homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Coci pozitivi

#1 2013-06-07 13:53:31

blondixiana
Membru
Inregistrat: 2013-06-07

coci pozitivi

Buna ziua,

La analizele de secretie mi-au iesit urmatoarele:
Frecvente epitelii superficiale si intermediare. Rare PMN. Rari bacili Doderlein.Frecventi coci gram pozitiv.
Absente levuri. Absent Trichomonas vaginalis.
Flora bacteriana fara semnificatie patogena
Cultura fungi - negativ

La urina si urocultura:
Densitate urinara - 1017 -
PH - 6 -
Leucocite - - Negativ
Nitriti. - Negativ
Proteine - - Negativ
Glucoza - - Normal
Corpi cetonici - - Negativ
Urobilinogen - - Normal
Bilirubina - - Negativ
Hematii - - Negativ
Sediment urinar - Absente Leucocite, Relativ Frecvente Celule epiteliale plate, Rar Mucus
1015-1025
5 - 9
Negativ (<25/ul)
Negativ
Negativ (<15 mg/dl)
Normal (<50 mg/dl)
Negativ (<10 mg/dl)
Normal (<2 mg/dl)
Negativ (<0.5 mg/dl)
Negativ (< 10 /ul)
Bacteriurie <1000 UFC/mL (fara semnificatie clinica)

Abia joi am programarea la medic, si pana atunci stau ca pe ace.
Singurul lucru care ma pune pe ganduri ar fi acei coci pozitivi...Am motive de ingrijorare?
Analizele le-am facut in urma acuzarii unei dureri in partea drepta, care se lasa si cu urinari dureroase. Am luat zinat, flamexin si nospa, dupa care a trecut. Insa dupa 2 saptamani, cand s-a racit putin afara iar am simtit acea durere, dar a trecut dupa o baie calda.

#2 2013-06-07 17:13:31

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: coci pozitivi

cand iti mai faci analize de rutina, ai putea sa ceri si analiza de ureaplasma+mycoplasma (ureaplasma e o bacterie gram-pozitiva care iese la analiza daca se inmulteste excesiv in col, ea fiind normala in organism pana la un numar) - asta ar putea insemna acei frecventi coci gram-pozitivi reiesiti in secretie. unii medici zic ca ureaplasma merita ignorata intru totul (ca nu are manifestari), in alte locuri am citit ca poate fi responsabila de anumite forme de inflamatie (nimic grav) la nivel genital. zinnat ar fi putut teoretic sa ii vina de hac, dar antibioticul nu reuseste intotdeauna sa faca asta (bacteriile pot fi rezistente), chiar si daca e prescris dupa antibiograma.

per ansamblu, si un frotiu inflamator la testul Papanicolau este considerat ca fiind normal la o femeie activa sexual; si ar merita (mai intai investigat, zic eu, si) tratat ceva doar daca pacienta are anumite dureri la nivel genital sau de burta. de cele mai multe ori sunt atat de greu de diagnosticat cauzele exacte incat medicii au ajuns sa dea tratamente "la ochi" (vezi doamne, "din vasta lor experienta"), care nici macar nu isi fac efectul sau si-l fac eventual daca s-a nimerit sa fie taman antibioticul potrivit, altfel ajungem sa bagam antibiotice in noi fix degeaba si mai mult rau ne facem.

in ce priveste rari bacili doderlein, ei sunt flora buna si nu stiu daca ei trebuie sa fie neaparat frecventi (la tine ei sunt rari) ca sa se cheme ca ai o flora cu o capacitate proprie de aparare mai buna; oricum, a reiesit ca nu ai nicio infectie cantonata la nivel vaginal, totusi poate fi cantonata o mica infectie in col. durerea de burta poate fi totusi explicata si prin simplul fapt ca ti-a fost frig la un moment dat (si sa fi facut o mica inflamatie), deci se poate sa nu fie nicio infectie bacteriana vinovata pentru asta.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-06-07 17:31:47)

#3 2013-06-07 18:04:52

blondixiana
Membru
Inregistrat: 2013-06-07

Multumesc mult Jeannie de raspuns!
Imi amintesc ca prin 2010 mi.a iesit la paptest frotiul de tip inflamator, si mi-a dat cervugid ovulept asa ceva. Dr. mi-a zis ca nu e nimic grav. De atunci nu mi.a mai aparut.Cred ca o sa fac si un paptest joi cand ma duc la el, mai ales ca vrem sa facem si un bebe.
Nu.mi place nici mie sa iau antibiotice asa mereu, dar dupa zinat m-a lasat durerea, imi era teama sa nu fie vreo anexita sau cistita.

#4 2013-06-07 18:16:11

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

da, am auzit deseori ca pe moment mai trece durerea, insa ea poate sa revina. deci daca medicii se bazeaza pe experienta, asta poate sa ajute intr-o oarecare masura. si la mine a mai trecut durerea, apoi a revenit.
daca vrei sa faci copil, chiar e utila analiza de ureaplasma: ar fi bine sa te asiguri ca n-o ai, am citit ca poate fi responsabila de avort spontan.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-06-07 18:20:51)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.