homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionale luate la timp, dar...

#1 2012-07-28 12:27:00

Daiana021
Membru
Inregistrat: 2012-07-28

Anticonceptionale luate la timp, dar...

Buna tuturor, am o dilema si sper ca voi ma puteti ajuta.

Am luat anticonceptionale pentru prima oara luna aceasta, incepute pe 5jul, terminate acum 3 zile pe 25jul. Le-am luat corect, la ora fixa si n-am uitat niciuna. Au trecut trei zile si menstruatia n-a aparut; in plus, aseara 27jul (la 48h de cand am luat-o pe ultima) am avut contact neprotejat. Acum, intrebarea este: incepute din perioada menstruatiei precedente (iau anticonceptionale pentru prima oara) eficienta lor s-a pastrat si la 48h dupa sau ar trebui sa iau pastila de-a doua zi?
Pastila e cumparata deja, dar m-a oprit o prietena din a o lua pentru ca, zice ea, nu e cazul.

As vrea sa o cred dar tind sa cred ca totusi fiind prima luna de anticonceptionale nu sunt atat de eficiente si prefer sa iau o pastila decat sa ma trezesc ca sunt insarcinata, asta chiar nu are voie sa se intample!

Imi poate raspunde cineva?
Multumesc mult.

#2 2012-07-28 12:56:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Anticonceptionale luate la timp, dar...

bineinteles ca esti protejata, nu se pune problema pastilei de a doua zi !
menstruatia poate veni in oricare din cele 7 zile de pauza, mai ai putina rabdare

#3 2012-07-28 13:03:30

Daiana021
Membru
Inregistrat: 2012-07-28

Multumesc pentru raspuns

#4 2012-07-28 18:03:05

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

o sa fii protejata dupa ce iei corect 7 pastile dupa ultima pastila uitata

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.