homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Statutul profesional al partenerilor-2

#20 2013-08-30 15:13:49

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

Re: Statutul profesional al partenerilor

eu cred ca intre parintii tai a fost mai mult o problema de orgoliu. orgoliu din partea mamei tale. cum s-au inteles pana atunci si de atunci nu s-au mai inteles? chiar atat de majora sa fi fost schimbarea? ea nu a acceptat psihic faptul ca tatal tau este mai presus ca ea. in viziunea mea mama ta e o persoana ambitioasa, dar nu intr-atat de ambitioasa incat sa ?creasca? si ea. a preferat sa se desparta decat sa lupte putin cu psihicul ei sau sa lupte sa ajunga la acelasi nivel ca al tatalui tau.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#21 2013-08-30 15:18:01

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

jeannie a scris:

alinda a scris:

da, poti sa fii doamna de la curatenie si cu trei facultati. dar gandesti altfel decat colegele de mop wink

Da, din pacate in ziua de azi, chiar daca faci o facultate f grea, tot poti sa nu iti gasesti de lucru decat ca vanzatoare de cartofi sau maturatoare de strazi. Si ironia e ca, cu asemenea joburi, cel mai adesea esti mai bine platit decat un arhitect cu diploma angajat la o firma in domeniu. Cum se mai evalueaza, in acest caz, "statutul carierei"?

pai pare limpede ca n-ai facut o cariera in domeniul in care te-ai pregatit? sau nu?
ce spui tu aici e o chestiune de circumstante... nefaste la un moment dat. faptul ca te apuci de vandut cartofi pentru a-ti asigura traiul nu inseamna nici ca te-ai tampit peste noapte si nici ca ai pierdut pregatirea pe care o ai.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#22 2013-08-30 15:24:21

sub
Platinum member
De la: BV
Inregistrat: 2010-05-29

alinda a scris:

ai merge la cheful de craciun al firmei cu prietena ta vanzatoare la chiosc? (a nu se subintelege ca am ceva cu vanzatoarele, era un simplu exemplu). cam cum ar putea ea sa tina pasul cu glumele si discutiile voastre?
sau ce ar putea ea povesti interesant pentru voi, cum si-a uitat o babuta restul pe tejghea?

da.
nu vad de ce n-ar tine pasul cu glumele, asta nu depinde de nivelul de pregatire, la party-uri nu discutam chestii de job, ci "generale", deci ar tine pasul, poate ar face chiar si ea glume, astfel incat sa ne simtim toti bine.

Success is simple. Do what's right, the right way, at the right time.

#23 2013-08-30 15:26:40

das
New member
Inregistrat: 2012-07-21

Melita a scris:

eu cred ca intre parintii tai a fost mai mult o problema de orgoliu. orgoliu din partea mamei tale. cum s-au inteles pana atunci si de atunci nu s-au mai inteles? chiar atat de majora sa fi fost schimbarea? ea nu a acceptat psihic faptul ca tatal tau este mai presus ca ea. in viziunea mea mama ta e o persoana ambitioasa, dar nu intr-atat de ambitioasa incat sa ?creasca? si ea. a preferat sa se desparta decat sa lupte putin cu psihicul ei sau sa lupte sa ajunga la acelasi nivel ca al tatalui tau.

De atunci au inceput o mare parte din certuri. S-a ambitionat, s-a inscris si ea la o facultate pentru asistente. Doar ca a fost prea tarziu pentru a salva relatia. Situatia aceea de neacceptare la nivel psihic a dus la schimbari majore. Nu e motivul principal pentru divort, doar ca dupa parerea mea, dupa acest episod toate eventimentele au capatat un caracter mult mai grav din partea amandurora.

#24 2013-08-30 15:27:27

AwesomeAngel
Diamond member
Inregistrat: 2008-11-18

si-un strop de offtopic smile
exista acum multe persoane cu facultate, dar care nu-si merita statutul intr-o companie din lipsa bunul simtz si a culturii generale smile
poti sa termini o facultate si sa fii mult sub nivelul unui maturator, sa zicem (ma scuz si eu, n-am nicio problema cu maturatorii) smile chiar se poate

"I may not be perfect, but all parts of me are pretty awesome!" angel

Publicitate

loading...

#25 2013-08-30 15:32:40

sub
Platinum member

cu bunul simt da, sunt cei 7 ani de acasa pe care unii nu-i au, altii-i au.
dar ce treaba are cultura generala cu faptu ca esti intr-o multinationala si esti foarte bun pe ceea ce faci? poate un maturator stie mai multe chestii decat mine, dar el e bun pe ce face, iar eu pe ce fac, unde e problema?

#26 2013-08-30 15:42:06

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

subsum a scris:

dar ce treaba are cultura generala cu faptu ca esti intr-o multinationala si esti foarte bun pe ceea ce faci? poate un maturator stie mai multe chestii decat mine, dar el e bun pe ce face, iar eu pe ce fac, unde e problema?

pai si cum ai ajuns in multinationala aia, foarte bun in domeniul tau? te-ai nascut invatat? sau ai acumulat la gradinita toate cunostintele alea pe baza carora ai fost angajat? nu cumva ai trecut mai intai prin niste forme de invatamant? si nu cumva, pe langa domeniul in care lucrezi, ai mai citit si o carte, macar pentru scoala? n-ai invatat cate ceva din geografie? istorie? nimic?
acel "maturator", generic vorbind, cam cate "chestii" a invatat de nu a reusit sa ajunga coleg cu tine in multinationala aia? cam ce poate sti mai bine decat tine? mai multa fizica/istorie/chimie?

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#27 2013-08-30 15:48:05

sub
Platinum member

am ajuns invatand. prin multa autoeducatie, caci scoala mi-a pus bazele, iar eu m-am dus in directia in care mi-a placut, prin autoperfectionare. ce m-a invatat scoala/facultatea a fost 70% apa de ploaie care in prezent nu-mi foloseste la nimic. am fost bun la geografie, romana, am stiut si istorie si matematica. dar la ce bun, daca acum nu le mai stiu si le-am uitat?
eu prin cultura generala inteleg chestii de interes general, nu neaparat care au legatura cu domeniul meu. si-atunci repet, daca NU am aceeasi cultura generala cu a unui maturator (vizavi de ce spunea awesome), de ce nu mi-as merita statutul intr-o multinationala daca imi fac treaba bine acolo??
maturatoru' ala saracu o fi om cult, cu multa cultura deasupra mea (poate e doxa la istorie, iar eu nu mai stiu nimic), dar la ce-l ajuta daca nu e specializat pe ceva? eu nu stiu vreun job unde sa-ti ceara sa fii bun la cultura generala

Ultima oara a fost editat de sub (2013-08-30 15:52:21)

#28 2013-08-30 16:01:08

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

cred ca ar trebui sa se cheme topicul "statutul socio-cultural al partenerilor", fiindca discutia a deviat mult, mi se pare

#29 2013-08-30 16:03:06

sub
Platinum member

pe bune ca merge rau domeniul constructiilor? la cate se construiesc prin toate partile, n-as zice.
criza a trecut de mult, si cum spunea si guvernatorul romaniei, mai ramane sa "ne-o scoatem din cap".. un arhitect in constructii cred ca poate castiga binisor, in functie de proiect.
in inginerie stiu ca se castiga bine, iar arhitectura trebuie sa mearga mana in mana cu ingineria.

Ultima oara a fost editat de sub (2013-08-30 16:04:58)

#30 2013-08-30 16:25:22

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Si eu cred ca e asa. Criza a ramas doar in capul angajatorilor zgarciti si lacomi sa le ramana lor cat mai multi bani, iar angajatului ii dau ceva acolo in bataie de joc. Daca protestezi, iti da un sut si-ti zice ca mai are 100 ca tine care abia asteapta sa lucreze pe banutii aia.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-08-31 00:59:23)

#31 2013-08-30 17:31:53

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

alinda a scris:

mi se pare mie sau discutia asta aluneca si ea pe panta cat-de-proaste-sunt-scolile-de-azi-si-cat-de-inculti-sunt-absolventii-de facultate?
aici nu era vorba de nivelul de pregatire sau ignoranta al celor cu studii superioare, era vorba de discrepantele intre parteneri cu pregatiri diferite.
faceti un exercitiu de imaginatie: sub, ca tot esti absolvent de facultate, ai merge la cheful de craciun al firmei cu prietena ta vanzatoare la chiosc? (a nu se subintelege ca am ceva cu vanzatoarele, era un simplu exemplu). cam cum ar putea ea sa tina pasul cu glumele si discutiile voastre? sau ce ar putea ea povesti interesant pentru voi, cum si-a uitat o babuta restul pe tejghea?
mergand mai departe, cum ne-am simti noi, oameni cu un nivel de pregatire obisnuit, intr-un grup de profesori de la Harvard? cam penibil, nu?

e vanzatoare de chiosc, nu analfabeta  lol
Nu cred ca e asa mare diferenta intre cei cu studii si cei fara studii, incat cei care nu au facultate sa nu poata tina pasul la unele discutii.

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#32 2013-08-30 18:32:47

pink_pop
Platinum member
De la: buc
Inregistrat: 2010-05-31

si eu cred ca nu neaparat statutul profesional cat si cel socio-cultural conteaza. nu cred ca se cere neaparat ca din punct de vedere al profesiei, un cuplu sa fie la acelasi nivel. dar cred ca trebuie sa exista compatibilitate la nivel social si cultural. cred ca astea 2 criterii sunt mai importante decat profesia.

viata e roz si roz e lumea toata! hjartahjartahjarta

can a woman make you a millionaire ..yes, but only if you are a billionaire

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.