homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Maseaua buclucasa

#1 2010-01-24 03:22:06

algocalmin
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-04

maseaua buclucasa

hei,

am zis sa va intreb si pe voi o chestie, poate a mai trecut cineva prin asta...
am avut probleme cu o masea. s-a spart un sfert din ea, am fost la dentist (cam tarziu ce-i drept) si dupa radiografie si 2 sesiuni din alea de tratament sa moara nervul, luni ma voi duce sa imi puna plomba.
faza e ca prima oara cand mi-a pus pasta aia cu arsenic, ca am inteles ca asta are in ea, m-a durut destul de rau. dupa 2 sapt m-am dus sa-mi scoata nervul si tot durea. mi-a mai pus inca o zi apoi pasta din aia ... m-am chinut pt ca m-a durut ingrozitor, ma durea parca toata mandibula si mi s-a si umflat gingia de langa si s-a albit asa usor pe margine.
apoi am fost, mi-a scos nervul - asa cred - ca am simtit putin acul ala pe canal ... dar nu mi-a plombat-o pt ca a zis sa asteptam sa se vindece gingia. sa mai stau o sapt.
acum, gingia s-a desumflat considerabil fata de cum a fost, dar partea aia unde se albise tot asa a ramas, parca e arsa nu stiu cum sa explic. si faza este ca maseaua de langa, a inceput sa ma doara putin de cand am avut al doilea pansament pt omorarea nervului la maseaua bolnava.
acum daca apas cu limba pe ea, pe cea de langa, ma doare putin. suportabil, dar ma doare. ce naiba poate fi si asta? m-a tot intrebat doctora daca simt pulsatii, probabil ii era teama de vreo infectie, dar nu am simtit. bine, daca insist eu si apas pe ea, simt si pulsatii... sa fie si asta de langa cu probleme... si daca da, de ce n-a vazut pana acum doctora? ... sa fie de cand mi-a pus pansamentul ala pt omorarea nervului la maseaua vecina?... sa fie infectie? ...

of.

“if you want something in life, reach out and grab it...”

#2 2010-01-25 08:54:55

selma2003
New member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-12-10

Re: maseaua buclucasa

nu stiu ce sa ti zic parerea mea e ca nervul nu se omoara cu pasta aia cu arsenic  iti face anestezie si ti umbla pe canal ....am o intrebare pasta aia o fost pusa pe canal ??sau pe masea ?daca a fost pusa pe canal inseamna ca era mort nervul deja .... nu stiu ce sa ti spun ....si eu am patit asa.. dar ma durea dupa ce mi a fost scos nervul si opturat canalul....

Viseaza ca si cand ai trai pentru totdeauna, traieste ca si cand ai muri azi.

#3 2010-01-25 23:50:55

algocalmin
Full member

buna
uite chiar azi am fost iar ... pentru ca trebuia sa termine, sa o plombeze, dar nici de data asta nu s-a putut. cu toate ca data trecuta mi-a bagat acul ala pe canal si nu am simtit nimic, azi l-a mai bagat o data si m-a durut. asa ca acum am din nou un tratament... nu e pasta din aia cu arsenic, dar e tot o pasta... sincer nu stiu cum se numeste, in orice caz miroase cam urat.
deja nu mai suport pentru ca de o luna stau sa imi faca o masea si parca nu se mai termina odata.
pasta o am pusa pe masea. practic ea a pus acolo ceva vata cu tratament din ala... pasta respectiva plus pasta-pansament.

si btw, ca sa nu mor curioasa ... o masea are mai multe canale sau unul singur? ca nervul ma gandesc si eu ca e unul singur. dar nu inteleg de ce data trecuta nu m-a durut cand a bagat acul ala si de data asta, da.

mi-a mai zis de asemenea ca s-ar putea sa am eu o oarecare imunitate sau ceva la tratamentul asta. se poate asa ceva? chiar nu am avut probleme cu dintii. am o singura plomba pusa de 14 ani la un dinte si atat.

#4 2010-01-30 00:57:17

algocalmin
Full member

supa

chiar nu a mai avut nimeni astfel de probleme cu dintii?
revin cu intrebarile pentru ca iar a inceput sa ma doara (nu neaparat maseaua, cat toata partea aia) si abia miercuri am programare. of
si parca simt asa ca se si misca putin ... o sensibilitate foarte mare in zona aia.
heeelp  cesafac

#5 2010-01-30 02:30:38

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

nu ma pricep prea bine sa iti dau un sfat. stiu doar sa iti zic ca nu ai cum sa ai "imunitate" la tratament si sa iti arat o poza cu o masea, sa vezi cum vine nervisorul cu canalele cu tot smile

http://images.google.ro/imgres?imgurl=h … KCmwPezbUf

altfel, tot ce pot sa iti spun e ca daca nu se rezolva, esti absolut libera sa consulti un alt stomatolog, nu te opreste nimeni, pesemne ca ceva face gresit de nu se rezolva problema ta.

sanatate multa!

Publicitate

loading...

#6 2010-02-16 18:29:34

syd
Sr. member
Inregistrat: 2008-09-01

aveti idee cat costa indeprtarea gingiei de pe langa maseaua de minte cu tot cu anestezie,o gingie care acopera maseaua si deranjeaza?un pret estimativ nu ma intereseaza pretul fix

#7 2012-05-05 12:03:41

energydrink
Membru
Inregistrat: 2012-05-05

Buna.. Am si eu acceasi problema pe care ai avut`o tu. Am mers la stomatolog si mia omorat nervul cu medicamente si din cauza pansamentului mi sa ars gingia. Acum e totul bine si ok, mi`a plombat`o definitiv, mi`a scos nervul, dar am ramas cu gingia arsa, si mai rau de atat. Pe dedesubtul maselutei e arsa toata gingia, si acum nu stiu ce sa ma mai fac. M`am dus la dentist iar si mi`a spus k nu am nimic, si ca in timp se va reface totul. La inceput nu am avut nicio problema dar acum imi curge puroi si sange si cred ca iti dai seama ce urat poate sa miroase.
Ma enerveaza foarte tare chestia asta.
Vreau sa te intreb ce ai facut pana la urma de ai scapat de chestia asta. (daca ai scapat) Si poate ti sa refacut gingia?
Nu mai stiu ce sa ma mai fac ... E oribil .. CU oricine as vorbi ma feresc ca stiu k pot sa dobor o armata inreaga cu respiratia mea urat mirositoare.
Deci ce trebuie sa fac k sa scap de chestia asta ? Se reface singura gingia?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.