homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Na..as veea nevoie d

#1 2012-08-28 12:08:14

ioana20bv
New member
Inregistrat: 2008-11-01

na..as veea nevoie d

buna !as avea nevoie de un sfat din partea voastra:spuneti-mi va rog cum sa-mi depasesc emotiile.ma omoara.am fost azi la un interviu si m-am balbait k o proasta.eu nu sunt asa,dar knd interactionez cu pers noi ,parca pica cerul pe mine. acum 2 luni am mai pierdut un interviu din cauza asta.si acum simt k o sa-l pierd si p'asta. nu stiu ce sa fac.eu nu sunt asa de fel,acasa sunt asa "a draq"si "batzoasa"(asa zice al meu) .

#2 2012-08-28 12:22:02

denorah00
Insomniac member
Inregistrat: 2012-02-07

Re: na..as veea nevoie d

Asa sunt si eu, exact. foarte sociabila, nu-mi mai tace gura, etc. n-am nicio problema de comunicare. dar cand trebuie sa vorbesc in public sunt terminata. urasc examenele orale din tot sufletul. am incercat foarte mult sa ma relaxez, dar parca nu tine de mine. cand stiu ca-mi vine randul imi ia inima razna, nu ma pot controla. cred ca nu e nicio sansa sa scapam de chestia asta.

Viata mea, desprinsa din povesti hjarta

#3 2012-08-28 13:03:31

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Citez pe cineava, poate va va ajuta in vreun fel:

"In zilele noastre, din cauza aglomeratiei urbane, a normelor pe care trebuie sa le respectam (trebuie sa stam in patratelul nostru si sa incercam sa nu ii deranjam pe ceilalti) rata de timiditate a crescut simtitor. Ultimele studii aratau la nivel global ca in randul copiilor de pana in 15 ani exista un procent de 70% care sufera de timiditate prelungita! 

Din pacate nici la nivel de adult lucrurile nu se imbunatatesc. 50% dintre adultii din intreaga lume se considera timizi tot timpul.

Timiditatea conduce spre izolare, incapacitatea de integrare sociala, incapacitatea de comunicare cu ceilalti, mari probleme afective (pentru ca problemele de comunicare se acutizeaza cand apare o persoana de sex opus) etc.

Ca sa verific datele si la realitatea din romania, am facut un studiu pe ArtaSeductiei.Ro si concluziile au fost asemanatoare. Peste 95% dintre barbati au spus ca sufera de doua probleme majore cand sunt langa o persoana de sex opus (cele doua rezulta una din cealalta, nu sunt de sine statoare; cei mai multi le indicau pe amandoua):
     *comunicarea: simt un blocaj in comunicare, nu stiu ce sa vorbesc cu ea
     *timiditatea/emotivitatea ridicata: nu stiu ce va crede despre mine, ma panichez, sunt tensionat in preajma ei.

Mai mult, timizii au tendinta sa isi amplifice propriile stari negative, sa isi creeze in cap un intreg dialog negativist, care de cele mai multe ori se si intampla. Este un cerc vicios care, odata cu primele emotii, se adanceste tot mai mult.. rezultand blocaje emotionale severe.

CONCLUZIE: timidul este doar o persoana care se centreaza pe ea insasi, isi amplifica starile anxioase, de neliniste, negative. TImidul este o persoana care in locul unui dialog 'exterior' prefera sa intre intr-un dialog 'interior'.

Cum scapi de timiditate?

Ca sa scapi de timiditate, trebuie sa incepi sa fii mai putin 'egoist' si sa nu te mai centrezi pe tine si pe ce simti, ci sa te concentrezi pe cel din fata ta si pe exterior, pe ce se intampla in jurul tau. Practic, drumul de la timiditate la sociabilitate este drumul de la interior la exterior.

Cand simti ca apare vocea din capul tau, ca incepe sa iti bata inima, cand recunosti simptomele emotivitatii si a timiditatii, este de ajuns sa te concentrezi pe celalalt din fata ta, sa ii pui intrebari despre el sau despre ceea ce se intampla in jurul vostru.. si asta va rupe 'lantul'.

In timp de timiditate scapi daca accepti experientele sociale care apar in viata ta in loc sa le respingi, daca devii empatic, pozitiv, curios la celelalte persoane si ce se intampla in jurul tau.

SOLUTIA! (exercitiu practic)

Cand iti bate inima sa explodeze si simti ca nu te poti exprima, fa urmatoarele lucruri:

*centreaza-te pe exterior cat mai repede; este de ajuns sa ridici privirea din pamant de cele mai multe ori si sa realizezi ca ai pe cineva in fata ta
    *PUNE INTREBARI SI CREEAZA CONVERSATIE PE CARE SA TE CONCENTREZI
    *Devino curios cu persoana (persoanele) din fata ta; curiozitatea naste curiozitate din partea celorlalti (comunicarea se face in oglinda) si vei fi surprins sa vezi cum ti se vor pune intrebari si cum vei fi valorizat de ceilalti si cum scade starea de anxietate

Timiditatea este un cerc vicios continuu din care trebuie sa iesi cumva!

O ironie 'fina' este faptul ca un timid excesiv este considerat de cei mai sociabili dintre noi drept o persoana aroganta. Ceea ce pentru timid este o nevoie de autoprotectie prin izolare (retragere), pentru ceilalti este doar o persoana care nu impartaseste grupului, care evita, care nu vine spre grup. Se creeaza un alt cerc vicios, cei din jur ajung sa il evite pe timid, pentru ca este perceput 'arogant' (pentru ca se retrage). Fiind evitat de cei din jur, timidul devine ... si mai timid. smile

Cam atat in lectia despre timiditate si emotii. Din punctul meu de vedere timiditatea este un efect al propriei necunoasteri si al refuzului unei comunicari corecte cu cei din jur.
"

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#4 2012-08-28 22:18:14

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

ioana20bv, in cazul meu, emotiile imi treceau, sau tracul, sau..sa-i zicem oricum, daca luam o pastila de Calmogen. E facuta din plante.

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#5 2012-08-28 22:42:16

dudu.f
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2011-09-01

@my_aa
foarte bun post

Pe mine m-a ajutat scializarea, desi nu ma consider o persoana foarte sociabila. La job intram cu tot felul de persoane in contact si eram "stresat" emotiv pt ca stateam si faceam cam ce se spune in postul lui my_aa. Pe urma am inceput sa nu mai dau importanta, sa fiu mai relaxat si lucrurile s-au imbunatatit mult.Acum nu mai sunt deloc stresat pe partea asta si pe cei din fata mea il vad ca pe niste prieteni smile

@ioana20bv
Infrange-ti teama.Interactioneaza cu persoane noi.Cere-le ceva.Orice, numai ca sa zici ceva si o sa vezi ca o sa se schimbe.La inceput o sa fie greu..dar apoi  lucrurile o sa devina normale.

//Offtopic
Eu luam Calmogen ca sa dorm..si numai nu dormeam de la ea.

“Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony.” - Gandhi

Publicitate

loading...

#6 2012-08-28 22:45:19

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

Eu nu practic asta dar am vazut la o tipa pe care o stimez si e misto altfel ca om. Din cand in cand fixeaza un punct situat de ex la fruntea interlocutorului si asa explica D

I love you. Remember. They cannot take it

#7 2012-08-29 09:56:47

alexsandraa
Full member
Inregistrat: 2009-04-07

Sora mea era o fire foarte emotiva,dar in timp lucrurile s-au schimbat.A fost nevoita sa-si invinga emotiile pt ca din cauza asta a picat un examen,desi invatase pur si simplu nu a putut sa-si stapaneasca emotiile,spunea ca ii batea inima foarte repede,simtea un gol in stomac si nu mai putea sa gandeasca. Am sfatuit-o sa privesca pe cel din fata ei,cel cu care vorbeste ca pe un simplu om,pentru ca asta si este, sa se gandeasca ca pana la urma nu o omoara nimeni, ca prin emotiile astea numai ei isi face rau.

#8 2012-08-29 20:38:34

ioana20bv
New member

probelema e k de acasa eu plec cu "lectia" facuta;al meu ma turuie la cap si ma face sa fiu tare,dar nu atat de tare k aceasta stare trece f repede. de ex la interviul de ieri am fost ok pana am intrat,apoi gata,nici macar nu mai stiam sa-i zic lu ala pt ce job am aplicat si ma balbaiam de imi venea sa incep sa plang p'acolo. eu zic,vreau sa nu fiu asa,dar  cedez.  eu de fel sunt casiera,si clar k ma intalnesc zilnic cu sute de pers noi..ma descurc(poate e din cauza obisnuintei cu locul de munca). dar la interviu sunt varaza.din cauza asta am pierdut un job foarte bun si am ramas in continuare o  simpla casiera!sad skitarg

Calmogen  are vre-un efect negativ asupra anticonceptionalelor?

#9 2012-08-29 21:00:00

denorah00
Insomniac member

mda...si eu la examenele scrise am 9 si 10 si la orale 6 si 7. ma banuie lumea ca copiez lol dar nici de copiat nu-s in stare  forgetit

Ultima oara a fost editat de denorah00 (2012-08-29 21:00:59)

#10 2012-08-29 21:09:58

ioana20bv
New member

cunosc sentimentu:pe mine si cel mai prost prof din facultate m-a prins copiind:))

#11 2012-08-29 21:17:06

denorah00
Insomniac member

ooo pai la facultate nici n-am incercat ca la noi se lasa cu exmatriculare direct sad
dar in clasa a 7-a prima si ultima tentativa, mi-a cazut caietul din banca fix la anatomie rotfl ca a ras si profu de mine c-am vrut sa copiez direct de la sursa nici nu m-am sinchisit sa-mi fac fitzuici lol si era imposibil sa nu ma prinda ca dadeam din maini 5 minute ca sa intorc pagina, si-a dat seama ca mare lucru n-am avut ce copia la cat de agitata eram. si nu mi-a facut nimic. dar m-am lecuit, nu mai fac veci big_smile

#12 2012-08-29 21:24:32

ioana20bv
New member

spuneti-mi, voi ce atitudine luati la interviuri?cum  raspundeti fara sa va balbaiti? mie efectiv mi se blocase creieru de parca eram in stand by. grater

#13 2012-08-29 21:45:14

denorah00
Insomniac member

nu cred ca va intra unu' aici sa spuna eu am fost balbait la interviuri, am facut in felul urmator si ca prin minune, n-am mai fost.
e usor sa zici cand n-ai asemenea probleme, fa-ti prieteni, iesi mai mult, fii relaxat, bla bla, dar numai cine-a trecut printr-un interviu "ratat" de emotii stie ca asa vei fi cam la toate. nu exista o reteta, parerea mea.

#14 2012-08-29 22:03:14

ioana20bv
New member

eu la urmatorul interviu  mi-am propus clar sa iau o pastila cva...n-am nimic de pierdut.! mc oricum de sfaturi!

#15 2012-08-29 22:25:44

Ali2401
New member
Inregistrat: 2012-08-22

ioana20bv a scris:

eu la urmatorul interviu  mi-am propus clar sa iau o pastila cva...n-am nimic de pierdut.! mc oricum de sfaturi!

Nu stiu daca o sa te ajute cu ceva pastilele. Eu de obicei de la emotii tremur lol. Am dat de curand traseul pentru examenul auto si dupa ce ca am plans o gramada inainte, am luat un calmant, dar tot am tremurat din toate incheieturile pe pedale  skitarg

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.