Gardnerella sau E Coli?
- N.Juuliaa
- New member
- Inregistrat: 2011-03-15
Gardnerella sau E Coli?
Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: acum un an am inceput sa am niste scurgeri si un disconfort vaginal, am mers si mi-am facut papanicolau, secretii si culturi, mi-a iesit E Coli in secretia vaginala. Am facut tratament, ma simteam la fel, alte analize facute la alta clinica, imi iese din nou E Coli, fac iar tratament, nu scap nici de data aceasta. Repet analizele, iese iar E Coli, iau din nou tratament, observ ca simptomele au ramas aceleasi, abandonez tratamentele, m-am gandit ca am luat deja prea multe antibiotice (am si gastrita) si prea multe ovule (am ramas fara flora vaginala). Intre timp nu am avut un partener, nu a facut sex deloc. Trec aproxmativ 8 luni de zile, merg din nou sa-mi fac analizele (la o alta clinica), doctorita imi recolteaza doar pentru papanicolau si secretii, uita sa-mi ia si culturile. Intre timp imi vine ciclul, astept sa-mi treaca si apoi ma duc sa imi recoltez si culturile.
Acestea sunt rezultatele:
Microbiologie Ex. citobacteriologic secretie vaginala Frecvente epitelii superficiale si intermediare. Rare PMN. Absenti bacili Doderlein. Frecventi cocobacili gram negativ cu aspect sugestiv de vaginoza bacteriana ("clue cells"). Absente levuri. Absent Trichomonas vaginalis.
Microbiologie Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col Culturi in conditii aerobe: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene Cultura fungi ? negativa
Citodiagnostic Papanicolau True Citodiagnostic Papanicolau Frotiu de aspect normal.
Si acum nedumeririle mele: cum de nu a mai iesit E Coli? Eu am aceleasi simptome, aceeasi secretie, aceleasi usturimi. Mi se pare imposibil sa ma fi vindecat de la sine, am mai avut aceeasi problema acum cativa ani si am scapat foarte, foarte greu, dupa multiple tratamente. Acei ?frecventi cocobacili gram negativ? , la toate celelalte clinici la care mi-am facut analizele ieseau la culturi ca fiind E Coli, acum intreleg ca reiese ca am gardnerella. Exista vreo problema ca s-au prelevat culturile separat si nu in acelasi timp cu secretiile?
Mi-as dori sa fiu sigura ca ma tratez pentru o boala pe care o am, nu-mi permit sa bag medicamente aiurea in mine. Sunt dispusa sa imi repet analizele, indiferent cat de aiurea mi se pare situatia.
As fi foarte recunoscatoare daca m-ar putea lamuri cineva.
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Re: Gardnerella sau E Coli?
Conform acestor analize nu ai e-coli, ai gardnerella (mai ales ca nu ai bacili doderlein, deci intr-adevar ti-ai distrus flora vaginala in urma tratamentelor)... cat sunt de corecte rezultatele nu am de unde sti Eu zic sa faci intai un tratament de refacere a florei cu ovule cu lactobacili, care iti va fi benefic din toate punctele de vedere si apoi sa refaci analiza
- N.Juuliaa
- New member
Multumesc mult pentru raspuns!
Am Gynophilus, am sa incep sa fac un tratament. Crezi ca este de ajuns Gynophilus, am sanse sa scap asa sau va fi obligatoriu sa iau si antibiotic?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
E posibil, vezi dupa tratamentul cu Gynophillus ce iese la analize
- N.Juuliaa
- New member
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
N.Juuliaa a scris:Buna ziua! Situatia sta in felul urmator: acum un an am inceput sa am niste scurgeri si un disconfort vaginal, am mers si mi-am facut papanicolau, secretii si culturi, mi-a iesit E Coli in secretia vaginala. Am facut tratament, ma simteam la fel, alte analize facute la alta clinica, imi iese din nou E Coli, fac iar tratament, nu scap nici de data aceasta. Repet analizele, iese iar E Coli, iau din nou tratament, observ ca simptomele au ramas aceleasi, abandonez tratamentele, m-am gandit ca am luat deja prea multe antibiotice (am si gastrita) si prea multe ovule (am ramas fara flora vaginala). Intre timp nu am avut un partener, nu a facut sex deloc. Trec aproxmativ 8 luni de zile, merg din nou sa-mi fac analizele (la o alta clinica), doctorita imi recolteaza doar pentru papanicolau si secretii, uita sa-mi ia si culturile. Intre timp imi vine ciclul, astept sa-mi treaca si apoi ma duc sa imi recoltez si culturile.
Acestea sunt rezultatele:
Microbiologie Ex. citobacteriologic secretie vaginala Frecvente epitelii superficiale si intermediare. Rare PMN. Absenti bacili Doderlein. Frecventi cocobacili gram negativ cu aspect sugestiv de vaginoza bacteriana ("clue cells"). Absente levuri. Absent Trichomonas vaginalis.
Microbiologie Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col Culturi in conditii aerobe: nu s-au dezvoltat colonii bacteriene Cultura fungi ? negativa
Citodiagnostic Papanicolau True Citodiagnostic Papanicolau Frotiu de aspect normal.
Si acum nedumeririle mele: cum de nu a mai iesit E Coli? Eu am aceleasi simptome, aceeasi secretie, aceleasi usturimi. Mi se pare imposibil sa ma fi vindecat de la sine, am mai avut aceeasi problema acum cativa ani si am scapat foarte, foarte greu, dupa multiple tratamente. Acei ?frecventi cocobacili gram negativ? , la toate celelalte clinici la care mi-am facut analizele ieseau la culturi ca fiind E Coli, acum intreleg ca reiese ca am gardnerella. Exista vreo problema ca s-au prelevat culturile separat si nu in acelasi timp cu secretiile?
Mi-as dori sa fiu sigura ca ma tratez pentru o boala pe care o am, nu-mi permit sa bag medicamente aiurea in mine. Sunt dispusa sa imi repet analizele, indiferent cat de aiurea mi se pare situatia.
As fi foarte recunoscatoare daca m-ar putea lamuri cineva.
Gardnerella vaginalis( e un anaerob) se trateaza cu metronidazol si apoi se faace tratament pt rafacerea florei.
What doesn't kill me, makes me stronger
- N.Juuliaa
- New member
Deci nu scap doar cu Gynophilus ...
Multumesc pentru indrumari.
- N.Juuliaa
- New member
Astazi am fost la doctor, mi s-a prescris tratament: Metronizadol pastile, 1 pastila la 8 ore, timp de 7 zile si Macmiror ovule, o cutie. Duapa aceea urmeaza ca timp de trei luni de zile, imediat dupa ciclu, sa-mi pun ovule Softigyn (pentru refacerea florei).
Am o nedumerire, pentru ce mi s-a prescris Macmirorul, vad ca este pentru fungi si trichomonas, nu mi-a iesit nici candida, nici altceva de genul asta.
Sa-mi administrez ovulele acestea sau sunt inutile? Imi este teama sa nu-mi faca mai mult rau decat bine.
- angeldarkwoman
- Sr. member
- Inregistrat: 2010-09-24
macmiror la prescris pt inflamatie si sa previna candida .
What doesn't kill me, makes me stronger
- N.Juuliaa
- New member
Multumesc de lamuriri, Angeldarkwoman. Am decis sa urmez tratamentul prescris, sper sa ma vindec.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|