homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Recomandat un test de chlamydia

#1 2013-06-18 23:48:40

zamfirc
New member
Inregistrat: 2011-10-16

recomandat un test de chlamydia

buna seara. am fost recent la ginecolog si mi-am facut niste analize de rutina, in mare parte pentru o iritatie pe care o aveam de la tampon, si m-am trezit cu o surpriza.
mi-a fost recomandat pe setul de analize testul de chlamydia. avand in vedere faptul ca eu mi-am facut analize anul trecut, si mi-au iesit perfecte, fara nicio bts, si nu am schimbat partenerul sexual, de ce mi-a fost recomandat acest test? medicul mi-a si spus ca recomandarea de pe test nu reprezinta un diagnostic, in schimb mi-a dat niste antibiotice pentru orice eventualitate. acum mama este speriata de bombe si ma forteaza sa fac testul luna viitoare, fara sa iau antibioticul respectiv.
mentionez ca nu folosesc prezervativ (nu ejaculeaza totusi in mine), dar iau pilule, si iubitul meu nu cred ca a avut vreo tangenta cu o alta domnisoara, deoarece insista sa fac testul, fiind ferm convins ca amandoi suntem in regula si e doar o recomandare de-a medicului.

intrebarea mea este, sunt sanse sa am aceasta boala? sad

Ultima oara a fost editat de zamfirc (2013-06-19 00:29:24)

#2 2013-06-19 09:31:16

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: recomandat un test de chlamydia

ti-ai facut anul trecut analiza specifica pentru chlamydia ? ca nu iese la analizele de rutina (pap si secretie)
eu nu as lua antibiotic degeaba, fa analiza, daca n-o ai cu atat mai bine

#3 2013-06-19 09:43:12

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

daca nici unul dintre voi nu ati mai avut contacte sexuale neprotejate cu prezervativ in trecut, teoretic nu ai avea cum sa ai chlamydia, fiind o bts. n-am inteles daca anul trecut ai facut si analiza pentru chlamydia.
si n-am mai inteles nici de ce te-ai ingrijorat asa, este o analiza, nimic mai mult. foarte bine ca ti-a recomandat-o, la modul general vorbind; medicul nu stie nimic despre practicile voastre sexuale din trecut sau prezent, el are datoria sa se asigure  ca esti sanatoasa.

#4 2013-06-19 10:14:35

zamfirc
New member

am facut anul trecut si analiza pt chlamydia.
si de ingrijorat m-am ingrijorat mai mult din cauza reactiei mamei mele, care este teribil de panicata si se gandeste la toate prostiile. iar problema nu este ca mi-a recomandat-o medicul, ci ca este scris pe analizele venite de la laborator.

#5 2013-06-19 10:17:39

gargarita
Moderator

ce este scris pe analizele venite la laborator?
LE este scris pe rezultatul de la pap suspiciune pentru chlamydia si este recomandat testul specific? ce analize ai facut mai exact?

Ultima oara a fost editat de gargarita (2013-06-19 10:19:43)

Publicitate

loading...

#6 2013-06-19 10:23:26

zamfirc
New member

scrie pur si simplu "recomandam efectuarea testului de depistare a ag. chlamydia trachomatis". medicul mi-a spus ca nu este un diagnostic, si ca e f posibil sa nu am aceasta boala.

#7 2013-06-19 10:27:19

gargarita
Moderator

pe care dintre buletine, pe cel de la Pap? ai facut si culturi? sigur anul trecut ai facut testul pentru Chlamidia (antigen ca cel de sange nu e prea sigur)? normal ca recomandarea nu reprezinta un diagnostic. ceva a ridicat suspiciunea. tu stii daca e cazul sa faci analiza sau nu.
si acum, chiar de ai avea, nu-i o nenorocire asa de mare, se trateaza.

#8 2013-06-19 10:31:34

zamfirc
New member

am facut si culturi, am facut de toate. din punctul meu de vedere, nu e cazul sa fac analiza, dar MA FORTEAZA MAMA, si chestia asta e ce ma panicheaza! eu nu as merge sa il fac pentru ca stiu ca nu am facut nimic, prietenul meu la fel, altfel nu ar fi atat de sigur pe el. doar ca ma forteaza mama, si imi impuie capul cu tot felul de tampenii ce a citit ea pe net.

#9 2013-06-19 10:57:25

heimdall
Diamond member

nu-l face daca nu vrei, insa personal mi se pare mai grav sa iei antibiotice aiurea decat sa faci o analiza
si eu l-am facut in aceleasi conditii ca tine (recomandat de ginecolog, nu aveam motive si m-am gandit ca daca iese pozitiv o sa trag niste concluzii neplacute), a iesit negativ si asta e... nu inteleg de ce ti-e teama daca esti convinsa ca e negativ

#10 2013-06-19 11:21:55

zamfirc
New member

eu de felul meu sunt mai panicata, mama e la fel si va dati seama ce combinatie iese.. va multumesc mult de tot pt sfaturi si pareri!!

#11 2013-06-19 11:32:11

heimdall
Diamond member

da, e drept ca mama ta nu are o atitudine potrivita in situatia asta  neutral dar asta e, tu fa ce simti tu ca trebuie facut

#12 2013-06-19 15:34:42

zamfirc
New member

da, nu are o atitudine potrivita deloc.. mai ales ca am o varsta si ca trebuie sa suport singura consecintele pe tema asta, si mi-e suficienta panica, nu imi face bine comportamentul ei acum. o sa fac testul pana la urma, sper ca totul va fi bine. va multumesc mult smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.