homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Oameni sau "The story of my life"

#1 2012-04-25 15:46:26

Tei
Hero member
Inregistrat: 2007-11-19

Oameni sau "The story of my life"

Am crescut pe langa oameni slabi de inger si slabi de caracter in aproape orice situatie. Am crescut printre oameni pentru care cea mai buna si la indemana metoda de a rezolva  problema a fost aceea de a nu vorbi despre ea, de a o inghiti, a o pastra in stomac vreo doua, trei saptamani, timp in care tii un fel de post pe baza de tacere si ignorare a tot si a toate cate sunt in jurul tau. Si fiind pe langa ei cu ochii deschisi si sufletul ranit, pansat, cicatrizat in nenumarate randuri am invatat ca eu ar trebui sa fiu altfel si chiar sunt, doar ca nu complet pe cum mi-am propus. In situatiile in care ma confrunt cu o problema vorbesc despre ea, dar dupa ce ma descarc de un fel de agresivitate, pe care mi-o iau absolut involuntar ca masura de precautie. Asa functionez eu...Naiba stie de unde pana unde sau de ce.

Nu stiu, am pierdut sirul. Voiam sa spun ca pentru oamenii pe care i-am descris foarte succint, caci au un mecanism ciudat si complex de a functiona, pentru oamenii de mai sus care pur si simplu nu pot sa rezolve o problema e greu sa vada una, doar sa o vada si sa reuseasca apoi sa se comporte cum se cuvine. Sunt acei oameni despre care am mai vorbit. Poti fi inprezenta lor si poti discuta cu ei atata vreme cat nu le dezechilibrezi karma, nu le strergi lentilele de rozul ala bolnavicios. Poti adica sa fii in preajma lor atata vreme cat razi ,zambesti si te bucuri de orice lucru marunt. La comanda! Si am invatat sa ma prefac si sa le ofer oamenilor astora ce vor sa vada, mi-am pictat viata in culori minunate, le-am povestit despre fericire, despre florile de pe campie, de linistea unui lac de munte, le-am povestit de zilele insorite de mai, ma intelegeti. In timp ce de foarte multe ori mama natura se juca in sufletul meu cu tunete si fulgere, ghetusuri si alunecusuri, vanturi puternice si in final mi-o rupt vreo cateva aripi, lasandu-ma cumva handicapata. Cat esti in puteri poti sa te prefaci si o faci bine, ca in fond ai exersat intreaga ta viata de pana acum aceeasi partitura. Dar nu toate furtunile sunt atat de blande sa-ti ciunteasca numai o aripa, gradat te mai lasa si fara un picior, te mai jumuleste si de toate penele(adica sperantele), te mai lasa uneori si fara un acoperis deasupra capului. In fine, ati prins ideea... Unele furtuni sunt atat de puternice incat te fac sa uiti nota cu nota partitura invatata pana acum. Dezbracata de orice urma de prefacatorie, tu- vulnerabila in sinceritatea ta crezi ca vei primi o mana de ajutor, o haina calduroasa, o umbrela deasupra capului, dar nu... in toata vulnerabilitatea ta oamenii vad probleme la orizont si in loc de sprijin iti mai arunca si o caramida-n cap, mai dau si un sut in fund, o palma peste fata ca... in fine, te-ai prezentat dezbracat si negru la usa lor.

In general te debarasezi usor de astfel de oameni, dar atunci cand se bat in sufletul tau sentimente precum iubirea si reprosul nu prea iti ramane nimic de facut decat probabil sa-ti cauti niste pene de carnaval, sa le imbraci chiar daca nu iti apartin, sa stergi cu servetele demachiante negul de pe obraz si sa "play that funky music" pe vechea partitura.

doar niste ganduri inspirate mai mult sau mai putin din realitate. smile

Hello me...meet the real me
I love not man the less, but Nature more

#2 2012-04-25 15:59:42

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Re: Oameni sau "The story of my life"

ce-ar fi sa le pui pe hartie? smile

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#3 2012-04-25 18:01:49

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

tei, oricat de apropiat ar fi cineva, din momentul in care ajunge sa iti faca rau (din orice punct de vedere) trebuie sa gasesti taria sa spui stop si sa il lasi in urma. la cum e viata, crede-ma ca nu e loc de pene de carnaval si repetarea "placii" de n-spe mii de ori. nu-ti bate joc de viata sacrificandu-te pe tine de fiecare data pentru nimic smile

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#4 2012-04-25 19:15:32

Tei
Hero member

Alinda, am multe asa prin jurnale.
Green, de multe ori ma tin la distanta si apoi revin pentru ca la un moment dat ajung sa ma auto invinovatesc. Eu cateodata, desi m-as autodescrie ca analitica si cu ochii larg deschisi catre realitate, cateodata gasesc in mine naivitatea aia prostuta, dar pura, care-mi cauta scuze pentru greselile celor din jur si vina pentru ca nu am incercat mai mult, nu am acordat mai multe sanse sau bunavointa.

#5 2012-04-25 19:49:50

Tei
Hero member

Oameni si relatii
Am mai scris despre asta si m-am recitit gasindu-ma in aceeasi pozitie ca acum mult timp. Am tot ridicat privirea si urechea la relatiile celor din jur, ale mele fiind extrem de limitate si uneori ma trezesc, lasand la o parte paharul dulce de langa mine, cu un gust amar si o atitudine putin vadita, dar puternic interioara de, probabil, dezgust. Ca sa o spun cu toata delicateatea feminina de care sunt in stare in clipele de fata.
Stiti, relatiile acelea cand esti "fratele" meu atata vreme cat ma pupi in fund si-mi dai like-uri la poze si comentarii de lauda cand pozez cu aer de barosan printre hartii care-mi cumpara faima, ba te cumpara si pe tine ca prieten al meu. Suntem friends pe internet si-n lumea reala atata timp cat ai vorbe bune la adresa mea si mai ales fericire de impartit.

Aici am vrut sa ajung! in suferinta si in deznadejde omul e intotdeauna singur sau cel mai aproape de singuratate. Ai prieteni si relatii atata vreme cat esti roz, atata vreme cat poti discuta degajat de vreme, de slipi, de cumparaturi si de cat de frumos infloreste primavara. La probleme se curata camera ca si cand ai imprastia Flit pentru gandaci si tot atat de repede se curata precum fug insectele cand afla vestea: Frate, miroase a moarte! Gandacii se elibereaza rapid si revin tot atat de rapid cand o sa dai un Party de ziua ta sau simplu si fara motiv bautura gratuita.

Apoi dispar majoritatea celor din familie, astia dispar pana-ti revi. Sau sunt specimenele care or sa ramana langa tine pe tot parcursul problemelor tale, dar nu pentru a te ajuta, a te mangaia, a te incurja, ci pentru a-ti da indicatii, a te presa si a te aduce pe calea lor "cea buna". Mai raman uneori si pentru ca apoi cand tu o tai obosit catre patul tau cu gandul ca ce suport ai, ei sa poata sa se bucure de nefericirea ta. Ca aripile tale taiate sunt vazure ca resursa de pene pentru ei.
Mai sunt si inutilii, de care vorbeam mai sus ca mai bine te descotorosesti tu de ei ca sa nu te mai obosesti vorbindu-le de culori.

Si in final sunt aceia care raman. Da, probabil ramane o persoana, poate doua, particica din sufletul tau. Persoanele acelea care sunt acolo, desi ti-ai dori sa le protejezi, persoanele carora le-ai da liber o perioada, dar care te simt si de la mare distanta. Sunt acolo si pe de-o parte iti face bine, dar in suferinta omul e tot singur. Nu se imparte! Nu se usureaza! Nu vei putea spne niciodata: ia si tu jumatate de gand, da-mi mie cealalta jumatate si om urca dealul sau trage tu ca imping eu...

Rar oameni si rar relatii. Numar unu, numar una.
wave  par

Publicitate

loading...

#6 2012-04-25 20:42:14

Diananaid
Hero member
Inregistrat: 2010-12-24

O fi bine, o fi rau, e cumva necuviincios si fatarnic sa iubesti doar fericirea. Intr-adevar, am doar 18 ani, dar pana acum mi-am dat seama ca trairea launtrica a omului in momentele de nostalgie sunt mult peste cele de extaz. Ma simt bine cand ma contopesc intr-un singur suflet alaturi de prietena mea. smile
De cele mai multe ori, omul tinde sa-si imparta suferinta cu altcineva, crezand in adancul lui ca astfelchinul va fi mult mai usor de suportat. E o cacealma, un joc zeflemist al sortii; nu se stie ce-i mai greu: sa duci suferinta singur, pe umerii tai, sau sa te strofoci sa-i explici seamanului tau ceea ce colcaie-n tine?
Tei, esti genu' de om pe care l-as lua dupa mine intr-o zi ploioasa, la o discutie frenetica despre viata.

Tu siempre me respondes: quizas, quizas, quizas...

#7 2012-04-26 15:18:11

Tei
Hero member

coffestudiu Nu stiu daca as fi exact compania dorita sau daca m-as ridica la masura asteptarilor. In general, din timiditate, sunt perceputa ca o persoana posaca.

#8 2012-04-26 15:34:20

Tei
Hero member

Oameni optimisti
Ha! o categorie demna de un subiect special. Pe mine oamenii optimisti nu ma molipsesc. Am impresia ca undeva in adancul sau, optimismul vine dintr-o sensibilitate prea ridicata, asa cum vine agresivitatea, tot ca o masura de precautie. Poate ca oamenii optimisti nu ma impresioneaza, ba parca ma obosesc din cauza ca undeva in sufletul meu probabil mi-as fi dorit sa detin macar o urma din potiunea asta ce usureaza viata, ba ii mai sporeste si calitatea.

Oamenii optimisti sunt cei care nu vor degusta niciodata din absurdul vietii, poate doar la batranete, daca zadarnicia timpului ii va lovi subit sub centura sau nici macar atunci, caci majoritatea vor nutri inca sperantele unei vieti de dupa.

Optimistul nu va cunoaste sau recunoaste un om insetat si nici nu se va ciocni vreodata de sentimentele ce-l incearca la vederea paharului golit. Nu se va ciocni vreodata de formele disperarii, de neguri sau de ganduri sumbre, de spaima goliciunii sau de racoarea singuratatii. El va fi mereu in bataia sorelui, in lumina sperantei si siguranta pe care ti-o ofera paharul plin. Va avea mereu un prieten, un aliat, o mana intinsa la greu, un picur de roz.
nesiguranta intre invidie sau compasiune...

Ultima oara a fost editat de Tei (2012-04-26 15:36:49)

#9 2012-04-26 15:37:46

Toriana
Sr. member
Inregistrat: 2010-10-18

Tei, vad ca tanjesti dupa o/un prieten/a bun/a si stii exact cum ai vrea sa fie acea persoana. Dar tu esti o prietena buna pentru cei din jur? Te intreb pentru ca si eu aveam si inca mai am tendinta sa ii critic pe prietenii mei. Dar mi-am dat seama ca nici eu nu sunt prea grozava la capitolul asta si am realizat ca cea mai buna prietena a mea sunt EU. Oamenii din jur mereu te vor dezamagi, foarte rar cred ca poti  gasi un suflet pereche. De fapt, e mai degraba un ideal. Trebuie sa luam oamenii din jur asa cum sunt, sa-i suportam pentru ca si ei ne suporta pe noi. Bineinteles in limite normale, aici vorbesc de micile diferente, de opiniile diferite, etc.

Ultima oara a fost editat de Toriana (2012-04-26 15:38:35)

Prostia este infinit mai fascinanta decat inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu. lol

Mi-ai spus ca ma iubesti, iar prin fapte mi-ai dovedit cat de putin.

#10 2012-04-26 17:54:51

Tei
Hero member

Toriana, nu, nici pe departe!
Probabil nu ai citit tot amalgamul ala de ganduri pe care l-am scris in postul doi, unde ziceam de gandaci si complicitatea relatiilor astora... straine.

Personal nu cred in prieteniile straine si nu cred din cauza ca rar gasesti un om dezinteresat.
Cred in prieteniile din iubire, atunci cand din iubire si afectiune se naste altruismul si totodata dezinteresul. Cred in prietenia aceea pura doar, ce implica daruire si nud, contopire si completare, cred in prietenie atunci cand e naturala, cand e la mijloc o intelegere fara cuvinte si o comunicare din suflet impartit. Ori mie asta imi e de ajuns.
Restul e carnaval!

#11 2012-04-28 14:22:25

Tei
Hero member

Oamenii sfarsiti

Iata inca o scrisoare deschisa dintre patru pereti inchisi la culoare. Nu foarte multi au ocazia sa traiasca un "prea tarziu" prea devreme sau nu foarte multi au ocazia de a se crampona de imposibilitati in adevaratul sens al cuvantului, atunci cand te lupti cu tine zadarnic. Pentru ca nu stiu pe cineva, om mediocru, sa invinga ireparabilul. Stii tu, straine? cand viata iti aseaza un pumn in nas si printre stele ori sange te forteza sa ramai stabil, sa ramai prezent, sa fii martorul durerii tale, sa asisti parca indepartat, dar totusi dureros de conectat, te forteaza sa vezi ca nu-s iesiri, dar nici intoarceri, ca nu-s cai de mijloc si nici culori intre nuantele de negru de la doua capete diferite. Se intrevede doar posibilitatea unei absurde acceptari sau a unei obisnuinte pentru cei puternici. Dar cat de puternic trebuie sa fii pentru a ramane martorul propriei tale decadente? Un om sfarsit e cel lucid, cel constient in tot procesul asta, cel care probabil nu reuseste sa-si vada mai mult decat mecanica viata de dupa irevocabil.

Optimistii sau cei din spatele ochelarilor roz(doua categorii subtil distincte) ti-ar spune ca "ireparabilul" e acceptabil. Dar un optimist, ca in postul anterior, nu va trai niciodata sentimentele ce-l incearca pe un om sfarsit. Optimistul va avea intotdeuna un aliat, speranta, un aliat ce-l va scoate mereu la liman chiar de visul nu se va materializa vreodata. El traieste in caldura amicitiei asteia si nu va cunoaste niciodata goliciunea, singuratatea nerealizabilului.

Revenind la ceilalti. Dar cand intreaga poveste nespusa depindea de un lucru ce nu mai e in controlul tau, a carui solutionare iti e straina si imposibila, ce faci? ...cunostinta cu "prea tarziu", cu disperarea neacceptari unui lucru pe care nu l-ai decis, cu sufocarea si atacul de panica din suportarea consecintelor unor fapte ce nu-ti apartin, faci in sfarsit cunostinta cu inutilitatea si absurdul. In momentul acela esti intampinat cu un "bun venit" manjit de ironie, in randul oamenilor terminati.

Ps:...din vazute netraite.

Ultima oara a fost editat de Tei (2012-04-28 14:56:29)

#12 2012-04-28 15:01:38

AciDulaSs
Banat
Inregistrat: 2008-10-16

Dupa parerea mea daca tot ce spui tu aici ai si trait in sufletul tau inseamna ca ai avut prieteni pe care i`ai supraapreciat ... si acum cand ai nevoie sau ai avut nevoie te`au lasat balta ... mai direct si`au dat arama pe fata ... si stii ca in viata nu altul sau alta iti alege prietenii ci tu iti faci prieteni si legi prietenii ... acum depinde de tine ceea ce alegi si cum ii vezi tu prin ochii tai ... si da cum spui tu intr`un post pe lumea asta sunt oameni rai si oameni care stiu sa te asculte si sa te aprecieze.

si daca mai imi perimiti o parere legat de facebook ... am si eu cativa prieteni si prietene care vad in facebook o alta lume si uita sa traiasca in lumea reala ... pe mine genul asta de oameni ma cam surprind ca sa zic asa .... desigur nu ca e ceva rau sa ai cont pe facebook ... dar eu zic ca unii dau o importanta mai mare facebook`ului si isi petrec o buna perioada de timp pe el .... ma intreb ce faceau aia acum 20 de ani cand nu aveau facebook sau internet ... in afara ca ieseau pe afara smile ... oare cum s`ar descurca un om care acum isi petrece foarte mult timp pe facebook in anii 1990 de exemplu ... desigur cu mentalitatea de acum smile ... cred ca ar turba smile

a si crede`ma ca nu trebuie sa fii chiar asa negativista tot timpu sunt si oameni cu care poti discuta si cad lucrurile altfel problema e sa`i gasesti:). Bafta.

Ultima oara a fost editat de AciDulaSs (2012-04-28 15:02:40)

#13 2012-04-29 14:23:28

Tei
Hero member

Oamenii netrairilor.

Oamenii netrairilor sunt aceia a caror viata se deruleaza mecanic sau a caror viata e traita de altii, ei fiind un gen de unealta pentru satisfacerea esecurilor unor parinti. Legatura aceea dintre un om al netrairilor si un pui cu acelasi destin. Ratarea unor vise ce devin subit realizabile prin licarul de viata cu destin netrasat.

Oamenii de care precizam la inceputul postului sunt multi. Nu stiu cati dintre noi traiesc viata pe care si-au ales-o, cati dintre noi suntem singurii responsabili pentru ceea ce am devenit. Ei sunt acei amarati care se nasc deja inutil,  care nu au sansa liberului arbitru, oricat de precizata ar fi ea in cartea cartilor; aceia al caror drum e trasat inca din vremea cand se aflau in pantec. Sunt oamenii pecetluiti cu o anumita conditie sociala, pe care nu vor avea niciodata puterea de a o depasi, nici puterea si nici resursele. Aceia, caii de la trasura imbogatirii celor puternici si sleirea, jefuirea saracilor. Ei duc aceeasi viata generatie dupa generatie. Copii ce transpira sudoarea bunicilor, ce vorbesc aceeasi limba a neajunsurilor strabunicilor. Ma refer la soarta multimii, nu a unei flori a carei culoare stridenta oricat se va stradui nu va inflori o primavara deplina.

Mai sunt si aceia care nu vor trai niciodata cu adevarat din cauza unor norme auto impuse sau/ si impuse de o societate ipocrita. Sunt aceia care traiesc, dar traiesc atat de cuminte si dupa cu cod prestabilit incat se vor simti cel mai adesea instrainati de propria viata. Iar daca nu se vor simti asa vor gusta din plin pelinul si disperarea regretului. Cand iti duci viata cu ochii pe o alta persoana, actionand in asa fel incat tot ceea ce faci o faci gandindu-te cum va reactiona privitorul in fata alegerilor tale. Vei trai atat de impersonal ca te vei destepta intr-o dimineata si privind in fata oglinzii sau in fata reflexie tale launtrice vei descoperi un strain de care te vei speria, dar in prezenta sau in pielea caruia vei continua sa traiesti. Vei fi un strain prea obosit sa schimbi o viata intreaga, un tot de trasaturi si vei continua, ingnorand oglinda, sa-ti duci viata, o viata a netrairilor.

#14 2012-05-02 20:44:58

Tei
Hero member

Oamenii timpului oprit

Da, o alta fata pe care viata mi-a dat sa o port; o data, de mai multe ori, nici nu mai stiu. Oamenii timplui oprit sunt aceia pentru care notiunea de timp capata o alta dimensiune, una a gandurilor. Cand lumea din afara ta se misca besmetic, dar monoton, cand acelasi autobuz trece in fiecare zi la aceeasi ora prin fata portii tale, dar lumea ta interioara a ramas suspendata de-o secunda, o ratacire a secundei unui moment. Ca si cand clipele unui ceas al sufletului ar fi inceput subit sa bata un altfel de timp, prin altfel de miscari. Uneori intelese, alteori contopite, adesea in chemari disperate. Sunt oamenii cu gandul pierdut in eu, cu eul pierdut in gand.

Sunt perioade in care totul se rezuma la ceea ce se petrece in interiorul tau. Zaci zile intregi in colturi de amintiri, te plimbi prin amarul regretelor sau te vezi, dar vag te recunosti in oglinzi straine, cu privirea rece, cu cearcanele noptilor maraton lipsite de lumina stelelor. Timpul oprit e undeva la granita dintre vis si abandon, tu prins intre doua bariere, mai mult catre granita cu interiorul, cu monologul si singuratatea. Tu, in ratacirile de pe trasee neumblate, cu teama ca nu-i nimeni in jur sa-ti arate calea ce-a dreapta, la intersectia dintre tine pierdut si tine, un om al prezentului in timpul comun.

#15 2012-05-04 16:37:18

Tei
Hero member

Omul neintegrarilor

sau acela care nu reuseste oricat de mult s-ar stradui sa "fit in". Imi amintesc inca din copilarie ca m-am straduit sa ma potrivesc, sa-mi gasesc un cerc in care sa ma pot juca asa cum si cu ce imi place mie sa o fac, dar mereu m-am descurcat mai bine de una singura sau cu ajutorul unui bunic interesat de lucruri captivante ca dinozauri uriasi, de 10 ori mai mari ca mine, din zapada- la care lucram cot la cot zile intregi sau exercitii de gimnastica pentru care trebuia sa te antrenezi ca sa-ti reuseasca, expeditii, pictura, observarea cu ochii deschisi a naturii si a vietatilor. Ma acaparau toate astea, in schimb nu ma simteam confortabil printre amicii mei, pe care prea putin reuseam sa-i pricep. Nu voi uita niciodata ce impresie macabra mi-a facut una din fetele vremii aceleia. Aveam o varsta, sa spun 7 sau 8 ani si o atractie deosebita pentru "salbaticie". Eram zilnic pe ale dealuri unde cei mari au construit un leagan pe vale si ma topeam dupa "inaltare". Asa se face ca odata am cazut de la cea mai mare inaltime pe care o puteai atinge cu leaganul. Am avut timp sa pricep ca sunt in aer si ca ma indrept rapid catre durere. Si a durut. Aveam multe sparte, sange pe toata fata, maini, picioare. Simteam ca nu ma pot misca, eram prea amortita sa pot sa-i spun fetei asteia ca ma doare. Si ea, mai mare ca mine, se uita la mine si radea, plus multe alte experiente total nepricepute mie si abstracte de-a dreptul.

Adolescenta, nici nu stiu daca am trecut prin ea. Eram un zombi, aveam ochii rosii mereu si umflati de la cartile pe care le citeam noaptea. Aveam probleme de acceptare cu ceea ce se perecea in jurul meu, cu profesorii care imi taiau cracile de sub picioare doar pentru ca nu aveam bani de meditatii, de Kenturi, parfumuri si bauturi rafinate. Nu-mi permiteau sa ma ridic oricat as fi muncit pentru asta si munceam. Plangeam noptile in deznadejde, nu pentru notele luate, ci pentru faptul ca ma umileau. Si aici am avut incercari, bautura imi face pe de-o parte cu ochiul pentru ca era o modalitate usoara de a iesi din relatia platonica pe care o legasem cu un ne-acceptat.  Si era o modalitate de a ma elibera. Aveam si alte metode, care insa ma tem ca ar zgaria si poate chiar soca retine roz.

M-am simtit de multe ori trista pentru ca nu reuseam sa fiu normala, asa cum de foarte multe ori imi era pur si simplu, negru pe alb, cerut sa o fac si mi-a luat mult timp sa inteleg ca problema e nu ca nu pot sa ma integrez, ci nu vreau sa ma integrez. A fost o revelatie, care ma incalzeste si in clipa de fata. Nu-mi doresc sa fiu parte din normalul zilelor noastre, oricat m-ar costa asta.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.