homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hartuire religioasa?

#1 2012-03-11 19:31:22

Diananaid
Hero member
Inregistrat: 2010-12-24

Hartuire religioasa?

Poate vi s-a intamplat si voua ca uneori sa vi se intinda cate un pliant, carte sau ceva de genu' asta de catre Martorii lui Iehova. Eu, una, ii urasc din ficati, mai ales dupa ce mi s-a intamplat in ultimul timp, fapt pe care urmeaza sa vi-l povestesc. Desi-mi vine sa-i injur zdravan, respingandu-i cu repulsie, ma rezum in cele din urma la un simplu "nu ma intereseaza". In fond, chiar asa e, nu ma intereseaza nimic ce vine de la ei, faca ce-or crede-i ca-i bine, insa atat timp cat noi, crestinii ortodocsi, nu colindam din usa-n usa sa impartim tot felul de pliante, vreau sa fiu privata de revers.

Azi a venit acasa o asemenea doamna, intreband de mama. Nu am dat mare importanta, pentru ca initial nu stiam despre ce-i vorba, insa stiu ca mama a stat ceva de vorba cu ea. Stie si cum o cheama, mama mi-a zis ulterior ca a fost intrebata daca a citit Biblia, daca a inteles-o, a inceput sa-i citeasca nu stiu ce porcarii. Mama e genu' mai ingaduitoare, in sensu' ca nu se apuca sa tranteasca usa sau se enerveze, insa mi s-a parut oarecum ciudat sa vina asa, periodic, la usa noastra. Inseamna ca are un motiv sa se intoarca. Nu-s eu usa de biserica sau mai stiu ce Sf Filofteia, da' nu vreau ca mama sa aiba asemenea legaturi cu persoane dubioase, sa primeasca nu stiu ce carti si altele. Mama rade si neaga ca ar avea vreo treaba cu ei, insa mi se pare bizar sa-si permita asa multe, daca chiar n-ai fi interesata.

Sa-mi pese sau nu?

Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...

#2 2012-03-11 19:45:58

dudu.f
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-09-01

Re: Hartuire religioasa?

Da, sa-ti pese !!!

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” - Gandhi

#3 2012-03-11 19:49:43

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

rotfl mi-au venit si mie unii la usa acum vreun an, am deschis ca mi s-a parut ca sunt de la asociatie....de fapt erau 2 tipi si eu eram in pantaloni scurti, si incepe unul sa vorbeasca despre Dumnezeu si Biblie....cu picioarele mele rotfl2 deci forgetit de atunci intreb tot timpul cine e cand bate cineva la usa!

Ultima oara a fost editat de dea_di (2012-03-11 19:51:13)

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#4 2012-03-11 20:01:19

Diananaid
Hero member

Ce enervanti sunt!!
dea rotfl

Ultima oara a fost editat de Diananaid (2012-03-11 20:02:08)

#5 2012-03-11 20:03:15

timo
Hero member
Inregistrat: 2011-02-13

daca sa-ti pese sau nu, doar tu stii. Tu iti cunosti mama si iti dai seama cat de repede "crede" anumite lucruri sau cat de repede isi schimba parerea asupra unui fapt. Daca ea intradevar e "fidela" (sa-i spunem) religiei adoptate clar nu isi va schimba parerea sau adopta o alta religie insa daca ea are dubii si e tinuta in religia pe care o are momentan de tine sau cei din jur..doar se minte pe sine ca ar fi credincioasa.

Publicitate

loading...

#6 2012-03-11 20:07:17

heart_breaker
Sr. member
Inregistrat: 2010-05-12

Pe mine m-au prins intr-o pasa proasta cand au batut la usa. Am deschis, eram trezita din somn si erau 2 tanti si zice una: "Am venit cu Biblia." si zic eu: "Si poti sa si pleci cu ea." Si am inchis usa si am impresia ca am inchis-o cam violent, ca am auzit niste vaicareli.

#7 2012-03-11 20:18:58

Diananaid
Hero member

Imi si imaginez scena, heart. smile

Merita cate-o tigaie-n cap. M-am enervat azi si am intrebat-o pe maica-mea de ce nu le spune pe un ton mai dur, dar oarecum politicos ca nu o intereseaza si, ca atare, sa nu ne mai viziteze. Ea spune ca efectiv sta si le asculta, zicand:"da, da, bine, bine, da, la revedere". Insa mi se pare ca intrec masura si ca mama, pe masura ce a ascultat, cine stie ce idei au prins contur in capu' ei. Am inteles ca si astia au o tactica, nu-ti spun din prima sa te dai de partea lor.

#8 2012-03-11 20:21:14

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

offtopic va rog sa aveti grija fetelor ca topicul asta sa nu incalce cumva regulile si in special regula 13

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#9 2012-03-11 20:28:03

eva_an
Full member
Inregistrat: 2012-01-08

Waiiiii,,,,,,,,,,,,,,,pe mine m a oprit o tanti din asta pe strada,stiam cu ce se ocupa si ma intreaba dc eu cred in Dumnezeu?.I am spus ca nu(nu dati cu pietre,fiecare cu ideile lui).Apoi a inceput sa imi faca capul  mare cum ca de ce nu cred si ca Dumenezeul lor e diferit bla bla...si dc nu sh ce nu fac vine sf lumii,.si dc  nu ma convertesc la ei,nu sh ce o sa patesc:))) bine ca mi a sunat telefonul si am putut sa o tulesc prietenos!

You came to see the mobscene
I know it isn't your scene
It's better than a sex scene and it's
So fucking obscene, obscene, yeah

#10 2012-03-11 21:58:23

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

uuuu...imi amintesc cum am fugarit un asemenea personaj de la usa mea rotfl2 cum nu prea se vroia dusa din fata usii mele, eu fiind la etajul 1 va imaginati cate alte usi mai avea de colindat, in cele din urma am dat drumul cainelui.nu va zic, a facut un pic de sport..doamna rotfl in orice caz cainele meu nu musca, ii place sa i alerge pe ceilalti, prin urmare situatia era sub control big_smile

nici eu nu sunt de acord cu "publicitatea" care si-o fac, nu fac discriminare, chiar n-am nici o probleme cu religia lor..doar cu propaganda, atat smile
ps:am avut o colega in liceu de aceasta religie si niciodata nu ne-a deranjat cu ale ei..convingeri.pana si ea a spus ca este ft incomod sa mergi din usa in usa, sa lasi pliante, sa fii fugarit si injurat..fiecare cu ale lui pana la urma smile

Ultima oara a fost editat de maryu (2012-03-11 21:59:04)

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

#11 2012-03-12 10:03:20

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

diana, pricep ca nu-ti plac oamenii astia, ca nu doresti sa te convertesti la alta religie, ca te deranjeaza cand iti suna la usa. ce nu inteleg este ingrijorarea asta a ta cum ca mama ta n-are suficent discernamant (???!!!). presupun ca ea este fie o fire mai putin impulsiva decat tine si astfel se jeneaza sa le tranteasca pur si simplu usa in nas. cred ca este dreptul fiecaruia dintre adulti, inclusiv al mamei tale, de a gestiona o situatie cum crede el/ea de cuviinta, fara sa-i fie impus de catre altcineva cum sa reactioneze.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#12 2012-03-14 18:23:29

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Eu o inteleg ca se ingrijoreaza. Chiar exista persoane mai usor influentabile care intr-un moment de slabiciune aleg saa treaca la sectele astea. Si sectele exact asta cauta. A fost destul ca mama ei sa ii primeasca o data in casa si sa stea de vorba cu ei, ca probabil o vor mai cauta mult si bine de acum incolo, ca sunt perseverenti.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#13 2012-03-14 19:50:26

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

maica-mea mi-a povestit ca, imediat dupa revolutie, 2 tipe si-un tip din astia au sunat la usa. ai mei au deschis, au inteles despre ce e vorba, maica-mea "nu suntem interesati", taica-miu, mai politicos din fire, "intrati". iau astia loc frumos si incep cu ale lor, pe ocolite, evident, ca nu vor sa para disperati, nu sar din prima pe tine. pana la urma, maica-mea n-a mai rezistat si i-a poftit afara lol
sunt isteti oamenii, in sensul ca te trezesti cu ei la usa numai in momente din astea cand totul e cu fundul in sus. doar parte dintre voi stiti cum era dupa revolutie. nimeni nu stia nimic, ce se intampla, ce va fi pe viitor, ce sa faca, in cel fel sa se comporte etc. si atunci vin dragutii de ei sa ne salveze.

si la mine au sunat acum cateva luni. nu am deschis, dar mi-au lasat o scrisorica frumoasa: "am venit, dar nu v-am gasit acasa, dar pt ca suntem disperati sa va fie bine ne-am decis sa va lasam un pliant sa vedeti ce tari suntem noi si cum va vom raspunde la intrebari de genul "de unde venim?", "exista dzeu?" etc. sunt intr-adevar persoane naive care se lasa convinse. oricum, cel mai bun mod de a nu intra in contact cu ei: nu deschizi usa! iar pe strada daca te abordeaza, cum am patit-o eu, "nu multumesc" si mergi linistit mai departe

bebe V., soarele si luna

#14 2012-03-15 20:46:05

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

a venit la mine o tanti si a zis ca vrea sa imi lase niste reviste despre retele de socializare. nici prin cap nu mi-a trecut ca erau 2 reviste religioase. zice acolo ce mare pacat este sa stai pe retele sociale & chestii de genul asta, cu citate din biblie alese astfel incat sa dea de inteles ca statul pe retele de socializare este un pacat grav cu care biblia nu e de acord; ca si cum exista si acum 2000 de ani facebook-ul si era unul dintre pacate.
P.S. Am observat ca revistele sau pliantele alea erau tot de la martorii lui Iehova. lol

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-03-24 21:13:42)

#15 2012-04-02 18:08:27

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

au fost si la mine la usa, au stat de vb cu mama, apoi m-a sunat mama sa-mi zica ce si cum. i-am zis sa nu mai le primeasca in casa, iar cand au venit a doua oara le-a pus mama niste intrebari la care nu au mai avut raspunsuri, le-a zis mama ca nu e interesata, le-a dat pliantele inapoi si le-a urat drum bun si cale batuta. de atunci nu au mai venit.

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.