homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatia si cura de argila

#1 2009-06-09 12:29:38

kendra
New member
Inregistrat: 2007-09-20

Menstruatia si cura de argila

Buna fetelor, smile

Am inceput chiar astazi o cura cu argila (de la AslaVital), si in timp ce ma uitam pe internet am gasit in diverse locuri mentionat ca este contraindicat in perioada ciclului menstrual. Nu mentioneaza insa de ce sau ce efecte poate avea.

Eu sunt in a doua zi de menstruatie (a 5-a zi de pauza de anticonceptionale), si m-am apucat deoarece pe prospectul inclus nu scria nimic legat de contraindicatii sau de o perioada anume de a incepe cura. Scrie de asemenea in toate locurile in care am citit ca odata inceputa, trebuie tinuta trei saptamani.

Acum am luat doar un pahar...sa ma opresc si sa incep din nou dupa ce se opreste menstruatia (peste 2-3zile) sau sa continui?

Argila are rol de detoxifiant, antioxidant, remineralizant asupra organismului, nu inteleg sau nu vad o legatura intre asta si menstruatie.. hmm

Voi ce parere aveti? huh

smell the roses while you can

#2 2009-06-09 14:00:25

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Menstruatia si cura de argila

sincer nici eu nu vad de ce ar fi contraindicata pe perioada menstrei...dar celmai bine ar fi sa intrebi medicul care ti a prescris o sau medicul de familie...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2009-06-09 14:12:49

kendra
New member

Daca te referi la cura cu argila nu mi-a prescris-o nimeni, vreau eu sa o urmez pt detoxifierea organismului.

Luna trecuta am avut si o infectie urinara usoara (nu am vrut sa apelez la antibiotice, asa ca am tratat-o doar cu ceai de matase de porumb si cat mai mult usturoi si ceapa, si a trecut in 3-4zile), si vreau sa ma asigur ca a trecut cu bine si nu mai sunt probleme. In plus din februarie am aflat ca am si nisip la un rinichi, si curele cu argila sunt recomandate in ambele cazuri mentionate.

#4 2009-06-09 15:41:53

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

eu zic atunci pt siguranta sa o ti dupa menstra...

happy with him...inlove with him...puss

#5 2009-06-10 16:33:07

kendra
New member

Ok, o sa o incep cam la o zi dupa ce incep si anticonceptionalele ca sa fiu sigura roll

Acuma, argila am citit ca regleaza si activitatea glandelor endocrine, sper sa nu aiba cine stie ce efect asupra hipofizei, sau sa interactioneze cu hormonii din AC si sa ma trezesc ca nu ii lasa sa-si faca treaba hmm ...desi nu am gasit nicaieri legaturi intre argila si medicamente cu hormoni..

Publicitate

loading...

#6 2009-06-10 16:35:10

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

n-are treaba cu AC si hormonii
in schimb mie mi s-a zis ca nu e recomandata daca ai tendinta sa faci pietre la rinichi... cine sa mai stie
oricum am aflat asta dupa ce facusem cura

#7 2009-06-10 16:54:46

kendra
New member

Am citit si eu pe un forum idei de genul "daca ai nisip sau pietre la rinichi si bei apa cu argila, adica si mai mult nisip, ii omori de tot saracii..."  neutral dar mi s-au parut spuse mai mult in necunostinta de cauza, ca doar nu poti compara argila cu compozitia unor calculi renali...

Eu am nisip la un rinichi....si am citit in multe locuri (articole, nu forumuri, care sper cat de cat ca le-a scris cineva pe care ii duce capul) ca ajuta cu succes la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi, si ca persoanele care ajung la operatie se vor opera din nou, deoarece, prin dereglarea echilibrului glandular, oxalatii si uratii sunt produsi in exces.

asadar, la persoanele operate, calculii renali se pot forma din nou in timp... argila spuneau ca actioneaza asupra calculilor existenti, facand schimb ionic cu oxalatii sau cu uratii (nu stiu exact ce substanta influenteaza chimic). Pun accentul si pe faptul ca argila, pe langa curatarea rinichiului, restabileste echilibrul glandelor endocrine, si astfel nu mai apar in exces oxalati sau urati, substantele care produc calculii renali. Dispare astfel si riscul de refacere a pietrelor.

Asta in cazul pietrelor la rinichi, pt ca in cazul bolilor vezicii biliare, argila nu are efectesi poate chiar sa provoace reactii adverse.

#8 2009-06-10 16:56:05

heimdall
Diamond member

Oricum, nisip la rinichi are mai toata lumea, nu trebuie sa te ingrijorezi.

#9 2009-06-10 17:01:09

kendra
New member

Mari griji nu imi fac. de derenjat nu ma deranjeaza deloc rinichiul. Nici nu stiu de cand am nisipul...am aflat de el intamplator cand am fost la o ecografie pt ca am avut o infectie urinara care s-a extins si la rinichi si doctorul de familie mi-a recomandat si o ecografie...

dar am zis ca daca pot sa scap de el, de ce sa nu, ca doar nu e un lucru bun, si mi-e sa nu evolueze in ceva mai rau cu timpul..in fond, cu ce strica sa fii sanatos? big_smile

#10 2009-06-10 18:53:38

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

Si eu fac o cura de argila si am luat o si pe, perioada ciclului menstrual,si nu s a intamplat nimik...dar tu faci cum crezi...

#11 2009-06-10 18:55:19

heimdall
Diamond member

ryanna, pe tine te-a ajutat cu ceva argila ? eu n-am simtit nimic, nici de bine, nici de rau...

#12 2009-06-10 19:01:02

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

sincer heim,eu nu prea cred in terapii de astea,le iau asa de "gura"lui mama..ma dureau rinichii f tare si acum sa stii ca simt o ameliorare,*iau cam de o saptamana jumatate*..poate nu da rezultate la toata lumea nu stiu ce sa zic...

#13 2009-06-10 19:21:43

kendra
New member

voi ati reusit sa va abtineti sa consumati grasimi animale, carne, cola, alcool, etc? am inteles ca daca nu tii si o dieta corespunzatoare efectele se pot diminua atat incat sa nu mai conteze daca iei sau nu. de asemenea mare atentie sa nu prepari argila in plastic sau metal....

#14 2012-06-28 12:00:55

iren
New member
Inregistrat: 2010-02-06

Kendra, ai tinut pana la urma cura cu argila? Imi poti spune ce rezultate ai avut?

I have not failed... I've just found 10.000 ways that won't work....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.