homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ecografia pelvina

#1 2013-07-22 21:02:35

rayuela
Full member
De la: dincolo de moarte
Inregistrat: 2007-06-09

Ecografia pelvina

as vrea sa stiu daca o ecografie pelvina (externa) poate detecta cancerul ovarian? de vreo 3 saptamani am un disconfort abdominal (balonare, presiune abdomen inferior,). nu ma deranjeaza foarte tare, dar citind pe net, am ajuns la acest subiect si acum sunt iar paranoica. i-am spus prietenului meu de senzatia asta de vezica plina, de jena in abdomenul inferior si a zis ca asa se simte si el. eu sunt speriata......daca fac o ecografie abdomino-pelvina se observa, daca e cancer de ovar?

iubind dincolo de moarte

#2 2013-07-23 10:00:40

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: Ecografia pelvina

smile inainte de cancer ai putea sa te gandesti la o raceala (boala inflamatorie pelvina) sau infectie urinara.
cancerul nu se detecteaza ecografic decat daca e in faza ft avansata si imaginea ecografica nu mai prezinta niciun dubiu. altfel, ecograful detecteaza o tumora, care trebuie analizata in laborator pt a putea da verdictul de cancer sau tumora benigna.
fa un control ginecologic, nu mai sta asa. 3 sapt deja e cam mult.

#3 2013-07-23 15:58:30

rayuela
Full member
De la: dincolo de moarte
Inregistrat: 2007-06-09

problema e ca am avut tentative de dezvirginare anul trecut, credeam ca am reusit, dar nu! nu s-a facut penetrare. asa ca la ginecolog, nu stiu ce as putea face. de asta, ma gandeam la o ecografie pelvina. nu ma simt foarte rau, dar citind pe net, m-am speriat si acum mi se pare ca am toate simptomele, dar nu mai stiu daca sunt sau nu balonata. sunt asa....doar speriata!
de asta voiam sa stiu daca ecografia pelvina detecteaza tumorile mai mici pe ovar?

Ultima oara a fost editat de rayuela (2013-07-23 16:00:18)

iubind dincolo de moarte

#4 2013-07-25 10:11:19

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

da, le detecteaza (tumori ≠ cancer). ginecologul iti face ecografie pelvina daca ii spui ca esti virgina. e mai indicat sa iti faca el ecografia, pt ca stie sa interpreteze mai bine imaginea ovarelor.
daca esti virgina nu inseamna ca nu poti merge la ginecolog. au ei metodele lor de consult, nu trebuie sa iti faci griji pt asta.
pt ca problema ta pare de natura ginecologica (ma gandesc la o anexita), iti recomand sa faci o consultatie la un medic ginecolog cu competente in ecografie.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2013-07-25 10:11:34)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.