homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Stari de greata si ameteli...

#1 2010-08-12 20:11:51

gina1089
Membru
Inregistrat: 2010-08-12

stari de greata si ameteli...

buna,sunt noua pe acest forum si am nevoie de niste lamuriri......de vre-o luna mi-am inceptut viata sexuala.....am inceput sa iau si anticonceptionale,marvelon 21.totul a fost ok. le-am luat  21 de zile cu pauza de 7zile la aceeasi ora si din prima zi de mentruatie...nici o problema.mi-a venit si menstruatia dar ma simt rau...imi cam vine sa vomit din orice....chiar si de la un pahar de apa....sa imi fac griji sau o fi din cauza caldurii asteia!!voi ce ziceti...pup si astept raspuns de la voi..

#2 2010-08-12 20:14:53

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: stari de greata si ameteli...

pe seama unei sarcini nu poti pune greturile daca la asta te-ai gandit. cauta in alta parte cauzele- poate este chiar de la caldura asa cum ai zis si tu.

#3 2011-01-03 18:10:51

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

fetelor problema:

in primele 3 ore de la inghitirea pastilei, am avut un nod in gat, dureri de stomac, si mi-a venit mancarea inapoi odata, apoi senzatie de acru in gura...se poate elimina pastila in cazul asta?

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#4 2011-01-03 18:14:52

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

daca nu ai vomat, nu ai eliminat-o

#5 2011-01-03 18:18:11

ciresica_oky_doky
Full member

heimdall a scris:

daca nu ai vomat, nu ai eliminat-o

multumesc frumos smile asa ma gandeam si eu, dar ca sa fiu sigura smile

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

Publicitate

loading...

#6 2011-02-03 20:27:29

ciresica_oky_doky
Full member

Buna!

Revin cu aceeasi problema..A inceput sa se intample cam des chestia asta cu nodul in gat si venitul mancarii inapoi..mananc la timp si ciorba/supa zilnic aproape, imi cam plac prajiturile si ciocolata dar incerc sa ma abtin, nu pap foarte des, sa zic cam o cioco pe saptamana si o prajitura...in rest ce face mama chec prajituri cu gem..Ce as putea sa fac?

#7 2011-02-03 21:04:14

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Ar fi bine sa mergi la medicul de familie sau la cel internist.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#8 2011-02-06 12:15:21

iulia.mihaela2
Membru
Inregistrat: 2011-02-06

Buna, nu stiu daca aici e bine sa scriu, dar sunt disperata.

In decembrie am avut menstruatia la inceputul lunii, ca de obicei, numai ca acesta nu s-a mai oprit. Toata luna decembrie si pana pe 15 ianuarie am avut "menstruatie" in continuu....nu stiu daca asta era, dar aveam un flux mic. Am fost la doctor si mi-a facut ecografie, control etc si mi-a dat niste pastile (Duphaston) cu ajutorul carora am scapat de aceasta menstruatie.

Dupa ecografie mi-a zis ca am ovarele active (nu imi amintesc exact exprimarea), si ca trebuie neaparat sa folosesc anticonceptionale care sa imi controleze activitatea ovarelor. Si mi-a prescris Yasmin...

Problema mea e ca imi este foarte rau dupa ce iau aceste pastile (am mai incercat in trecut cu Louette si Microgynon)...greata si voma a doua zi dimineata, daca le iau seara...nu stiu ce sa mai fac. Stie cineva vreo metoda contraceptiva care nu aibe ca efect secundare greata si voma?

I-am mentionat doctorului faptul ca imi este rau, si mi-a spus ca daca nu reusesc sa iau sa merg iar la control si sa incerc o metoda interna...nu stiu la ce s-a referit, dar din cate am citit toate au cam aceleasi efecte secundare.

Este cineva care a luat anticonceptional injectabil? Sau stie cineva ce anume din aceste pastile provoaca greata?

Va rog sa ma sfatuiti....va multumesc

#9 2011-02-06 19:47:04

marilu
New member
Inregistrat: 2010-12-20

iulia.mihaela2 mergi la planning pt. ac, incearca cu mercilon are cea mai mica concentratie.

#10 2011-02-07 01:03:12

creepyana
New member
Inregistrat: 2010-02-02

mercilon are o concentratie mai mica decat yasmine ce-i drept dar cea mai mica o are nuvaringul (inelul microdozat).
nici mie nu mi-au priit yasminele.
de cel injectabil nici nu stiu daca este momentan disponibil la noi in tara. cel cu implant sigur nu este.
astea-s cele 3 metode interne pe care le stiu eu.. daca or mai fi si altele nu stiu sa-ti spun. (asta in afara de sterilet)
oricum, recomand inelul: efecte adverse mult mai putine fata de pilule

#11 2013-09-10 11:20:48

pinkyutza
Hero member
De la: ♥
Inregistrat: 2013-05-22

am o problema grater
nu e exact topicul potrivit, dar cam are legatura... chestia e ca dupa ce mananc ma apuca o greata si imi vine sa vomit tot ce am mancat sad oricat as manca de putin, nu pot ...
mentionez ca nu-s gravida si nici suspecta, deci n-are legatura.. oare ce ar putea fi? am luat ieri un antiacid dar degeaba, dupa ce am mancat putin orez cu legume iar am vomitat... ma gandeam ca, daca mananc orez are sa imi fie bine, dar degeaba sad

#12 2013-09-10 12:01:27

heimdall
Diamond member

te si doare stomacul dupa ce mananci ? de cand a aparut problema asta ?
poate fi o gastrita sau o problema biliara, incearca sa bei ceai de sunatoare cu galbenele si poti sa mai incerci sa iei Redigest cate 2 capsule inainte de mese, vezi cum te simti
daca tot nu trece mergi la medic

#13 2013-09-10 12:59:58

pinkyutza
Hero member

de durut ma doare dar nu tot timpul...
poate fi pe baza de stres? cesafac

#14 2013-09-10 13:14:35

heimdall
Diamond member

cu siguranta, asta si voiam sa-ti spun... eu asa patesc in perioadele foarte stresante
bea ceai de sunatoare, ca e si un anxiolitic natural, si incearca si alte solutii pe baza de plante cu efect calmant (valeriana, roinita)

#15 2013-09-10 13:18:59

pinkyutza
Hero member

sad multumesc mult, heim puss

#16 2013-09-10 13:56:08

heimdall
Diamond member

si, evident, rezolva problemele care ti-au cauzat stresul  puss ca nu merita sa te imbolnavesti

#17 2013-09-10 14:16:51

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

pinky, imi suna tare cunoscut ce spui tu! numai ca eu nu puteam manca efectiv nimic, numai ceaiul de menta neindulcit imi calma greata permanenta. am fost pe la n medici, pentru ca si eu credeam ca ar putea fi o problema biliara insa s-a dovedit a fi pe baza de fond nervos. de obicei aceste crize ma tin 3-4 zile, timp in care nu pot manca absolut nimic, am senzatie continua de voma, uneori beam apa sa pot vomita ca ma durea prea tare stomacul de la cat se contracta.
ultimul episod l-am avut recent, la nunta fratelui, din cauza impactului emotional. in loc sa ma bucur si sa ma distrez alaturi de ei, m-am distrat in baie cu wc-ul in brate roll
iti recomand sa incerci sa inlaturi stresul, sa fii cat mai calma, sa inlaturi gandurile negative..
sper ca la tine sa nu fie problema pe fond nervos ca este greu de tinut sub control sad

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.