homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Montare sterilet? un sfat va rog!

#1 2011-08-11 22:07:11

maria.elena
Membru
Inregistrat: 2009-02-13

montare sterilet? un sfat va rog!

buna seara. problema mea e putin mai complicata si as avea nevoie de sfatul doamnei doctor. am 24 de ani, iar in luna iunie, pe 20 am facut o intrerupere de sarcina la cerere (pe viitor imi doresc copii, insa acum mi-a fost imposibil), care a decurs normal asa cum mi-a spus doamana doctor cand am fost la control. ca si metoda contraceptiva mi s-a recomandat inelul nuvaring, intrucat am probleme cu ficatul si nu pot lua pastile anticonceptionale. la 33 de zile de la interventie (pe 22 iulie) mi-a venit menstruatia, moment in care am introdus pentru prima data inelul. menstruatia a durat 8 zile, cu un flux mai redus cantitativ ca de obicei, iar de atunci timp de o saptamana jumatate am avut continuu o scurgere maronie care m-a ingrijorat- iar de 3 zile am sangerari care sunt din ce in ce ma abundente, aproape ca la menstruatia normala. mi-am facut programare la medic, mi-a facut ecografie si mi-a spus ca nu par a fi probleme, sangerarea fiind probalil din cauza nuvaringului pe care m-a sfatiut sa nu-l mai folosesc, si mi-a dat tratament ergomet si clorocalcin. doctorul la care am fost de aceasta data (nu e cel care mi-a facut avortul), mi-a spus ca ar fi bine sa-mi pun un sterilet... insa pe mine ma ingrijoreaza ideea, mi-e teama, dat fiind faptul ca nu am avut nici o nastere si am tot citit ca nu este indicat in acest caz. as dori sa aflu parerea dumneavoastra in legatura cu punerea unui sterilet, si ce alta metoda contraceptiva mi-ati putea recomanda in afara de sterilet (tinand cont de problemele hepatice- operatie chist hidatic de 3 ori)? mentionez ca doar in prezervativ nu mai am incredere dupa accidentul pe care l-am avut.... va rog mult ajutati-ma cu un sfat....

#2 2011-08-12 04:00:16

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Re: montare sterilet? un sfat va rog!

Nu stiu ce sa spun. Steriletul in mod normal se recomanda dupa o nastere, dar in cazul tau, habar nu am. Ai putea sa mai incerci plasturi contraceptivi..

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#3 2011-08-12 11:44:39

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

maria.elena a scris:

buna seara. problema mea e putin mai complicata si as avea nevoie de sfatul doamnei doctor. am 24 de ani, iar in luna iunie, pe 20 am facut o intrerupere de sarcina la cerere (pe viitor imi doresc copii, insa acum mi-a fost imposibil), care a decurs normal asa cum mi-a spus doamana doctor cand am fost la control. ca si metoda contraceptiva mi s-a recomandat inelul nuvaring, intrucat am probleme cu ficatul si nu pot lua pastile anticonceptionale. la 33 de zile de la interventie (pe 22 iulie) mi-a venit menstruatia, moment in care am introdus pentru prima data inelul. menstruatia a durat 8 zile, cu un flux mai redus cantitativ ca de obicei, iar de atunci timp de o saptamana jumatate am avut continuu o scurgere maronie care m-a ingrijorat- iar de 3 zile am sangerari care sunt din ce in ce ma abundente, aproape ca la menstruatia normala. mi-am facut programare la medic, mi-a facut ecografie si mi-a spus ca nu par a fi probleme, sangerarea fiind probalil din cauza nuvaringului pe care m-a sfatiut sa nu-l mai folosesc, si mi-a dat tratament ergomet si clorocalcin. doctorul la care am fost de aceasta data (nu e cel care mi-a facut avortul), mi-a spus ca ar fi bine sa-mi pun un sterilet... insa pe mine ma ingrijoreaza ideea, mi-e teama, dat fiind faptul ca nu am avut nici o nastere si am tot citit ca nu este indicat in acest caz. as dori sa aflu parerea dumneavoastra in legatura cu punerea unui sterilet, si ce alta metoda contraceptiva mi-ati putea recomanda in afara de sterilet (tinand cont de problemele hepatice- operatie chist hidatic de 3 ori)? mentionez ca doar in prezervativ nu mai am incredere dupa accidentul pe care l-am avut.... va rog mult ajutati-ma cu un sfat....

ce accident ai avut cu prezervativul?
parerea mea, pe scurt: faptul ca ai fost operata de chist hidatic de 3 ori nu inseamna neaparat ca nu poti sa iei pastile anticonceptionale, ci doar ca trebuie sa fie supravegheata administrarea lor de analize periodice. sangerarile tale sunt oarecum normale in contextul inceputului tratamentului cu nuvaring, ca sa nu mai zic ca pot fi datorate intreruperii de sarcina. tratamentul nu isi avea rostul, daca era de la nuvaring ar fi trebuit sa dispara deodata cu oprirea lui, nu?

eu cred ca trebuia sa mai astepti pana sa renunti la nuvaring. la fel, nu cred ca e o optiune viabila steriletul...chiar nu inteleg cum ti'a propus asta, deodata ce ai avut deja un avort, deci tesutul ala trebuie lasat sa se vindece, si vrei copii, ceea ce e cumva o contraindicatie pentru sterilet.

eu cred ca ar trebui sa incerci inca o data cu nuvaringul, intr'un context in care a trecut un pic mai mult de la avort etc. si intre timp sa discuti cu un medic de planning parerea mea.

pe de alta parte prezervativul e o metoda sigura, daca ai avut ghinion nu inseamna ca trebuie sa o renegi ca metoda...tu stii cel mai bine ce e bine pentru tine, dar eu intre prezervativ si sterilet as alege oricand prezervativul.

succes.

#4 2012-10-17 12:33:51

alexandrada
New member
Inregistrat: 2008-08-06

Salutare!
Sambata am programata o 'implantare' de sterilet. As vrea sa stiu daca pot face efort in aceeasi zi, am programata o urcare pe munte de cateva ore...
Multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.