homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian

#1 2012-03-24 20:36:29

mariana nicut
Membru
Inregistrat: 2012-03-24

chist ovarian

buna seara.va rog sa ma ajutati pt. ca sunt confuza.in urma cu o luna am descoperit cind ma spalam ceva pe colul uterin ca un cos. m am speriat si dupa o luna cind au inceput niste dureri ingrozitoare in piciorul sting m am dus la dr.o dr. foarte draguta care a luat proba pe lamele ,iar in urma controlului si al ecografului vaginal,mi a spus urmatoarele:cosul meu de pe colul uterin este doar un chist naboth ,in schimb am o rana pe col,si un chist pe ovarul sting de 4,8 cm.am inteles ca durerea din picior e de la chist.mi a spus ca trebuie sa ma cauterizeze programindu ma pentru o alta zi.totusi m a inteles cind am rugat o sa ma faca atunci pt. ca veneam de la distanta mare.inchipuiti va cit de zapacita am fost de bucurie ca nu mai trebuie sa bat un alt drum,incit nu am intrebat o ce cauterizeaza.am venit acasa si abia dupa 2 zile am indraznit sa ma ating inauntru.m am speriat pt. ca chistul meu naboth e tot acolo,in schimb m a cauterizat unde aveam rana pe col.nu vreau sa par ciudata daar va rog spuneti mi ,mi a dat ovule betadine si pt. chistul pe ovar melleva35 timp de 3 luni si daca nu dispare ma opereaza.nu as avea sansa sa se resoarba ca sa nu ajung la cutit?pot folosi ceaiuri pe linga tratamentul dat?si va mai rog ceva:cum naiba facem, ne spalam in vagin sau nu,pt,ca un dr. zice intr un fel altul in altul?o sa va mai deranjez cind voi primi rezultatele la papa nicolau.si inca ceva pot avea relatii sexuale,dupa cauterizare?

#2 2012-03-24 22:03:15

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

Re: chist ovarian

pai ranile se cauterizeaza, nu chisturile. un chist de 5 cm nu cred ca se duce cu ac dar merita incercat. tu cum doamne iarta-ma atingi colul? iti bagi mana inauntru?  va (cand am citit prima fraza am crezut ca nu stii ce ala col si unde se afla lol ). si nu cred ca e indicat sa faci asta mai ales dupa cauterizare. si spalaturile vaginale sunt contraindicate ca faci vaginita de la ele, plus ca daca folosesti irigator si atingi/ lovesti colul cu canula, nu e ok.

Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-24 22:03:49)

#3 2012-03-25 09:31:31

adinab
New member
Inregistrat: 2012-02-14

Buna Mariana.
Si eu mi-am descoperit un chist pe ovarul drept, de 6/5 cm; mi-a recomandat categorig operatie, la dimensiunea asta atat de mare, insa eu vreau sa incerc mai intai un tratament naturist. Asa ca de o luna iau urmatoarele: tinctura de coacaz negru, dimineata + tinctura de mladite de zmeur 2/zi la amiaza si seara + 3/zi capsule de napraznic. Am tinut o luna acest tratament iar maine merg la un ecograf sa vad efectele, daca s-a retras putin, sau ce s-a intamplat. Vreau sa adaug ca eu nu am stiut ca am acest chist pentru ca nu ma durea deloc; acum insa, dupa acest tratament, am intepaturi ascutite cumva, in ovarul cu problema, zilnic; deci, ceva ceva lucreaza.

#4 2012-03-25 20:30:30

mariana nicut
Membru

draga adina abia apuc sa mi spui daca tratamentul tau naturist a dat rezultate,pt. ca vreau sa cred ca poate trece fara operatie. sanatate multa si te rog spune mi ca s a micsorat.chistul, binenteles.cred ca si plantele fac minuni.

#5 2012-03-25 20:55:57

mariana nicut
Membru

draga eph stiu ca par cazuta de pe luna dar pina acum nu am avut probleme,am fost la dr. doar cind am nascut fetita si cint mi a pus steriletul.am intrat pe site pt. ca aveam nevoie sa vorbesc cu cineva si iata ca am avut noroc.la noi in oras nu mai exista spital si amfost nevoita sa ma duc la 70 km pina la doctorita de care va spuneam.vad ca esti mai bine informata de aceea te rog spune mi as avea sanse cu tratamentul dat adica cu anticonceptionalele melleva35 si ovulele betadine ca ,chistul ovarian sa se micsoreze?dr. mi a spus ca da si vreau sa pot s o cred pe cuvint.mi e teama ca i a fost mila de mine ca eram ca un miel la abator si mi a dat sperante false.multumesc si astept raspuns si de la tine si de la adinab.

Publicitate

loading...

#6 2012-03-26 10:11:20

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

adinab, cred ca repeti prea devreme ecografia. tratamentul naturist se face 3 luni, nu cred ca intr-o luna vei vedea vreo schimbare. sa ne tii totusi la curent.

mariana, cauterizarea ai facut-o pt rana, insa parerea mea e ca te-ai pripit. in mod normal nu se recurge imediat la cauterizare, ci se fac mai multe investigatii (test papanicolau, colposcopie), se incearca un tratament si doar daca nu da roade se apeleaza la ultima solutie: cauterizarea. cu contactul sexual va trebui sa astepti cateva saptamani. eu stiu de 6-8, sper sa nu gresesc. poti suna medicul sa-l intrebi.
bineinteles ca sunt sanse sa scada chistul in urma tratamentului cu AC, dar tot dupa vreo 3 luni se va vedea ceva. nu e de speriat la 5 cm si nici de operat. succes cu tratamentul!
a, legat de spalaturi... nu, nu se fac ca parte din igiena zilnica. cel mult te poti spala cu degetul si doar cu apa dupa un contact sexual cu ejaculare in interior. altfel nu e necesar si poti face mai mult rau cu ele. vaginul se curata singur.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-03-26 10:15:19)

#7 2012-03-26 11:17:42

mariana nicut
Membru

anca90.  multumesc din suflet ca mi ai dat curaj pt. ca sunt foarte speriata.cauterizarea mi a facut o dna dr.dar nu stiu daca ai citit mesajul meu anterior ;inainte sa se apuce am auzit o chemind o pe asistenta si spunindu i ca are sa mi cauterizeze un chist naboth.iar dupa 2 zile am constatat ca chistul naboth e tot acolo si cum nu ma pricep cred ca a cauterizat rana de pe col.crede ma ca nu pot sa intreb un medic cu atita experienta ce a facut doar pt. ca eu habar n am,si am incredere ca a stiut ce face.si draga mea legat de spalaturi la noi in zona se practica la spitalele de stat medicina,,comunista,,deoarece chiar medicii iti spun sa te speli cit de bine inauntru ca altfel te umpli de boli.asta e mentalitatea multor femei si din pacate nimeni nu are grija sa le informeze.asta e scuza mea ca am ajuns la 33 ani si am aflat din citit ca rana nu mi a facut o nimeni doar eu cu spalarea zilnica inauntru.totusi cred ca niciodata nu e prea tirziu.si draga anca te mai intreb ceva :chistul naboth sa fie inofensiv?cu contactul sexual nu va fi o problema .multumesc la d zeu ca am sprijin din partea sotului,care de altfel m a impins de la spate sa merg la medic.incep sa iau AC si cu credinta in d zeu ma duc mai departe.vestea buna pe care mi ai dat o e ca nu ajung la operatie.mii de multumiri .sanatate.

#8 2012-03-26 11:31:16

anca90
Platinum member

mariana, n-ai pt ce puss. nu iti pot garanta ca va reactiona bine chistul de pe ovar la AC, dar de cele mai multe ori asa se intampla, sper sa fie si cazul tau.
nu te gandi ca ti-ai facut tu rana prin spalaturile in interior. nu poti sti asta si nu rezolvi nimic daca te invinovatesti. conteaza ca s-a dus si ca acum stii ca nu fac bine spalaturile.
despre chistul naboth nu stiu multe, dar retin si eu ca e inofensiv. uite:
http://forum.anticonceptionale.ro/t1430 … aboth.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t1326 … copie.html

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-03-26 11:32:36)

#9 2012-03-26 19:14:18

adinab
New member

Salut fetelor.
Mariana, acum am venit de la control si nu imi vine sa cred....de la 6/5 acum e 4/4; nu a pomenit nimic de operatie, ci de tratament cu anticonceptionale; dar eu continuu sa iau tratamentul meu, care a facut minuni.
Anca, asa stiam si eu, dar din primele zile de tratament ovarul a inceput sa ma doara foarte tare, apoi la sfarsitul CM durerile erau si mai mari. Cred ca pur si simplu chistul reactiona la tratamentul asta.
Merg iar peste o luna, sper ca totul va fi ok.
Mariana, eu zic sa incerci; oricum, chiar daca la tine nu are aceleasi efecte, desi nu cred, rau nu are cum sa iti faca; sunt doar plante.
Va tin la curent.

#10 2012-03-27 09:55:10

anca90
Platinum member

buna adina,
ma bucur ca a scazut! mi-ai dat sperante, pt ca si eu tin un tratament asemanator. sa ne tii te rog la curent cum evolueaza.

#11 2012-03-27 15:21:17

adinab
New member

Ok. Va pup

#12 2012-04-11 17:04:09

adinab
New member

Fetelor revin cu informatii: nu numai ca s-a redus chistul, dar am si test de sarcina pozitiv; sper sa nu fie alarma falsa.
Va pup.

#13 2012-06-25 21:13:36

LadyC
New member
Inregistrat: 2009-08-05

...nu stiu ce sa fac... am mai scris si pe alte topicuri cu alte probleme, dar acum nu stiu ce sa fac...acum o luna am fost internata cu chist ovarian eclatat si cica aveam un chist de 2,5 cm si la externare mi`au dat tratament cu karissa, mi s`a facut rau de la ele si etc (am avut toate efectele adverse care erau scrise pe prospect) si am incetat sa le mai iau (nici nu sunt adepta prostiilor astora) si acum cateva zile am fost la control si dupa endovaginala doctorul mi`a zis ca nu mai exista lichid acolo, dar chistul are tot 2,5 cm si mi`a dat milligest. eu nu vreau sa le iau nici pe astea, dar totusi ce as putea pati daca nu le iau ?? ce se poate intampla cu chistul? help pls !

Ultima oara a fost editat de LadyC (2012-06-25 21:16:10)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.