homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Postinor + anticonceptionale

#1 2007-09-13 22:45:41

no_one
Membru
Inregistrat: 2007-09-13

postinor + anticonceptionale

eu iau anticonceptioanle..si am uitat sa le iau doua zile consecutive...( cu o zi inainte si ziua de ovulatie), am avut contact in ziua de ovulatie, fara sa fi ejaculat n mine, dar am vrut sa fiu sigura ca nu se va intampla nimic si am luat un postistionr, dupa sfatul farmacistului. problema e ca am mai luat un postinor acum 4 luni jumate , dupa ce s-a rupt prezervativul.( si de atunci iau mycrogynon). farmcista mi`a spus sa continui sa iau anticonceptionalele, e bine sa continui? sau sa le opresc? sper ca n`o sa am parte de o dereglare de toata frumusetea, ce ma sfatuiti sa fac? doctoressa o poarere va rog mult....

#2 2007-09-13 22:57:42

rayuela
Full member
De la: dincolo de moarte
Inregistrat: 2007-06-09

Re: postinor + anticonceptionale

continua cu ele. cind iei AC nu ai ovulatie.

iubind dincolo de moarte

#3 2007-09-13 23:02:43

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

eu stiam ca nu poti sa iei postinor daca iei anticonceptionale...stiu de la un medic ginecolog. cum e?

#4 2007-09-14 00:22:57

andr@
Membru
Inregistrat: 2007-09-14

buna!stiu k antibioticele scad eficienta anticonceptionalelor.eu momentan iau karissa si acum fac un tratament cu albendazol. as vrea sa stiu dak e vreo poblema in ceea c priveste compozitia lor si eficacitatea anticonceptionalelor, fara protectie suplimentara p durata tratamentului.pastilele luate impotriva giardiazelor contin: albendazol 200mg si excipienti: silicat de aluminiu si magneziu, carboxlmetilceluloza sodica, glicerina,polisorbat 80, monolaurat de sorbitan, sorbat de potasiu, acid benzoic, aroma de fructul pasiunii, apa purificata. De asemenea as mai vrea sa stiu d la luarea  caror medicamente e nevoie de protectie suplimentara si dak poate cineva sa-mi explice si metoda calendarului(daca am avut contact sexual neprotejat a 2a zi dupa terminarea menstrei,fiind p pastilute desi luasem doar una singura ,(e a treia folie d cand am inceput)...sunt ceva riscuri???astept raspuns! multumesc!

#5 2007-09-14 00:39:09

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Din cate am vazut si pe net,Albendazolul nu e antibiotic,deci nu trebuie protectie supliementara.Cateva exemple de medicamente ce interactioneaza:antibiotice,barbiturice,somnifere(vezi ca exista topic despre medicamente ce pot afecta protectia oferita de anticonceptionale).In caz ca trebuie sa iei asemenea pastile,te protejezi suplimentar in timpul tratamentului si 7 zile dupa.
Cat timp iei anticonceptionale,nu te poti baza pe metoda calendarului(e egala cu 0).Daca le iei corect,ai grija la medicamentele ce pot scade eficienta lor,nu versi sau ai diaree in primele 4 ore dupa ce ai luat pastila,esti protejata tot timpul.

Publicitate

loading...

#6 2007-09-14 11:19:23

no_one
Membru

mika pana acum doar niste dureri de cap, astept urmatoarele zile sa vad daca o sa am sangerari si mai apoi in pesrioada de pauza de la anticonceptionale daca o sa'mi vina cum trebuie..sper sa nu am surprize prea mari, da' stiu ca ma pot astepta lla orice

#7 2007-09-14 12:22:59

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

no_one...daca ar fi suficient sa intrebi farmacistul, facultatea de medicina s-ar pregati sa se desfiinteze. ma intreb contraceptivele la sfatul cui le iei(daca ai avea un medic de planning cred ca ar fi fost nimerit sa il intrebi pe el ce e de facut). foarte rau ai facut ca ai luat postinor! si eu sper sa nu ai parte de dereglare, desi ai facut cam tot ce trebuia sa o obti...continua sa iei contraceptivele, probabil vei incepe sa singerezi. Pe viitor mergi la un medic de planning!

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2007-09-14 15:05:13

cristINA92
New member
De la: Deva
Inregistrat: 2007-09-04

andr@ a scris:

buna!stiu k antibioticele scad eficienta anticonceptionalelor.eu momentan iau karissa si acum fac un tratament cu albendazol. as vrea sa stiu dak e vreo poblema in ceea c priveste compozitia lor si eficacitatea anticonceptionalelor, fara protectie suplimentara p durata tratamentului.pastilele luate impotriva giardiazelor contin: albendazol 200mg si excipienti: silicat de aluminiu si magneziu, carboxlmetilceluloza sodica, glicerina,polisorbat 80, monolaurat de sorbitan, sorbat de potasiu, acid benzoic, aroma de fructul pasiunii, apa purificata. De asemenea as mai vrea sa stiu d la luarea  caror medicamente e nevoie de protectie suplimentara si dak poate cineva sa-mi explice si metoda calendarului(daca am avut contact sexual neprotejat a 2a zi dupa terminarea menstrei,fiind p pastilute desi luasem doar una singura ,(e a treia folie d cand am inceput)...sunt ceva riscuri???astept raspuns! multumesc!

Si eu incep sa iau luna aceasta tot Karissa.Antibioticele si ceaiul de sunatoare si sucul degrapefruit (probabil baut in cantitati mari) scad efectul anticonceptionalelor.Poate mai sunt si alte medicamente, dar eu atat stiu.Ai citit prospectul?Am deschis eu un topic la Metode contraceptive.Topicul se numea Karissa-interactiuni.Poate gasesti acolo ceva.S-a vorbit si despremetoda calendarului pe forum, dar daca iei anticonceptionale nu mai ai perioda fertila.

Toate trec, asa se spune, dar nimic nu trece fara sa lase urme!

#9 2007-09-28 10:52:56

no_one
Membru

nu am avut nici o sangerare dupa postinor, iar menstruatia a venit exact la fix..astept sa vad cum o sa`mi vina luna viitoare...dar daca contiunui cu anticonceptionalele cred ca o sa`mi vina bine...cred ca am fost norocoasa

#10 2008-01-06 16:21:39

devilinluv
New member
Inregistrat: 2008-01-06

doctoressa a scris:

no_one...daca ar fi suficient sa intrebi farmacistul, facultatea de medicina s-ar pregati sa se desfiinteze. ma intreb contraceptivele la sfatul cui le iei(daca ai avea un medic de planning cred ca ar fi fost nimerit sa il intrebi pe el ce e de facut). foarte rau ai facut ca ai luat postinor! si eu sper sa nu ai parte de dereglare, desi ai facut cam tot ce trebuia sa o obti...continua sa iei contraceptivele, probabil vei incepe sa singerezi. Pe viitor mergi la un medic de planning!

as avea si eu o intrebare in continuarea acestei discutii,daca m-ati putea ajuta...nu am mai luat Karissa de aproximativ 7 luni, ieri am avut un contact sexual neprotejat, nefinalizat...ce ar trebui sa fac? sa iau un postinor pentru siguranta mea?...sau sa incep din nou anticonceptionalele, sau sa iau si postinor si sa incep sa reiau si anticonceptionalele?...mentionez ca alaltaieri a fost ultima zi a sangerarii menstruale, deci actul s-a produs chiar dupa ciclu...va multumesc

#11 2008-01-06 16:22:52

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

poti sa iti calculezi perioada fertila

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#12 2008-01-06 16:50:23

devilinluv
New member

tocmai mi-am calculat perioada fertila, si dupa calculele mele...de maine,poimaine intru in perioada fertila:-S...e cazul sa ma stresez?sa iau postinorul?...sa incep anticonceptionalele?...sau amandoua?

#13 2008-01-06 16:52:55

evilpink
Banat

nu poti sa iei si ac.si postinor.nu stiu sigur daca trebuie sa iei sau nu postinor asteapta si alte pareri.la postinor nu prea ma pricep.sigur nu a ejaculat in vagin?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#14 2008-01-06 16:56:53

devilinluv
New member

100% nu a ejaculat...dar...lichidul pre-ejaculator...ala ma sperie:-S...actul nu a fost dus pana la capat,:-S am eu o mica problema cu "adaptarea"sad...

#15 2008-01-06 16:59:36

evilpink
Banat

slabe sanse sa ai probleme doar din cauza lichidului.in cazul asta eu zic sa nu iei postinor si la prima menstra sa incepi ac.din prima zi

puss puss puss

#16 2008-01-06 17:04:19

devilinluv
New member

ms mult de tot...am sa incep chiar de azi anti-bebe, si 7 zile stau cuminte...macar stiu o treaba...

#17 2008-01-06 18:00:58

devilinluv
New member

jur k park sunt prostuta...tot nu stiu ce sa fac,tocmai am sunat dr.ginecolog si nu mi-a raspuns...nu sunt total hotarata ce ar trebui sa fac...

#18 2008-01-06 18:23:23

evilpink
Banat

nu incepe ac.acum ci cand iti vine menstra.

puss puss puss

#19 2008-01-06 19:18:31

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

devilinluv a scris:

jur k park sunt prostuta...tot nu stiu ce sa fac,tocmai am sunat dr.ginecolog si nu mi-a raspuns...nu sunt total hotarata ce ar trebui sa fac...

daca erai in perioada nefertila si nu a ejaculat inauntru NU LUA POSTINOR...si cum a zis si ralu...anticonceptionalele le incepi din prima zi de menstra...iar pana atunci prezervativ...

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.