homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat secretie vaginala

#1 2012-08-15 11:59:24

dayanag
Membru
Inregistrat: 2012-08-15

rezultat secretie vaginala

Buna ziua
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu interpretarea rezultatului.
Frotiu Gram: frecvente celule epiteliale, rare leucocite, rari bacili Gram -pozitivi polimorfi, frecventi cocobacili Gram -labili, relativ frecvente detritusuri celulare. Culturi: nu s-au izolat specii de fungi.
Acum 3 luni aproximativ am facut analizele, panapicolau,  secretie si mi-a iesit o candidoza, am tratat-o si acum am repetat.
Multumesc

#2 2012-08-15 14:51:46

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: rezultat secretie vaginala

nu mai ai candidoza, dar cred ca ai niste cocobacili. ciudat ca au facut cultura doar pt fungi. ai cerut in mod expres antifungigrama, fara antibiograma?.

#3 2012-08-15 16:56:56

dayanag
Membru
Inregistrat: 2012-08-15

Da vroiam in primul rand sa vad ce este cu candidoza. daca mai este sau nu.

#4 2012-08-15 18:12:05

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

dayanag a scris:

Buna ziua
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu interpretarea rezultatului.
Frotiu Gram: frecvente celule epiteliale, rare leucocite, rari bacili Gram -pozitivi polimorfi, frecventi cocobacili Gram -labili, relativ frecvente detritusuri celulare. Culturi: nu s-au izolat specii de fungi.
Acum 3 luni aproximativ am facut analizele, panapicolau,  secretie si mi-a iesit o candidoza, am tratat-o si acum am repetat.
Multumesc

nu mai ai candida dar prezenta cocobacililor ma duce cu gandul la un inceput de gardnerella , plus ca ai rari bacili gram pozitivi , astia fiind sanitarii vaginului. Trebuie sa-ti refaci flora .

What doesn't kill me, makes me stronger

#5 2012-08-20 18:16:27

pufosenia
Membru
Inregistrat: 2012-08-20

bun gasit! am facut si eu un frotiu si o cultura de secretie vaginala. pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat nimic, in schimb la frotiu apare "prezenta flora bacilara gram pozitiva", in rest nimic (absent trichomonas, Neisseria gonorheae, Candida spp, celule cu aspect "clue cell"). imi explica si mie cineva ce inseamna asta? mentionez ca am facut analizele pt ca aveam un disconfort, o senzatie de mancarime si o secretie mai abundenta, fara modificari de miros. va multumesc!

Publicitate

loading...

#6 2012-08-20 19:03:32

angeldarkwoman
Sr. member

pufosenia a scris:

bun gasit! am facut si eu un frotiu si o cultura de secretie vaginala. pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat nimic, in schimb la frotiu apare "prezenta flora bacilara gram pozitiva", in rest nimic (absent trichomonas, Neisseria gonorheae, Candida spp, celule cu aspect "clue cell"). imi explica si mie cineva ce inseamna asta? mentionez ca am facut analizele pt ca aveam un disconfort, o senzatie de mancarime si o secretie mai abundenta, fara modificari de miros. va multumesc!

flora bacilara gram pozitiva sunt lactobacili , asa zisii sanitari ai vaginului. Ei au rolul de a proteja vaginul si a mentine flora echilibrata. Frotiul nu porezinta a avea o infectie. trebuia sa ceri sa ti se faca si culturi col, daca tu zici ca ai simptome gen mancarime. Alta chestie sa incerci sa schimbi laboratorul ca multe le lucreaza la '' misto'' zic asta din proprie experienta. Rar gasesti un laborator care sa lucreze serios.Sanatate!

#7 2012-08-24 11:30:15

pufosenia
Membru
Inregistrat: 2012-08-20

multumesc mult pt raspuns! o sa incerc repetarea analizelor si la alt laborator, desi la pretul pe care il cer ar fi culmea sa le faca "la misto", stiam ca este un laborator de renume in zona, dar cel mai bine este sa confirm si in alta parte...

#8 2012-08-29 13:52:57

Onutzzyca
New member
Inregistrat: 2012-08-17

buna fetelor! mi-am facut si eu un examen de secretie vaginala si un papanicolau. la secretia vaginala mi-a iesit asa:
Examen secretie vaginala: reactie inflamatorie minima, celule epiteliale scuamoase numeroasa in placarde
Trichomonas vaginalis: nu se observa
Levuri: absente
Flora lactobacilara (bacili Doderlein): rara
"Clue-cells": frecvente
Cocobacili gram veritabili-Gardnerella like: frecventi
Apoi la papanicolau, la infectii mi-a scris: Gardnerella si Flora coco-bacilara
                                 Modificari nonneoplazice: modificari celulare reactive asociate cu inflamatia
La observatii mia scris: Frotiul contine celule scuamoase superficiale, intermediare, rare celule metaplazice imature, celule reactive de tip inflamator, rare polimorfonucleare, flora coco-bacilara.
Diagnostic citologic pap: Frotiu cu leziuni de tip inflamator.
As fi recunoascatoare pana la cer si inapoi daca ar putea sa ma lamureasca cineva ce e cu toate datele astea pentru ca nu inteleg nimic sin ce scrie pe foile astea, precizez ca e prima data cand imi fac un astfel de control.
                                                                                                                                     Multumesc anticipat!

#9 2012-08-29 14:27:07

mariana_mihalcea
Membru
Inregistrat: 2012-08-29

Mie la analiza secretiilor mi a iesit ureaplasma pozitiv si candida pozitiv. am facut si testarea hpv pentru ca asa mi-a cerut medicul(nu stiu daca a fost o precautie exagerata sau doar un mod de a-mi lua banii). totusi, din cate am citit, ureaplasma pozitiv nu este ceva grav, iau antibiotice, fac si tratament pentru candida...totusi, sunt ingrijorata, am o stare permanenta de anxietate, am senzatia ca este grav ca pot sa patesc orice. va rog frumos, daca mai este cineva care a avut si care s-a tratat sau orice asemanator cu ce am eu, v-as fi recunoscatoare daca ati reusi sa ma linistiti putin

#10 2012-08-29 16:04:48

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Onutzzyca, ai gardnerella, e o dereglare a florei vaginale, nimic grav, o sa primesti tratament

mariana, pai vad ca stii deja ca nu e deloc grav, tratezi ureaplasma si apoi candida, fiindca antibioticele intretin candida si se rezolva

#11 2012-08-29 16:22:08

Onutzzyca
New member

heimdall merci mult de raspuns, dar mai am o nelamurire... cand am fost cu analizele la medic, mi-a zis ca am vaginita si mi-a dat tratament cu Fluomizin 6 zile si mi-a zis ca iubitul meu nu trebuie sa urmeze niciun tratament. am mai citit pe alte site-uri ca de obicei orice problema as avea eu, trebuie sa se trateze si el, dar nu stiu daca sa ma incred in ce a zis medicul. si daca eu in seara asta ar trebui sa imi pun a 5-a pastila de fluomizin, ar avea ceva daca as avea contact sexual? big_smile merci de raspuns si sper ca nu sunt cicalitoare smile

#12 2012-08-29 19:52:52

angeldarkwoman
Sr. member

Onutzzyca a scris:

heimdall merci mult de raspuns, dar mai am o nelamurire... cand am fost cu analizele la medic, mi-a zis ca am vaginita si mi-a dat tratament cu Fluomizin 6 zile si mi-a zis ca iubitul meu nu trebuie sa urmeze niciun tratament. am mai citit pe alte site-uri ca de obicei orice problema as avea eu, trebuie sa se trateze si el, dar nu stiu daca sa ma incred in ce a zis medicul. si daca eu in seara asta ar trebui sa imi pun a 5-a pastila de fluomizin, ar avea ceva daca as avea contact sexual? big_smile merci de raspuns si sper ca nu sunt cicalitoare smile

tratamentul de electie in gardnerella este metronidazolul , se trateaza si partenerul in astfel de cazuri. Dupa tratament se reface flora cu probiotice gen viviflor, ginophilus. pe perioada tratamentului nu se intretin rel sexuale.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-08-29 19:53:46)

#13 2012-08-29 19:59:37

Onutzzyca
New member

multumesc mult !

#14 2012-08-30 11:45:01

mariana_mihalcea
Membru
Inregistrat: 2012-08-29

multumesc . intr-adevar, stiu ca nu e grav, ceea ce nu inteleg si ma ingrijoreaza este faptul ca mi a cerut sa fac testarea hpv...sper sa fie totul ok

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.