homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pilule 5 ani

#1 2012-08-07 12:07:02

rayuela
Full member
De la: dincolo de moarte
Inregistrat: 2007-06-09

Pilule 5 ani

Buna. Stiu ca sunt inconstienta, dar as vrea sa stiu ce sa fac. Iau pastile de 5 ani pt ca am vrut sa imi incep viata sexuala. Am incercat, ma doare, mi-e frica, ma panichez. Am devenit frigida. Nu am renuntat la pastile, pt ca m-am temut sa nu se intample minunea si eu sa raman insarcinata, plus ca mi-a reglat menstra. Am ajuns foarte deprimata.

Ce sa fac? E posibil sa ma fi afectat pastilele in interior, la col? sa am modificari? Fiind inca virgina, nu pot face un control? Sunt disperata. Simt ca o iau razna. Vreau sa ma dezvirginez si mor de frica, orice preludiu ma faca sa gandesc doar la frica.

iubind dincolo de moarte

#2 2012-08-07 13:03:40

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Pilule 5 ani

Poti merge la ginecolog sa vezi daca ai cumva un himen rigid, dar inteleg ca la tine problema e mai mult de natura psihologica

#3 2012-08-07 13:24:20

rayuela
Full member

da, eu cred ca e psihicul. sunt foarte incordata si picioare si tot. am vazut ca la cancerul de col unul din factori favorrizanti sunt AC. prin compozitia lor hormonala sau prin contacte sexuale neprotejate? Iau pastile dupa ce am fost la planning acum 5 ani si pentru ca tot incerc, mi-a fost teama de o sarcina in urma ejacularii. nu stiu daca fac bine.

iubind dincolo de moarte

#4 2012-08-07 13:37:32

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

ar putea fi factor favorizant prin prisma faptului ca ai contacte cu risc dpdv al bolilor cu transmitere sexuala (HPV de exemplu), nu altfel.
nu vad de ce ai fi inconstienta, ca iei ac de 5 ani? nu e nicio problema. o problema o reprezinta frica ta, poate n-ar fi rau sa discuti cu un psiholog.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#5 2012-08-11 12:50:42

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

pilulele pot sa scada drastic pofta de sex; astfel, cu o lubrifiere insuficienta, este dureros.

Publicitate

loading...

#6 2012-08-11 13:11:47

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

eu nu inteleg de unde a tras concluzia ca-i frigida, daca inca e virgina.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#7 2012-08-12 21:27:34

rayuela
Full member

Pay pentru ca mi-e foarte teama chiar si dupa 5 ani de relatie. poate nu frigida, dar bolnava psihic, anormala. acum ma gandesc ca fiind virgina, o sa mor de cancer, pentru ca nu pot face control ginecologic, de care iar probabil mi-ar fi frica sa ma atinga.

iubind dincolo de moarte

#8 2012-08-12 22:47:32

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

ai putea face chiar si virgina o vizita la ginecolog, doctora ti-ar spune eventual daca ai un himen prea rigid de ti-e asa greu sa il rupi nustiu ; in cazul asta s-ar putea rezolva "problema" tot la ginecolog, ca sa nu trebuiasca sa te chinui cu partenerul. nustiu
in principiu, cancerul se poate face doar daca ai contacte sexuale complete (adica cu penetrare smile ). ca idee, folosind anticonceptionale esti mai expusa la tulpini hpv cauzatoare de cancer decat daca ai folosi prezervativ; riscul asta creste si o data cu cresterea numarului de parteneri sexuali de-a lungul vietii. insa, fara contact sexual complet, deocamdata nu ai de ce sa ai ingrijorarea asta. smile
cred ca multor fete le e greu la inceput sa isi descopere sexualitatea; eu banuiesc, dupa cum am mai spus, ca si anticonceptionalele alea pot avea un rol negativ, reducandu-ti sau anulandu-ti dorinta sexuala. iar daca dorinta nu e, poate fi dureros chiar si pentru o ne-virgina. poate un gel lubrifiant te-ar ajuta, daca te decizi sa iti incepi viata sexuala. smile

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-08-12 23:10:02)

#9 2012-08-12 23:51:08

rayuela
Full member

multumesc pt incurajari. trebuie sa ma relaxez mult psihic, am intrat instr-un stres existential. noapte linistita tuturor!

iubind dincolo de moarte

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.