homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Adultii mananca, iar copiii privesc fara sa fie serviti?

#1 2012-08-29 09:33:26

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

Adultii mananca, iar copiii privesc fara sa fie serviti?

Buna dragelor

Nu am mai fost de ceva vreme prin casuta si acum am un nou subiect de abordat si evident, vroiam sa vad si parerea voastra.

Zilele trecute m-am confruntat cu urmatoarea situatie:
Doi adulti pregateau masa (una mirositoare, imbietoare) in timp ce vreo 8 copii de prin vecini(cu varsta intre 3 si 12 ani) se jucau in jurul lor. Adultii se aseaza la masa si mananaca linistiti in timp ce copiii bantuiau pe langa ei, la joaca.

Pe mine m-a nelinistit o asemenea atitudine pt. ca am fost educata in sensul altruismului, mai ales cand este vorba despre mancare si copii. Eu personal, nu as putea sa ma asez linistita la masa in timp ce micutii se agita pe langa mine, fara sa ii invit la masa. Mi se pare foarte ciudat si putin uman pt. ca sunt copii, iar poftele sunt altfel percepute decat la adulti.

M-a nelinistit si faptul ca explicatia care mi-a fost data a fost ca este perfect normal ca adultii sa isi vada de masa, ca fiecare are programul lui si ca ei (copiii)  mananca la ei acasa fara sa ii cheme si pe cei 2 adulti.  Si ce daca daca acei micuti poftesc, pt ca au si ei mancare la ei acasa si ca li s-au dat deja suc, prajiturele etc.

Cum trebuiau sa procedeze adultii?

Existau cateva variante: sa astepte pana plecau copiii la casele lor, sa se inchida in bucatarie si sa isi continue masa, sa ii serveasca si pe ei cu ceva din ce au gatit si care mirosea atat de bine.

Va intreb pt ca, desi percep ca total anormala o asemenea atitudine, am inteles ca sunt persoane care considera normal modul cum au procedat ei.

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2 2012-08-29 09:41:05

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Re: Adultii mananca, iar copiii privesc fara sa fie serviti?

pai sincer acum, eu gatesc pentru doua persoane, n-as aveam cum sa hranesc inca 8 din aceeasi mancare, pur si simplu n-ar ajunge. ca idee mi se pare total aiurea sa mananc si altul sa se uite la mine, mi se pare ciudat sa infulec singura si cand persoana respectiva mi-e foarte apropiata (parinte, prieten) si efectiv nu vrea sa manance in secunda aia.
eu cred ca un adult poate sa mai rabde un pic cu masa, nu moare de foame daca amana momentul respectiv inca o jumatate de ora. pe de alta parte e putin ciudata speta expusa de tine: ce cauta 8 copii la altcineva acasa? se joaca cumva cu copilul respectivei familii? in cazul asta probabil ca respectivii adulti ar trebui sa-si invete copulul ca exista anumite ore alocate mesei/somnului in care fiecare se afla la el acasa.
in fine, eu una n-as manca fara sa ofer si celor prezenti din mancare...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#3 2012-08-29 09:45:57

witty_ina
Sr. member

Alinda, copiii respectivi au venit in vizita la copilul familiei respective, iar in privinta orei de vizita, aceasta a fost neprogramata.

La fel ca si tine cred ca cei 2 ar fi trebuit sa mai astepte pana plecau copiii pt ca din 3 portii (cat au pregatit ei) nu ai cum sa-i servesti pe toti, iar a infuleca de fata cu ei mi se pare inuman.

#4 2012-08-29 09:48:17

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

inteleg bine, copiii vecinilor erau in curtea/pe proprietatea celor ce au pregatit masa?
daca da, e destul de delicata situatia. in primul rand, inteleg ca cei ce au organizat masa i-au servit pe copii cu suc si prajiturele, deci n-au fost nesimtiti de-a dreptul. cu masa e mai delicat, pt ca nu stii cum ar reactiona parintii copiilor afland ca cei mici au luat masa prin vecini. poate ei ii asteapta acasa, sa manance impreuna si i-ar deranja sa faca mofturi ccopiii ca ei nu vor ciorba de varza pt ca au mancat la tanti X cartofi prajiti cu carnita la gratar si sunt satuli.
daca stii sigur ca vecinii nu s-ar supara, da, ii inviti si pe copii la masa. sau pui masa in bucatarie, daca nu vrei sa imparti mancarea la prea multe guri. dar tot ar fi dificil sa iti desparti proprii copii de cei din vecini. ce le spui? nici sa astepti sa plece nu poti, ca cine stie cand se satura ei de joaca.
mi se pare o situatie dificila ce necesita putin tact.

acum vad ca erau 8 copii, deci clar nu aveau cum sa imparta mancarea la atatea persoane. nici sa manance in fata copiilor nu e in regula. cumva trebuiau sa se izoleze sau sa grabeasca sfarsitul vizitei.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-08-29 09:52:32)

#5 2012-08-29 09:58:35

witty_ina
Sr. member

Anca, nu era vorba de faptul ca parintii nu le-ar fi dat voie sa manance la cei 2 sau ca ar fi fost o problema cu mancarea (unii era mari si nu aveau restrictii) si nici izolarea sau separarea celor 2 in bucatarie nu era posibila pt este casa contruita in asa fel incat bucataria era expusa, iar copiii intrau in casa prin bucatarie.
Unii dintre copii au mai mancat la cei 2, impreuna cu copilul  lor dar in seara aia nu se puteam pt ca nu era atata mancare/spatiu etc

Ideea este daca cei 2 adulti au procedat corect ca au infulecat de fata cu acei copii, dat fiind ca ei oricum urmau sa plece la casele lor in maxim 1 ora pt ca se intra in programul de somn

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2012-08-29 09:59:51)

Publicitate

loading...

#6 2012-08-29 10:18:19

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

eu subscriu la ce-a zis alinda:

eu cred ca un adult poate sa mai rabde un pic cu masa, nu moare de foame daca amana momentul respectiv inca o jumatate de ora.

asa am fost crescuta, asa fac si acum (bine, nu cu copii, ci cu prieteni), si asa voi face si cand o sa am copii si-o sa ma aflu in situatia asta; ori toti, ori nici unul.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#7 2012-08-29 10:30:01

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

eu nici macar nu pun problema cum a pus-o anca, respectiv ca s-ar supara parintii copiilor ca au mancat prin vecini. ca na, copiii sunt pofticiosi, adultii de regula le ofera care ceva de rontait, etc.
din punctul meu de vedere aici sunt doua aspecte:
1. in familia respectiva nu prea e randuiala. nu poti manca atunci cand se satura copilul de joaca, ar trebui sa existe un minim program
2. nici parintii celorlalti 8 copii nu se gandesc sa-i cheme de la joaca
daca e un caz singular raman la ce am zis mai sus, aman masa pana se termina balamucul.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#8 2012-08-29 10:49:23

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

nu e corect cum au procedat. variante:
1. astepti pana pleaca ceilalti copii si apoi pui masa
2. le spui frumos celorlalti copii ca programul de joaca pe ziua respectiva s-a terminat si a doua zi va fi mai mult timp

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

#9 2012-08-29 10:53:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

de acord cu pink
nici eu nu as putea sa mananc si altcineva sa sa uite (adulti sau copii)
pe de alta parte nu mi-ar placea nici sa-mi hraneasca altii copiii cu cine stie ce chestii
s-ar putea sa nu fie atat de tragic pe cat ne imaginam noi, pentru copii e mai importanta joaca si nu cred ca se uitau cu priviri hamesite la adultii care mancam si ei ii ignorau... dar cum ziceam, nu as proceda asa

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.