homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nodul la sanul drept, mastoza fibrochistica(lasat anticon. acum 2ani)

#1 2008-01-11 21:44:09

anelisagreen
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-09-01

nodul la sanul drept, mastoza fibrochistica(lasat anticon. acum 2ani)

Buna fetelor,
Nu am mai scris demult pe site, sincer am avut un an destul de greu dpdv al sanatatii. De curand, la recomandarea unui medic am mers la endocrinologie,unde medicul m-a trimis sa fac o echografie pelviana si una la sani. La eco pelviana mi-a iesit totul OK, desi sunt foarte socata fiindca am facut in 2007 nu mai putin de 8 eco si mi-au iesit mereu ovarele polichistice. La sanul drept insa am avut un soc sa aud ce-i dicteaza medicul asistentei: acini glandulari mai hipertrofici, super-extern de aprox. 6mm dreapta si 5mm stanga. San drept imagine hipoecogena situata la ora 9, cu dimensiuni de 13/6mm, usor neomogena, net conturata. Axile normale, fara adenopatii, in rest glande mamare, tesuturi supra si subadiacente normale. Mentionez ca din cauza unor severe dereglari de circulatie a trebuit sa opresc acum 2 ani anticonceptionalele. Anul 2007 a fost plin de dereglari de menstruatie, de dureri de sani pe perioade destul de lungi, mai mici sau deloc dupa mestruatie(dar numai o saptamana pauza). Eu am mai avut la acelasi san la varsta de 16-17 ani un chist care a fost investigat insa nu s-a dovedit a fi cancerigen. L-am tratat indelungat insa nu mi-a disparut total(confirmat de eco) decat dupa administrarea de anticonceptionale(triregol) timp de vreo 3-4 ani. Nu stiu ce sa ma mai fac. Medicul endocrinolog mi-a pus diagnosticul de mastoza fibrochstica, dar mi-a zis ca mai discutam dupa ce imi ies si rezultatele de la analizele sangelui specifice (TSH, FT4, FSH, Hemolueucograma). Mi-a mai zis ceva ce m-a speriat tare de tot si anume ca ma va trimite si la un medic oncolog ca sa-si spuna si el parerea. O rog frumos pe Doctoressa sau pe cineva avizat sa imi spuna daca aceasta descriere(am si o poza, dar nu am cum sa o pun aici) poate descrie ceva asa de grav precum este cancerul. Sunt tare tare trista, n-am decat 31ani. (n-am copii, am facut 2 avorturi pe care le regret...eram studenta, in urma carora m-am hotarat sa iau si anticonc). Va rog sa ma ajutati cu ceva. Pana imi ies rezultatele de la sange si merg in partea celalta la oncolog....simt ca o iau razna.Multumesc anticipat oricui imi va spune ceva.
Chiar nimeni nu ma poate ajuta si pe mine cu ceva sfaturi din experienta.....trebuie sa mai fi trecut cineva prin asta sad

Ultima oara a fost editat de anelisagreen (2008-01-13 13:36:56)

#2 2008-01-13 19:19:03

p_flory1984
New member
De la: constanta
Inregistrat: 2007-12-18

Re: nodul la sanul drept, mastoza fibrochistica(lasat anticon. acum 2ani)

mesajul meu este de incurajare si de urari de sanatate...ps mai incearca si la alti medici poate nu-i asa grav...vindecarea poate veni din suflet si de modul de gandire al fiecaruia adik daca esti pesimista si o iei "razna " nu e de bine incearca sa te controlezi si sa alungi gandurile negre mult succes, sper sa nu te fi deranjat cu acest mesaj

#3 2008-01-13 20:40:08

andreea81
Full member
Inregistrat: 2007-12-10

si eu as dori sa te incurajez si trateaza problema cu maxima atentie, nu mai fi trista pentru ca orice daca e depistat in faza encipienta exista solutii.am avut o colega care a gasit un nodul la san.nu a stat foarte mult pe ganduri, in max 3 sapt a decis sa renunte la el.a ales viata si e bine, sanatoasa, sunt 3 ani de atunci , si a contat foarte mult faptul ca nu s-a mosmondit cum stiu alt caz mai trist, din pacate, care a refuzat o perioada sa mearga la medic, iar cand familia a dus-o cu forta era deja prea tarziu.asteptam oricum vesti de la tine si tine minte-trebuie sa fi foarte horarat in viata mai ales in momente cruciale.e extrem de important.iti doresc sanatate.si fruntea sus.

#4 2008-01-14 12:53:16

anelisagreen
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-09-01

Merci mult fetelor. Asa ma gandesc si eu. Eu astept momentan sa-mi iasa si rezultatele analizelor la sange ca sa pot merge la Oncologie. Nu am de gand sa stau asa fara sa fac nimic. In nici un caz!! O sa va tin la curent. Pe site-ul acesta mi-am facut de multe ori curaj. :)Va pup pe toate si va urez sanatate maxima.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.