homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza sau nu?

#1 2012-09-27 00:08:01

Ioana Partene
Membru
Inregistrat: 2012-09-26

Candidoza sau nu?

Buna fetelor. Va scriu cu o problema cred ca discutata de foarte multe ori, dar e prima oara cand intru aici. Am o problema, inainte sa merge la ginecolog, as vrea sa ascult o parere... pentru ca mi-e cam frica de rezultat. Acum 3 luni am fost in delta, imediat dupa ce am venit de acolo la o saptamana trebuia sa imi vina menstruatia, dar inainte am o avut o surpriza, in a 5 zi inainte de ciclu simteam niste mancarimi groaznice in zona intima, nu a trecut o zi ca si a inceput sa se umfle si sa se imflameze, nu numai ca ma manca, dar acum era foarte dureroasa la atingere, si de contact sexual nici nu se pune problema. Am vorbit cu mama, si mi-a zis ca si ea a patit asa si sa fac infuzii cu musetel ( MARE GRESEALA), in fine, au fost foarte dureroase, dar cum mi-a venit ciclul si mi-a trecut, nu mai aveam nimic, ma linistisem. Dupa 2 luni apare iar, exact la fel, tot inainte ciclu, acum din nou mi-a trecut, mi-am luat Canesten dar pare ca nu ajuta cu nimic...cel putin asa cred. Astept pareri.. si sper sa nu va luati de mine ca nu am ajuns inca la doctor.

#2 2012-09-27 00:35:35

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Re: Candidoza sau nu?

e greu sa punem un diagnostic fara un examen al secretiei. Poate fi orice candida, gardnerella..... . Mergi la medic si cere urm analize : ex secretie vaginala plus cultura cu antibiograma, fungigrama, cultura col uterin , test papanicolau daca nu ai facut in ultimul an . daca ti-ai schimbat partenerul si nu te-ai protejat n-ar strica sa faci si test clamidia, ureaplasma , micoplasma . Sa nu faci spalaturi vaginale inainte de recoltare.sanatate

What doesn't kill me, makes me stronger

#3 2012-09-27 01:33:07

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

ureaplasma si mycoplasma sunt mereu intr-o singura analiza; cel putin ureaplasma cica nu e periculoasa, iar analiza si tratamenul ei sunt necesare doar eventual in caz de boala inflamatorie pelvina (cu dureri de burta sau uretrita) si inainte de a-ti propune sa ramai insarcinata. cu alte cuvinte, daca nu ai dureri de abdomen inferior sau o uretrita care sa te supere, poti sa sari momentan peste analiza de ureaplasma.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-09-27 22:09:03)

#4 2012-09-27 08:36:27

Ioana Partene
Membru
Inregistrat: 2012-09-26

Apreciez raspunsurile, cat de curand o sa ma duc la medic. Ar trebui sa ma duc cand imi apare chestia asta sau oricand?

#5 2012-09-27 11:36:02

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Ioana Partene a scris:

Apreciez raspunsurile, cat de curand o sa ma duc la medic. Ar trebui sa ma duc cand imi apare chestia asta sau oricand?

te poti duce oricand , e clar ca ceva ai acolo., dar cauta un laborator ca synevo sau medlife , lucreaza cel mai bine analizele.

What doesn't kill me, makes me stronger

Publicitate

loading...

#6 2012-10-03 14:06:48

Iepurici
Full member
Inregistrat: 2012-04-09

Am si eu o problema tot de acest gen..sad de cateva zile urinez foarte des,si in cantitati foarte mici. Si ce e cel mai important,este faptul ca am o usturime si niste intepaturi groaznice inauntrul vaginului...Nimic in exterior. Iar cand urinez,doare destul de tare. Poate fi o infectie urinara sau vreo candida sau altceva? Mentionez ca iau ac de 6 luni si am citit ca si de la ele poate fi candida(in caz ca e)
Mentionez ca nu mi-am schimbat partenerul. Si am uitat sa precizez faptul ca am pe chilot lichid alb,destul de abundent,care imi da dureri de cap.
si tot mai aveam ceva de spus....dupa ce fac ''treaba mica'',pe hartie zaresc niste pete usor roz....(eu cred ca e putin sange) Ce poate fi??? Ma deprima rau de tot:((

Ultima oara a fost editat de Iepurici (2012-10-03 14:11:22)

Suntem doi si singuri,si-n loc de inima ne bate luna. – Nichita Stanescu

#7 2012-10-03 14:24:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

daca urinezi des si usturimea e la urinat, e o infectie urinara mai degraba; secretia poate insemna si o infectie vaginala
eu as face un sumar de urina si o urocultura
intre timp bea multe lichide si ia ceva pe baza de merisor, de exemplu Urinal

#8 2012-10-03 17:19:59

Iepurici
Full member

mersi mult. Deci e cumplt. Ma cam deprima si ma sustrage de la scoala..neutral Si spre sfarsitul urinarii simt o durere strafulgeratoare,de imi vine sa ma opresc.grater Sa intrerup ac-urile sau le pot lua in continuare? Deocamdata nu am bani pentru teste si controale,insa ce pot lua ca sa ma mai lase putin macar? Vreun gel sau ....orice?sad
Deci acea usturime,arsuri,un fel de mancarimi ciudate si dureroase inauntrul vaginului,nu le am doar la urinare. Ci in permanenta le am. De aseara au inceput si nu m-am lasat deloc pana acum....grater

Ultima oara a fost editat de Iepurici (2012-10-03 17:21:41)

#9 2012-10-03 17:51:07

heimdall
Diamond member

sigur sunt in vagin si nu in uretra ? mi se pare cam mare coincidenta asta cu urinatul des si dureros si restul
mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere pentru analizlee de urina, sunt gratuite, n-o sa stai asa
ia suplimentele astea, ceva de genul : Urinal, Uricol, Urinex... si apa multa si ceaiuri diuretice

#10 2012-10-03 17:54:48

Iepurici
Full member

asa,si cu ac ce fac? Le intrerup pe perioada administrarii pastilelor ? Sau nu sunt un tratament?

#11 2012-10-03 18:06:10

heimdall
Diamond member

nu, le iei in continuare
chiar daca ai o infectie urinara si vei primi antibiotic, iei si AC si te protejezi suplimentar

#12 2012-10-03 18:14:51

Iepurici
Full member

am inteles...sad Am uitat sa intreb: are ceva daca imi fac o spalatura vaginala cu Septovag si stau mult in apa calduta? Nu stiu,simt nevoia de apa calda si haine comode..sad

Ultima oara a fost editat de Iepurici (2012-10-03 18:25:44)

#13 2012-10-03 18:25:43

heimdall
Diamond member

eu ti-am zis, as merge la medicul de familie si i-as cere trimitere pentru analize de urina
nu ai la ce boli grave sa te gandesti, numai ca nu trece de la sine chestia asta
poti lua suplimentele astea din plante si ceaiuri, insa e posibil sa nu treaca doar cu ele

nu-ti face spalaturi vaginale pana nu stii care e problema, poti face bai calde si sa tii ceva cald pe abdomen (o sticla cu apa calda, de exemplu)

Ultima oara a fost editat de heimdall (2012-10-03 18:26:41)

#14 2012-10-03 18:27:19

Iepurici
Full member

Am apucat sa modific mesajul anterior imediat dupa ce mi-ai raspuns tu...deci,pot face o spalatura vaginala? Nu am mai facut demult...cu Septovag?

ok,multumesc mult !!!  kram

Ultima oara a fost editat de Iepurici (2012-10-03 18:29:08)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.