homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Urgent!

#1 2013-03-06 10:34:13

blonda92
Full member
Inregistrat: 2010-10-14

urgent!

buna tuturor!am o problema,de fapt mama mea are o problema:acum 6 ani a intrat la menopauza(dupa spusese doctorului,avea 41 de ani),deci nu a mai avut menstruatie,iar acum 2 zile i-a venit menstruatia.ce se intampla, din ce cauza?puteti sa ma lamuriti?

#2 2013-03-06 10:52:12

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: urgent!

sa mearga la medic pentru un control, pap si ecografie... pot fi mai multe cauze, in orice caz ceva de genul asta trebuie investigat
i s-a intamplat si mamei, insa medicul nu a gasit nimic in neregula, deci nu stie nici acum care a fost cauza

#3 2013-03-06 15:29:52

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

poate nu s-a instalat complet menopauza si a mai avut un ciclu ovulator. oricum, un control ginecologic nu strica.

#4 2013-03-06 15:31:36

heimdall
Diamond member

da, oricum si mie mi se pare cam devreme menopauza la 41 de ani... diagnostic pus probabil fara vreo analiza hormonala

#5 2013-03-06 16:29:43

blonda92
Full member
Inregistrat: 2010-10-14

multumesc mult pentru raspunsuri

Publicitate

loading...

#6 2013-03-11 18:49:52

Alexa28
Full member
Inregistrat: 2011-12-09

Fetelor, va rog am si eu nevoie de niste raspunsuri urgente! Aprox acum 2 saptamani am avut o viata sexuala destul de activa prin urmare am facut dusuri foarte dese in aceeasi zi. Dupa cateva zile am inceput sa am niste mancarimi vaginale, pe care le-am pus pe seama spalaturilor care mi-ar fi dereglat flora vaginala. Mi-a trecut insa dupa cateva zile. Ulterior am avut 3 zile in care am luat antibiotice(10 pastile) si mancarimea a revenit. Aveam niste Canesten crema in casa, care era un pic vechiut si l-am folosit. Acum am vazut ca pe langa acea mancarime care persista mi-au aparut in zona intima niste iritatii, asemanatoare celor dupa epilare. As vrea va rog sa-mi spuneti ce pot face?de la ce sa fie? Mentionez ca nu am avut decat un singur partener de cand mi-am inceput viata sexuala. Va multumesc, ast raspuns!

#7 2013-03-11 21:54:25

darkmelania
Sr. member
De la: iasi
Inregistrat: 2007-08-24

ce sa faci? o consulatie la ginecologie. poate fi candida sau vreo alta infectie la nivelul acela. si eu am avut simtome asemanatoare dar sunt sigura ca agentii vinovati de asta nu sunt aceeasi la mine ca si la tine , nici la mine nu a fost de fiecare data acelasi. stai calma ca nu e f grav si nici nu are mare legatura cu partenerul (eu am facut si in lipsa lui) dar mergi la doctor vezi ce ai si ce tratament iti da tie si daca ii recomanda si lui ceva (la mine o data lui nu i a dat nimic).

dar tre sa mergi la doctor daca vrei sa scapi de problema.

nu vreau sa fiu citata!

m-as baga intr-o relatie serioasa , dar nu stiu in a cui.

#8 2013-03-11 23:23:19

Alexa28
Full member
Inregistrat: 2011-12-09

Ideea este ca timpul este o adevarata pb pt mne si nu stiu cand as putea ajunge exact la ginecolog. Ma gandeam daca imi puteti spune o cauza, daca cele mentionate pot avea vreo legatura sau daca exista vreo crema pe care as putea s-o incerc. Ms pt raspuns!

#9 2013-03-11 23:27:00

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

Alexa28 a scris:

Ideea este ca timpul este o adevarata pb pt mne si nu stiu cand as putea ajunge exact la ginecolog. Ma gandeam daca imi puteti spune o cauza, daca cele mentionate pot avea vreo legatura sau daca exista vreo crema pe care as putea s-o incerc. Ms pt raspuns!

trebuie sa mergi la medic, fa-ti timp. nu cred ca nu gasesti 30 minute sa mergi sa te vada un medic, ori ginecolog, ori medicul de familie.
nu poti sa incerci nici o crema fara sa te joci leapsa cu propria ta sanatate. cauze sunt nenumarate si nu se aplica neaparat la tine. deci nu am alt sfat decat sa mergi la medic.

sanatate!

#10 2013-03-12 19:09:20

nemirutz
Membru
Inregistrat: 2013-03-12

buna
scriu si eu aici, ca nu stiu unde in alta partea sa scriu. sad

Am fost la medicul ginecolog cu o problema - secretie abundenta, schimbatoare, fara miros, dar deranjanta, ca ma simt mereu umeda. Am facut examen ginecologic, eco intravaginal - n-am nimic. Am insistat sa mi se faca si o lama (folosesc expresia asta pt ca asha s-a exprimat si medicul) - teoretic, am platit pt examen bacteriologic al secretiei vaginale.

Rezultatul primit de la laborator a fost:
Examen microscopic pe frotiu colorat
- Microscopie
Frotiu Gram: frecvente celule epiteliale, frecvente leucocite, relativ frecventi bacili Gram -pozitivi polimorfi.

Medicul l-a vazut. A insistat ca n-am nimic si m-a trimis la plimbare.

Acum.... A trecut menstruatia, vad ca iar am scurgerile respective. Medicul de familie mi-a spus sa-mi fac urocultura. Apoi, pap.

Intrebarea mea e.... Sunt nebuna sau ...?

Multumesc anticipat pt raspuns. smile
PS: Intrebarea din final e retorica... smile Dar nu am reusit sa inteleg care e treaba cu rezultatul asta. Nici meicul de familie nu mi-a spus decat ca e totusi o problema.  Va rog... o parere.

Ultima oara a fost editat de nemirutz (2013-03-12 19:15:23)

#11 2013-03-12 19:21:01

heimdall
Diamond member

Cred ca tu ai facut doar frotiu, trebuia sa ceri culturi.
Ceva nu prea se leaga, bacilii gram pozitivi sunt probabil bacili Doderlein - flora normala a vaginului, dar leucocitele ar indica o infectie.
Poti merge la un laborator sa ceri culturi din col. Exista si posibilitatea ca asa sa ai tu secretia, mai abundenta, mai ales ca zici ca nu ai alte simptome

#12 2013-03-12 19:22:25

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

urocultura n-are nicio treaba cu secretia vaginala.... din examenul microscopic ( "lama") nu reiese a fi ceva in neregula, dar nici prea amanuntit nu este. ar fi utila si o cultura a secretiei vaginale ( sau col). daca vrei sa inlaturi orice dubiu, poti face si chlamydia, ureaplasma, michoplasma.
dar da, poate fi si secretia ta normala, fara sa aiba legatura cu vreo infectie.

#13 2013-03-12 19:50:50

nemirutz
Membru
Inregistrat: 2013-03-12

heimdall a scris:

Cred ca tu ai facut doar frotiu, trebuia sa ceri culturi.
Ceva nu prea se leaga, bacilii gram pozitivi sunt probabil bacili Doderlein - flora normala a vaginului, dar leucocitele ar indica o infectie.
Poti merge la un laborator sa ceri culturi din col. Exista si posibilitatea ca asa sa ai tu secretia, mai abundenta, mai ales ca zici ca nu ai alte simptome

Asta spun si eu. Ca ceva nu e ok. Am platit analiza bacteriologica a secretiei vaginale - asta avea medicul pe lista, dar am primit rezultatul respectiv, nimc mai mult, pe mail, de la laboratorul din Bucuresti unde medicul a trimis proba. O sa ma duc sa-mi fac si Papnicolau. Si prin programul asta de screening national si repetat la alt laborator smile

Secretia nu era asha pana acum un an si ceva... Dar neavand ce face, am zis sa-mi fac si eu un control. Atunci am fost la alt doctor - papanicolau, rezultat - niste coci gram pozitivi si medicul a ajuns la concluzia ca am o rana pe col - fara simptome - eu nu aveam nicio problema. Am primit o punga de medicamente, apoi a aparut chestia asta cu secretia extrem de abundenta. Mai bine imi vedeam d-ale mele sad

Multumesc

Pt Gargarita

- medicul de familie mi-a zis sa fac urocultura pt a ne asigura ca nu e o infectie urinara care sa dea si o vaginita nespecifica din cauza urinei.
Multam.

Ultima oara a fost editat de nemirutz (2013-03-12 19:56:59)

#14 2013-03-12 20:51:16

darkmelania
Sr. member

ciudatel ce fel va vin voua rezultatele. adica mie mi s a facut o sumedenie de lame (la diferiti medici si la diferite laboratoare) si intotdeauna veneau cu antibiograma daca era cazul daca nu era specificat ca erau doar lactobacili prezenti .si mi se pare normal ca daca se observa un agent patogen pe acolo sa se faca si identificarea lui si ulterior o antibiograma ...
secretia o poti avea din cauza lactobacililor. si la mine e ffff naspa si nu a fost dintotdeuna asa. na ... cica s a schimbat mediul acolo si ... sad acuma iau un tratament... e un fel de supliment alimentar ptr prob asta si sunt curioasa daca o sa mi treaca .... o sa aflu curand...

Ultima oara a fost editat de darkmelania (2013-03-12 20:53:43)

nu vreau sa fiu citata!

#15 2013-03-25 20:22:10

03alina
Membru
Inregistrat: 2011-10-27

Buna, am nevoie urgent de un raspuns. Am inceput astazi sa iau sulfafurazol pt infectie urinara. Tot azi am avut contact sexual cu ejaculare. Iau si anticonceptionale. Exista vreun risc sa apara vreo surpriza? E antibiotic? Mentionez ca dupa ce am luat azi pastilele alea, am inceput sa ametesc foarte tare.

#16 2013-03-25 20:31:12

darkmelania
Sr. member

nu e antibiotic ....

nu vreau sa fiu citata!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.