Tei a scris:
Buna fetelor.
Acum 7 zile m-am intepat cu un ac folosit din gunoi. Nu pot garanta de provenienta.
Medicul m-a intrebat daca am vazut sange pe el si intr-adevar, sange nu am vazut, dar el a asumat ca astfel nu mai trebuie sa fac testul Hiv.(???) Nici nu sunt convinsa care analize le-a cerut, dar cred ca numai pentru Hep. B si C am fost testata. Vaccin impotriva Hep. B am, dar numai 1/3.
Acum eu nu-mi gasesc calmul. Nu stiu ce alte analize ar trebui facute in astfel de situatii. Intuitia imi spune ca nu e caz de infectie, dar totusi...calma nu pot fi.
Stie cineva ce e de facut?
buna,
intr-adevar, riscul de infectie nu poate fi evaluat foarte clar, avand in vedere ca nu stim provenienta acului. depinde si de profunzimea intepaturii. chiar daca nu era sange pe ac, riscul infectarii (chiar si cu hiv) exista.
pe de alta parte, tu presupui caeste un ac folosit. poate nici macar nu a fost folosit pentru ce presupui tu, acele se folosesc in mai multe scopuri (poate a fost doar folosit pentru amestecul unei solutii sau in cine stie ce scop casnic. sau poate pentru vreo injectie la un animal de companie, de exemplu).
cu toate acestea, e bine sa te vada un infectionist. e de dorit sa faci o testare de baza pentru hep b, hep c (cum ai facut deja), hiv, sifilis, pentru inceput. apoi sa repeti toate acestea si la 3 luni (depinzand de test, chiar si la 6 luni). si sa iti continui vaccinarea pentru hepatita B.
sanatate!