homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Posibila infectie cu hpv?

#1 2013-05-07 18:01:26

larisa231
New member
Inregistrat: 2011-08-16

posibila infectie cu hpv?

buna..m-am decis sa va scriu povestea mea si sa ma sfatuiti ce sa fac..in luna noiembrie a anului 2012 prietenului meu,cu care am o relatie de 2 ani jumatate,i-au aparut pe penis niste negi.la control i s-au confirmat ca sunt candiloame acuminate,a urmat un tratament si i-au trecut...la scurt timp mi-au aparut si mie si le-am tratat..pt siguranta mea eu am facut un test pap (frotiul a fost lucrat la micomi) si mi-a iesit ca am lsil..am urmat tratament cu ovule si spalaturi si isoprenosine(asta in luna decembrie)..in luna martie a acestui an am mai facut o data un tratament cu ovule si spalaturi si am refacut testul pap la o alta clinica de data aceasta..mi-a iesit ascus...mi-a dat acum doctorita de facut iar tratament cu ovule si spalaturi iar in octombrie inainte de a face iar testul sa mai fac o data tratamentul..acum nu stiu ce sa fac in continuare..abia implinesc 18 ani iar viata sexuala am inceput-o de un an..mi-e foarte frica acum sa fac testul hpv..stau si ma amagesc singura ca nu am o tulpina de risc crescut hpv deoarece din cate stiu numai cele de risc scazut dau candiloame..prietenul meu e in continuare infectat nu?adica ar trebui si el sa faca o testare hpv pt a vedea daca are vreo tulpina..el a fost singurul meu partener sexual..deci el a fost infestat primul de fostele prietene..sfatuiti-ma ce sa fac va rog.. grater

#2 2013-06-17 00:53:32

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

Re: posibila infectie cu hpv?

Fa-ti testul hpv! Oricat de rau ar fi rezultatul (ceea ce sper sa nu fie), e mai bine sa stii, decat sa nu stii si sa traiesti cu frica asta inutila. S-a intamplat sa fie asa, trebuia sa te protejezi, dar acum nu mai conteaza. Ai facut greseala asta si acum trebuie sa traiesti cu ea, dar eu sincer te sfatuiesc sa faci testul acela, nu-ti fie frica. Probabil nu esti singura in situatia asta, pe viitor ai grija.
O greseala cat de mica o poti regreta pe viata...
Protejati-va! smile

#3 2013-06-17 09:38:23

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: posibila infectie cu hpv?

hpv se poate lua uneori si cu prezervativ, pentru ca se poate lua si la contactul pielii de pe langa prezervativ.
si tulpinile de risc mare pot da condiloame, cel putin asta scrie pe site-ul micomi. [stau si ma intreb daca cele de "risc scazut" pot da leziuni de risc scazut (care sa se concretizeze in lsil si atat), dar asta nu stie nimeni sigur, decat daca iti faci genotiparea adn.] tu cu prietenul tau nu mai sunteti contagiosi unul fatza de celalalt, asta tot pe site-ul micomi am citit.
despre Lsil (leziune mai mare decat ascus, dar tot fara certitudinea malignitatii) stiu sa iti zic asa, din ce am citit tot pe net: 60% se vindeca spontan mai ales la tinere, iar tratamentul cu isoprinosine si ovule ar trebui oricum sa aduca un plus. in general, la tinere, doar daca - si dupa tratament - un lsil persista, se poate recurge la erad (inlaturarea, printr-o mica ciupitura sub anestezie, a tesutului lezionar).
a sti ce tulpina ai le-ar da o idee medicilor despre invazivitatea ei si, deci, despre ce metode de tratament sa aplice (mai indelungate sau mai rapide). in rest, ramane monitorizare Papanicolau la 6 luni (sau la cat timp ti se recomanda) si eventual colposcopie.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-06-17 09:49:48)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.