE CARE CHIAR STITI. nu mai am banuti sa merg la doctor sa mi interprezteze rezultatele si as vrea sa stiu, pana la urmatorul salariu, daca pot sa stau linistita sau nu. wink multumesc anticipat

#28 2012-03-26 16:45:01

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pai la doctor trebuie sa revii pt ca ai o inflamatie ce trebuie tratata. mai mult, ar fi bine sa mai dai niste bani si pe niste culturi sa stii exact ce ai si cum se trateaza.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.