homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diagnostic sifilis in sarcina

#1 2012-03-30 15:05:53

douamii
Membru
Inregistrat: 2012-03-30

diagnostic sifilis in sarcina

buna tuturor.
cu toate ca va citesc de mult timp, pana acum nu am indraznit sa ma inregistrez si sa postez mesaje.
pe scurt problema mea:
sunt insarcinata in 6 luni si am urmatoarea problema.
la analizele de rutina din prima luna de sarcina, VDRL a iesit negativ, metoda rapida, la un laborator privat.
la analizele de rutina din luna 5 de sarcina, VDRL a iesit negativ, metoda rapida, la acelasi laborator privat  si analize facute in aceeasi zi la Sanatate Public, rezultatul la VDRL a iesit in felul urmator: Diagnostiv VDRL incert: RPR- 1/1 + (pozitiv) , TPHA - negativ si mi-au spus sa repet analiza pe motiv ca ar fi incert. Am repetat analiza saptamana trecuta, tot la directia de sanatate publica si rezultatul a iesit exact la fel, din cate mi-au spus la telefon: RPR- 1/1 + pozitiv si TPHA negativ.
Eu una sunt confuza: daca la metoda rapida a iesit de 2 ori negativ si la Directia de sanatate publica rezultatul a iesit incert de 2 ori, ei folosind metoda ELISA, eu am sau nu am sifilis? daca am sifilis, nu trebuia sa iasa rezultatul pozitiv si la laboratorul privat?
Sunt foarte preocupata si speriata.
Va multumesc mult pt pareri/sfaturi si as dori sa am si opinia doctoressei: in cazul in care diagnosticul ar fi pozitiv, in ce masura afecteaza bebele si ce tratament se face?

#2 2012-03-31 15:59:09

douamii
Membru

Re: diagnostic sifilis in sarcina

chiar nimeni nu stie sa raspunda?

#3 2012-03-31 19:26:23

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

buna.repeta analiza la synevo.or lucra-o mai cum trebuie.sanatate si sarcina usoara!

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#4 2012-04-01 19:17:45

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Fii linistita, in sarcina pot aparea rezultate fals pozitive pt sifilis. Cel mai probabil este si cazul tau, mai ales ca ti-a iesit incert. Vorbeste cu doctorul si fa-ti investigatii suplimentare, insa nu te stresa foarte tare, ca-i faci rau lui bebe. Si chiar daca ar fi corecta analiza, exista tratament si nu va avea nici o pb copilul.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#5 2012-04-03 11:51:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

douamii a scris:

buna tuturor.
cu toate ca va citesc de mult timp, pana acum nu am indraznit sa ma inregistrez si sa postez mesaje.
pe scurt problema mea:
sunt insarcinata in 6 luni si am urmatoarea problema.
la analizele de rutina din prima luna de sarcina, VDRL a iesit negativ, metoda rapida, la un laborator privat.
la analizele de rutina din luna 5 de sarcina, VDRL a iesit negativ, metoda rapida, la acelasi laborator privat  si analize facute in aceeasi zi la Sanatate Public, rezultatul la VDRL a iesit in felul urmator: Diagnostiv VDRL incert: RPR- 1/1 + (pozitiv) , TPHA - negativ si mi-au spus sa repet analiza pe motiv ca ar fi incert. Am repetat analiza saptamana trecuta, tot la directia de sanatate publica si rezultatul a iesit exact la fel, din cate mi-au spus la telefon: RPR- 1/1 + pozitiv si TPHA negativ.
Eu una sunt confuza: daca la metoda rapida a iesit de 2 ori negativ si la Directia de sanatate publica rezultatul a iesit incert de 2 ori, ei folosind metoda ELISA, eu am sau nu am sifilis? daca am sifilis, nu trebuia sa iasa rezultatul pozitiv si la laboratorul privat?
Sunt foarte preocupata si speriata.
Va multumesc mult pt pareri/sfaturi si as dori sa am si opinia doctoressei: in cazul in care diagnosticul ar fi pozitiv, in ce masura afecteaza bebele si ce tratament se face?

Buna,
testele de tip VDRL si RPR dau o rata de 28% rezultate fals pozitive la gravida.
TPHA se foloseste pentru confirmare deci atita vreme cit TPHA e negativ in principiu nu ai sifilis.
Sigur, sper ca saptamina trecuta a fost la distanta de 3 saptamini de testul din luna a 5-a de rutina(asa se face corect) dACA E ASA, POTI SA TE LINISTESTI.
Mergi totusi daca vrei sa fii foarte impacata cu tine insati la un dermato-venerolog cu rezultatele. Insa eu nu va d motive de ingrijorare

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2012-04-04 23:18:10

douamii
Membru

multumesc tuturor pentru raspuns.
repetarea a fost facuta la 19 zile diferenta, insa eu relatii sexuale cu sotul nu am mai avut de acum 3luni, el fiind plecat din tara. El nu are sifilis, iar eu nu prezint nici un fel de simptom.
Analiza mi-a iesit negativ de doua ori la un laborator, si de doua ori RPR pozitiv cu TPHA negativ la laboratorul de la Directia de Sanatate Publica.
Ma gandesc ca cel mai bine ar fi sa stau linistita si sa nu ma mai gandesc la asta caci ar fi trebuit sa se pozitivizeze TPHA-ul daca era sa fie sifilis, nu? eventual sa prezint si simptome...

#7 2012-04-05 10:32:13

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

chestia cu simptomele e discutabila(adica ele pot trece neobservate) insa sigur TPHA ar fi trebuit sa fie pozitiv. Asadar linisteste-te

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.