homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Neliniste

#1 2013-05-15 15:27:07

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

neliniste

De ieri ma macina ceva si incerc sa ma calmez. Citeam eu ce citeam despre sarcina si tocmai aflasem de o tipa care a pierdut sarcina la 34 de saptamani, iar in urma investigatiilor a rezultat trombofilie. Eu, acum cativa ani, mai exact in iulie 2007 am inceput sa iau anticonceptionale Karissa la sfatul medicului dar fara alte analize amanuntite, doar dupa un set de intrebari... fumatoare fiind... am inceput sa am dureri de cap dupa o perioada, migrene care nu cedau la nici un calmant. Pana in ianuarie 2009 mi s-au schimbat pilulele de vreo doua ori in Novynette, Laurette dar nici un rezultat. In ianuarie 2009 am incetat sa mai folosesc pilule iar durerile au disparut. Citisem ca durerile respective de cap pot aparea din cauza trombofiliei. Acum sunt insarcinata in aproape 30 de saptamani si ma macina gandul sa nu am trombofilie si sa pierd bebelul. Nu am facut nici o analiza de depistare a trombofiliei, mutatii etc. Pana ajung saptamana viitoare la ginecolog imi fac o mie de ganduri negre desi nu ar trebui, ca sa nu fac rau bebelusului. Mi-e frica si pentru ca bunicul meu din cauza fumatului are coroneaneana si ma tem sa nu fie vreo boala genetica de coagulare a sangelui. De fumat nu mai fumez de cand sunt insarcinata, ma simt ok, sarcina pare sa decurga ok, in ultima perioada obosesc repede si respir greu, probabil si din cauza sarcinii dar mi-e frica din cauza acelor episoade desi au trecut 5 ani si ceva de atunci.
Migrenele respective de la ce altceva ar fi putut fi?

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#2 2013-05-15 15:44:45

doamna in alb
Full member
Inregistrat: 2013-05-08

Re: neliniste

puteau fi si de la stres,alimentatie,oboseala,uite de exemplu stiu pe cineva cu probleme la ficat care are des dureri de cap.

#3 2013-05-15 16:02:23

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Eu zic ca aveai alte probleme daca era asa, faceai doamne-fereste tromboza
Migrenele pot fi din cauza hormonilor din AC pur si simplu, nu prea vad cum problemele de coagulare ti-ar putea cauza migrene
Incearca sa te linistesti ca nu-ti face bine anxietatea asta si e si nejustificata

#4 2013-05-15 16:28:49

Khristall
Insomniac member

Peste varsta de 30-35 de ani, femeile fumatoare ar trebui sa aleaga alte mijloace contraceptive, explica dr. Adina Petrea, medic primar neurolog, pentru MedLive.ro. ?Anticonceptionalele bazate pe cantitati crescute de estrogen au tendinta de a modifica coagulabilitatea sangelui, mai exact sa genereze o stare de hipercoagulabilitate, cu tendinta de formare de cheaguri. In timp, aceste cheaguri duc la accidente cerebrale vasculare, mai rar coronariene. Daca [femeia] este fumatoare si are peste 30-35 de ani, dintr-o data creste riscul de formare de cheaguri.? (sursa medlife - sper sa nu fie considerata reclama). Intr-adevar nu am peste 35 de ani, ci doar 25, pe vremea cand luam ac aveam 19-20 maxim, ac-urile luate nu aveau continut ridicat de estrogen dar pur si simplu ma tem sa nu fi facut trombofilie datorita combinatiei ac+ fumat de aveam acele dureri de cap. Sau ma gandesc sa nu fi avut trombofilie inainte de ac si sa nu fi stiut si de asta sa fi avut acele migrene. Nu stiu daca ma intelegi. Oricum simptome ciudate nu am in sarcina, as vrea totusi sa fac analizele pentru trombofilie dar pretul lor este putin cam piperat... la mine in oras ajung si la 800 de lei si momentan nu cred ca dispun.

#5 2013-05-15 16:36:21

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Trombofilia nu se "face" luand medicamente, e vorba de niste mutatii genetice, le ai sau nu. Ce zice medicul respectiv e adevarat, dar nu vad legatura cu situatia ta  nustiu chiar daca s-ar fi modificat coagulabilitatea cat timp le luai, dupa aceea a revenit la normal

Publicitate

loading...

#6 2013-05-15 16:54:42

Khristall
Insomniac member

Aha. Ma gandeam ca durerile respective au aparut din cauza ca as putea sa am mutatiile respective si sa nu fi stiut. Sau sa fi facut datorita proastei combinatii dintre tigara si ac-uri. Pe diferite site-uri scrie la efecte adverse ale ac-urilor: COC prezinta risc de tromboza venoasa profunda si embolie pulmonara si de asta eram asa pe ganduri.
Intr-adevar, de 4 ani si jumatate indata de cand le-am intrerupt nu am mai avut probleme cu migrenele... bine, cateodata o durere de cap dar nu asa de dese si urate ca atunci. Si cum in ultima vreme multe cunostinte au pierdut sarcini la peste 30 de saptamani din cauza trombofiliei, m-am panicat fenomenal.

#7 2013-05-15 17:05:25

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

exact, anticonceptionalele nu lasa sechele de genul acesta. ce ai citat tu, se refera strict la perioada in care iei AC.
cred ca iti dadeai seama daca ai fi avut tromboza...
mutatiile de trombofilie sunt genetice, le poate avea orice nefumatoare, care n-a luat nici o pilula contraceptiva in viata ei. te nasti cu ele, daca ai nesansa, nu le dezvolti in timp. din pacate, sunt asimptomatice. singura metoda exacta de a le identifica, e setul de analize din profilul de trombofilie, care, cum ai spus tu, costa 800 lei (si asta inca e un pret bun). unii medici sustin ca daca trombocitele din hemoleucograma ies bune, riscul sa ai totusi mutatiile e ft mic (dar nu exclus). daca ai mutatiile, nu e musai sa faci si boala, insa e destul de riscant sa apara evenimente tragice in sarcina.

migrenele erau cel mai probabil pe baza hormonala. multe femei care iau AC le au.
da, din pacate sunt ingrijorator de multe femei ce au mutatiile astea sad.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-05-15 17:09:45)

#8 2013-05-15 17:19:05

Khristall
Insomniac member

Intr-adevar simptome nu am, trombocitele au iesit ok din homoleucograma, nu am nici vene proeminente, nici varice pe la picioare, doar durerile de cap de atunci din timpul ac-urilor, partea stanga de cap cu ochiul stang... parca mi se zbatea inima-n cap/ochi si durerile erau destul de puternice pana la greata si nu prea cedau la nimic, tineau vreo 2-3 zile. Medicul de planning atunci mi-a schimbat pe alte ac-uri cu un continut mai scazut de estrogen dar degeaba. Mi s-a recomandat sa iau Cerazette doar pe paza de progesteron pentru efect contraceptiv dar mi-a fost teama si am renuntat complet.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.