homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Spotting, de ce?

#1 2012-08-26 14:49:38

Miaunici
New member
Inregistrat: 2008-11-04

Spotting, de ce?

Buna ziua, am o prietena care ia anticonceptionale Artizia( in mod normal trebuie sa le ia la ora 10 seara, dar cateodata se intampla sa le ia si pe la 7-8, adica inainte, sau si mai tarziu de 10). Mai are o saptamana de pastilute si astazi a avut spotting si as vrea sa stiu motivul pentru care s-a intamplat acest lucru. Este foarte speriata deoarece nu i s-a mai intamplat acest lucru inainte. Vreau sa mentionez ca ia anticonceptionale de un an.. si acum cateva luni, mai exact in iunie a uitat sa ia pastila mai mult de 15 ore si se gandeste k poate sa aiba legatura cu spottingul de acum. As vrea sa stiu de la ce o fi aparut? Ar putea fi gravida?

#2 2012-08-26 14:53:47

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Spotting, de ce?

Spottingul poate sa apara si fara motiv; daca apare mai multe luni la rand ar putea insemna ca pastilele nu i se mai potrivesc si ar trebui sa le schimbe
sau poate aparea daca uiti o pastila sau iei ceva care sa le scada efectul; daca nu e cazul ei, eu zic sa le ia normal si sa vada ce se intampla luna viitoare, sunt sanse mari sa nu se mai repete; daca totusi se repeta, sa mearga la planning

#3 2012-09-06 11:54:59

Sheri
Full member
Inregistrat: 2010-03-02

Si eu am o problema asemanatoare si nu stiu daca sa o pun pe seama AC sau exista alte cauze. Mi-am facut programare la gineco luni, dar sunt putin panicata.

Iau tot Artizia, le-am reinceput de 4 luni si acum sunt la ultima saptamana din folia asta si am observat ca dupa ultimele doua contacte sexuale am avut un fel de spotting, o cantitate ft mica de sange in secretie. Evident ma intreb care este cauza si daca e ceva grav sau ceva minor. Ar putea sa fie de la AC? Nu imi place cum reactioneaza organismul meu la ele, am tenul ft incarcat (spre deosebire de anul trecut cand le-am mai luat) si chiar ma gandeam sa ma duc sa le schimb.

Totusi ma roade problema sangerarilor dupa contactul sexual. Ar trebui sa imi fac griji? La ultimul PAP de acum un an si ceva, cand am fost la recoltare, asistenta mi-a zis ca am o rana pe col. Doctorita nu m-a vazut atunci, insa cand am mers cu PAP-ul la ea pt interpretare mi-a zis ca daca nu e nimic pe PAP,, nu ar trb sa imi fac griji si mi-a dat niste ovule. E posibil sa fi avut acea rana, sa nu se fi retras de la tratament si sa fi evoluat? Deja am cele mai negre scenarii in minte si cred ca pana luni o sa o iau razna...

#4 2012-09-10 20:14:19

Sheri
Full member
Inregistrat: 2010-03-02

Buna din nou,

Nu stiu exact unde sa scriu, asa ca o voi face aici ca tot este putin mai sus expusa problema. Cum am scris si mai sus, astazi aveam programare la ginecolog pe care am fost nevoita sa o aman pentru ca se pare ca mi-a venit menstruatia. 
Zic, se pare,din doua motive:
- in primul rand este foarte putin cantitativ si momentan fluxul nu e continuu
- in al doilea rand pentru ca  de obicei imi vine menstruatia undeva in a 4a- a5-a zi de pauza, insa acum mi-a venit in a 2-a zi de pauza (am terminat foila sambata seara).

Problema e urmatoarea, nu mi s-a intamplat pana acum sa imi vina asa de repede dupa ce termin folia. Era ceas, miercuri seara sau joi dimineata. Plus ca de obicei am SPM, insa de data asta inca nu simt nici un disconfort.  Sa consider ca e ceva normal (menstruatie) sau sa fie corelata cu sangerarile despre care vorbeam in postul anterior?

Ultima oara a fost editat de Sheri (2012-09-10 20:14:41)

#5 2014-03-09 12:06:51

denifasie74
New member
Inregistrat: 2012-01-08

Am luat yasmin 2 ani fara pauza si mi-au aparut scurgeri maronii .Luna aceasta am renuntat la ele dar tot am acele scurgeri.Ce e de facut?Am fost la medic, nu am chist, nu am fibrom si nici infectie.

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.