homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

ERAD

#1 2012-03-09 20:01:05

rdiana
Membru
Inregistrat: 2012-03-09

ERAD

Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea:
1. Papanicolau clasic facut in august: LSIL
2. Tipaj HPV: 39
3. Tratament Isoprinosine
4. Colposcopie: Leziune Cervicala de Grad scazut
5. ERAD facut pe 4 februarie. Rezultat: CIN 1 Fara aspecte maligne
7. La 3 saptamani dupa ERAD mi s-a prelevat o proba pentru PAP LIQ. Rezultat: C III. ASCUS. Recomandare: Urmarire citologica

Nelamuriri:

Este normal sa mi se faca Papanicolau dupa doar 3 saptamani de la ERAD? Am sangerat la prelevarea probei destul de mult

Poate fi considerat concludent rezultatul?

Multumesc.

#2 2012-03-12 13:35:03

rdiana
Membru
Inregistrat: 2012-03-09

Re: ERAD

Anca521Mai a scris:

Am facut si eu ERAD insa dupa nu am facut Pap  si mai ales la un interval atat de scurt . Mi se pare totusi prea devreme , practic cred ca nici nu se vindeca foarte bine in 3 sapt

Dupa un an?

Sau dupa cat timp?

Colposcopie dupa cat timp ti a facut?

Mie vrea sa imi faca dupa 6 saptamani. Nu este oare prea devreme si aceasta?

Multumesc.

#3 2012-03-12 13:41:29

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

eu am facut prima colpo la 4 sapt apoi la 6 sapt. Pap nu-mi mai amintesc.

#4 2012-09-30 13:39:10

angel_rosses
New member
Inregistrat: 2006-11-13

Buna ziua

A facut un erad pt o rana pe col acum 2 saptamani jumatate si mi-a venit ciclul...pot introduce ob-uri sau nu am voie decat tampoane externe? Multumesc

#5 2012-09-30 22:30:15

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

Din cate stiu eu,tampoanele nu sunt bune,eu folosesc numai absorbante..te sfatuiesc sa faci si tu la fel

Two souls don't find each other by simple accident

Publicitate

loading...

#6 2013-05-28 20:15:13

laura.manea23
Membru
Inregistrat: 2013-05-28

ERAD
Astazi am facut ERAD la Dermalife. POate multe doriti sa stiti cum decurce acesta interventie.
Am ajuns la ora 12.00 la spital, la ora 12.30 am fost dusa intr-un salon foarte curat ,unde am primit un halat de unica folosinta si o pereche de ppuci de unica folosinta. ASistenta a venit dupa ce m-am schimbat si mi-a pus branula pintepatura e care mi-a administrat un ser care a avut un efect relaxant. Am fost dusa in sala de operatie unde doctorul ma astepta. La ora 13.00 mi-a facut o anestezie locala ( injectia nu a durut absolut deloc, a durut foarte putin serul). La ora 13.10 eram in salon, iar la 13.30 eram gata sa plec acasa.

#7 2013-05-29 13:31:48

costy_32
Membru
Inregistrat: 2013-02-25

buna ziua tuturor!
sotia mea a fost diagnosticata cu rana pe col uterin in luna februarie..a incercat doua luni tratamente medicamentoase , dar fara rezultat..iar pe 26 aprilie a facut cauterizare la bucuresti..rezultatul biopsiei pe care l a primit astazi mergand la medic a fost urmatorul (medicul i a spus sa fie linistita ca a venit la timp, dar ca va trebui  sa se prezinte la control la fiecare 3 luni)
col lezional, suspiciune displazie colposcopic mozaic

1. buza posdterioara: stroma cervicala cu edem si hiperemie vasculara
2. buza posterioara: cervicita cronica
3. buza anterioara: stroma cervicala scleroasa cu infiltrat inflamator, marginita partial de fragment foarte mic de epitel scuamos cu leziune intraepiteliala cu grad inalt de malignitate cin 2
4. comisura dr trauma cervicala scleroasa cu infiltrat inflamator

fragmentele reprezinta marca posterad

Ce parere aveti..?!...ar trebui sa fim foarte nelinistiti si sa mai mergem si la alti medici sau sa se prezinte la  controlul de peste 3 luni!?

multumesc anticipat si multa sanatate!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.