homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist naboth

#1 2008-03-04 20:03:09

niki14
Membru
Inregistrat: 2008-03-04

chist naboth

buna doctoreasa
am nevoie si eu de o lamurire 
am facut o eco si mi-a spus ca totul e ok,  dar ca am pe colul uterin 2 chisturi sau vezicule Naboth
d-na dr de la eco mi-a spus ca nu trebuie sa-mi fac probleme dar sincer m-am cam speriat pt ca nu stiu despre ce e vorba
te rog ajuta-ma cu niste informatii!!

#2 2008-03-04 20:04:17

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: chist naboth

crede-o pe doctorita. chisturile naboth nu sunt patologice si nu necesita tratament.

mami de minuni hjarta

#3 2008-03-04 20:10:29

niki14
Membru
Inregistrat: 2008-03-04

multumesc frumos
oricum mi-am facut programare si pt un test papanicolau
e posibil sa am chisturile din cauza celor cativa ani de tratamente pt fertilitate?

#4 2008-03-05 12:13:26

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nu

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-03-07 14:28:27

carinna_eu
New member
Inregistrat: 2008-01-22

si eu am unul de 8 mm; mi s-a spus sa nu-mi fac griji
am facut tratamentul pt candida ca mi-a iesit la analize;
dar eu tot simt niste mici intepaturi in interior, de regula cand schimb pozitia pe scaun; naboth-ul ala poate sa fie altceva decat ce s-a vazut la eco transvaginala?

Publicitate

loading...

#6 2012-01-12 15:34:08

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

intrebare : si-a cauterizat cineva un chist naboth ? in ce consta interventia mai exact ? a necesitat tratament indelungat dupa (ovule etc)
multumesc

#7 2012-10-23 12:50:51

Smurfita
Membru
Inregistrat: 2012-10-23

buna ziua,

sunt noua pe aici si nu prea stiu daca am postat unde trebuie sau nu, daca nu imi cer scuze.
De ceva vreme incerc sa raman insarcinata, am facut o extrauterina si am pierdut tompa dreapta, dupa aia am facut o histerosalpingografie ca sa vad daca e infundata trompa stanga (aia pe care o mai am), dupa a urmat o operatie la parascop pentru desfundarea trompei.
Am fost la doctor recent, un control de rutina si pentru un test Papanicolaou, la ecografie s-a descoperit un chist Naboth pe colul uterin (chiar la intrare cred din ce mi-a explicat doctorul sau din ce am inteles eu de la doctor) de 15*17mm asa vad scris pe interpretare. Am intrat in panica normal. Eu vreau sa fac un bebe.

Rezultatul la testul Papanicolaou mi-a iesit C1, din ce am citit aici e bine. Adica nu am nici o infectie. Mi-a recomandat d.doctor sa imi faca o interventie cu laserul si vad totul la ecograf cica nedureroasa, fara sange, fara nimic, ca sa sparga acel chist, ca poate sa fie si asta o cauza ca nu pot sa raman insaricinata. Eu prin cate am trecut numai ca sa pot sa fac un bebe sunt in stare de orice numai ca sa ma fac bine.

Intrebarea mea este e ok sa fac acea interventie? Sa ma mai duc si la alt doctor sa vad ce zice?

Mi-a dat o reteta, niste ovule Polygynax sa iau 6 inainte si 6 dupa interventie. Mi-a mai zis ca e bine sa o fac dupa ciclu menstrual care ar trebui sa vina pe 3. nu sunt hotarata sa o fac pana nu ma mai vede alt doctor....

#8 2012-10-23 13:38:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Eu nu cred ca are cum sa fie o cauza acel chist Naboth, chisturile Naboth sunt absolut inofensive si foarte multe femei au, am si eu unul si asa mi-a explicat medicul ginecolog, ca nu e nevoie sa-l inlaturi decat daca ajunge de dimensiuni foarte mari si e deranjant, dar el in sine nu are cum sa influenteze fertilitatea
Poate doar daca acopera orificiul colului uterin, oricum daca tii neaparat sa faci interventia am inteles ca e ceva complet nedureros, doar se sparge chistul, fiindca el e plin cu lichid

#9 2012-10-24 09:03:55

Smurfita
Membru
Inregistrat: 2012-10-23

Nu stiu exact cat acopera orificiul colului uterin si nici deranjant nu e. Din ce mi-a scris el la interperetarea ecografiei ar fi de 18 mm.
Vreau sa stiu daca a mai facut cineva o astfel de interventie.

Mersi Heimdall pentru raspuns.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.