homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cortizonul..

#1 2013-03-12 13:38:50

blue_eyes
Full member
Inregistrat: 2007-09-21

Cortizonul..

Buna. dupa atata timp de cautari dupa raspunsuri pe Internet..si fara prea multe rezultate..m-am gandit sa va cer voua ajutor sau o parere. dupa o perioada lunga de tratament cu cortizon(septembrie 2012) pe care il iau din cauza unui infarct miocardic,care m-a tinut 2 saptamani in coma...am slabit foarte mult. a trebuit sa mananc uneori chiar fortat ca sa pot primii putere cat de cat..acum am prea multe kg sad .am citit pe Internet ca din cauza cortizonului m-am ingrasat in asa fel.  eu care nu am avut niciodata mai mult de 51 kg la (1,55 inaltime) acum am ajuns la 61 deja. problema mea mare e ca nu ma pot abtine de la mancare am incercat sa fac o cura cu legume..dar din pacate nu am reusit dupa 3 zile tremuram toata si nu mai aveam nici o vlaga in mine ma ingrijoreaza foarte tare faptul ca ma ingras pe zi ce trece si nu pot face nimic. va rog spuneti-mi cei care stiu sau au avut tratament cu cortizon pe perioada indelungata daca au slabit dupaia???? eu una am ajuns sa imi urasc corpul arat groaznic si nu ma mai suport... va rog mult de tot daca se poate sa imi raspunda cineva

#2 2013-03-12 14:04:31

just_me29
Hero member
Inregistrat: 2013-02-24

Re: Cortizonul..

Blue, eu nu stiu sa-ti raspund. voiam sa-ti urez sanatate multa si te rog sa nu te deprimi. totul se va rezolva intr-un final.

Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

#3 2013-03-12 14:20:04

blue_eyes
Full member

iti multumesc din suflet... sincer nu e deloc usor am cautat ajutor chiar si la un psyholog..dar dupa o sedinta ..mi-a dat doar niste pastile antidepresive si mi-a zis sa revin dupa 2 luni sad nu stiu ce sa mai fac desi boala sa imbunatatit ( multumesc lui Dumnezeu) ma simt tot mai trista si depresiva

#4 2013-03-13 16:48:49

just_me29
Hero member

acum mai iei cortizon? trebuie sa te impui singura. niciun psiholog nu va reusi sa te ajute daca nu "te iei" singura in maini. mergi la un nutritionist bun si sigur o sa slabesti. nu peste noapte, dar vei slabi. pune lacat la frigider daca trebuie, nu manca extra mese si incet o sa revina corpul tau la normal.

Daca vrei sa rupi visul unui vultur, spune-i sa zboare mai jos, sa nu mai poata zari norii... Daca vrei sa ucizi dorul pe care-l port in mine... spune-mi s-O uit...frange-mi aripile ce ma poarta ireal catre EA...si tot n-o sa reusesti...Daca as fi putut, as fi poruncit atunci, timpului, sa stea in loc!...ca s-O mai pot zari...pentru o clipa...

#5 2013-03-13 22:09:32

blue_eyes
Full member

de 2 saptamani am inceput sa scad  din mg..acuma sunt la 12,5 mg/zi (o saptamana)dupa aceea 10mg/zi(inca o saptamana) dupa aceea la fiecare 2 saptamani scad cate un singur mg...deci mai am mult de luat problema e ca de cand m-am ingrasat respir mult mai greu iar inima trebuie sa depuna mai mult efort ceea ce nu ar trebuii.(diagnostic Miocardita) de aceea nu am voie sa fac nici Sport absolut deloc

Publicitate

loading...

#6 2013-03-14 21:28:41

just_me29
Hero member

draga blue, poti slabi, mai greu, si cu un regim alimentar foarte echilibrat. daca nu prea sti ce sa faci singura incearca sa gasesti un nutritionist bun care sa te ajute. fruntea sus si zambetul inainte. smile

#7 2013-03-16 10:35:17

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

blue_eyes a scris:

de 2 saptamani am inceput sa scad  din mg..acuma sunt la 12,5 mg/zi (o saptamana)dupa aceea 10mg/zi(inca o saptamana) dupa aceea la fiecare 2 saptamani scad cate un singur mg...deci mai am mult de luat problema e ca de cand m-am ingrasat respir mult mai greu iar inima trebuie sa depuna mai mult efort ceea ce nu ar trebuii.(diagnostic Miocardita) de aceea nu am voie sa fac nici Sport absolut deloc

draga mea,

sanatate multa!

nu inteleg exact care e indicatia pentru cortizon, infarctul miocardic nu prea se potriveste, probabil pentru miocardita. orisicum, ceea ce vroiam sa iti spun e ca tratamentul asta e foarte eficient, dar are si destule efecte secundare, printre care si cresterea asta in greutate, care nu e neaparat cauzata de acumulare de tesut adipos suta la suta, ci mai mult e vorba de o oarecare retinere hidrica. eu cred ca in momentul de fata ai probleme  mult mai importante decat sa te gandesti neaparat la silueta. incearca sa mentii o limita, sa nu depasesti o anumita cantitate de mancare pe zi si in timp va fi bine.

cred ca ai avea de umblat si la atitudine. ok, ai fost bolnava, foarte grav bolnava si ai depasit momentul. de ce sa fii stresata, deprimata si ingrijorata cand te poti bucura altfel de viata, acum ca stii ca nu e chiar infinita? e doar o sugestie.

tot o sugestie e sa discuti si cu medicul care iti controleaza tratamentul, e bine sa stie ca tu crezi ca totusi te-ai ingrasat si asta nu iti face bine.

sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.