homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Amenoree

#1 2013-07-01 10:44:38

Ioana_1234
Membru
Inregistrat: 2013-07-01

Amenoree

Buna ziua!
Am Sopc, am luat tratament cu yasmin si siofor iar de la sfarsitul lunii ianuarie l-am intrerupt pentru conceperea unui copil. Problema e ca urmatoarea luna, februarie, mi-a venit menstruatia, chiar daca a venit cu 2-3 zile intarziere dar din martie...nimic. Nici nu a mai venit si nici nu am ramas insarcinata. Din februarie pana acum m-am ingrasat 5 kg cu toate ca aveam aceeasi alimentatie. La ultimul control (2011) medicul mi-a recomandat sa slabesc, fiind supraponderala. Stiu ca din cauza acestei afectiuni dupa intreruperea anticonceptionalelor mentruatia poate intarzia destul de mult. Dar cat? A intarziat 3 luni deja. Am de gand sa merg din nou la un control endocrinologic, dar mi-am propus sa mai si slabesc, pentru ca din cate am inteles ca mentruatia poate reveni daca persoanele supraponderale mai dau jos din kg. Pentru ca nu vreau sa ma duc la medicul meu endocrinolog, care e si in Bucuresti la 400 km distanta si sa-mi spuna din nou ca trebuie sa slabesc, asta este primul pas pentru mine. Am dat deja 3kg.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: Daca continui cu dieta si sport este posibil sa imi revina menstruatia sau deja a intarziat prea mult si trebuie neaparat sa merg la control? Cat dureaza la persoanele cu afectiunea mea pana sa le revina menstruatia? Eu planificam ca in 2-3 luni daca nu apare sa ma duc la control, dar nu stiu daca aceste 3 luni de intarziere sunt prea multe sau daca este posibil sa intarzie si mai mult.
Multumesc anticipat!

#2 2013-07-01 10:53:53

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Amenoree

Ioana, deja 3 luni fara menstruatie sunt multe. Mergi cat mai repede la medic. Cel mai probabil iti va da tratament sa iti induca menstra, dar numai dupa ce se asigura ca nu esti insarcinata.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.