10 ingrediente cosmetice daunatoare
- roxipoxi
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-12-04
10 ingrediente cosmetice daunatoare
http://www.topsanatate.ro/articol/10-in … -post.html
de ceva vreme atunci knd imi cumpar un produs nou, ma uit pe eticheta sa nu contina faimasii parabeni. dar de restul nu stiam. chiar acum ma gandeasc ca am crema de fata de culoare verde...desi e de la vichy, mai nou am aflat ca are si parabeni... si am mai dat si multi bani pe ea
voi cititi de obicei etichetele produselor cosmetice pe care le cumparati?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Re: 10 ingrediente cosmetice daunatoare
Am mai pus link-ul asta, lista cu ingredientele comedogene / iritante : http://www.zerozits.com/Articles/acne_d … ticle6.htm
Despre parabeni stiu si eu teoria, cu practica mai greu, fiindca se pare ca tenul meu nu accepta decat produse cu parabeni dintre cele comerciale. Mai nou fac un experiment si folosesc pentru hidratare doar ulei de argan bio, sa vedem cum merge, deocamdata e ok.
Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-10-02 11:35:11)
- roxipoxi
- Full member
n am stiut ca ai pus si tu un link..
eu nu mai stiu ce produse sa mai folosesc, n am gasit nimic pana acum de care sa fiu multumita pe deplin
- heimdall
- Diamond member
n-am zis-o cu rautate, doamne fereste, doar ca l-am pus aici ca era on topic cumva si poate fi util nici eu nu mai stiu ce sa folosesc... ma intelegeam foarte bine cu Uriage (cu parabeni, of course), iar acum parca nici asta nu-mi mai place
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
si oare daca cumparam produsele de la naturiste mai scapam de igredientele astea daunatoare?
We Have To Be Strong !!!
- heimdall
- Diamond member
tot asa trebuie citita eticheta, ca multe produse se intituleaza naturiste degeaba in principiu parabenii sunt conservanti, deci produsele care nu au asa ceva au un termen de garantie mult mai redus, deci risca sa se altereze mai rapid si sa dea reactii alergice... deci e nevoie de multa atentie eu folosesc uleiul ala care e 100% ulei, n-are altceva in compozitie... acum daca ai predispozitie spre acnee si uleiurile astea pot fi comedogene... si tot asa
- pink_martini
- Hero member
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
nu mai e asa greu in ziua de azi sa gasesti produse fara parabeni. Eu mi-am si facut o lista - pt crema de corp: nivea - albastru inchis si cea la cutie de tabla, unt de corp fennel, crema elmiplant, ulei de bebelusi - pt fata - bioten crema, lotiune tonica: apa termala sau lotiune tonica cu miere si apa de trandafiri bottega verde, gel de curatare: sunt destule fara parabeni. Demachiant tot bioten - par: garnier sampon (majoritatea sampoanelor nu au parabeni) si masca de par londacolor cu ulei de masline. servetele demachiante farmasi servetele pt igiena intima tot farmasi
La "machiaje" e mai greu de controlat
Ultima oara a fost editat de pink_martini (2009-10-02 12:23:35)
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- roxipoxi
- Full member
parebenii sunt doar 1 din cele 10 ingrediente. sincer eu nu cred ca pot sa le tin minte pe toate , incat sa verific eticheta
- Asher
- Full member
- Inregistrat: 2009-09-05
asa e. parabenii reprezinta doar unul din acele 10 si ar putea fi si mai multe. La ce ar folosi daca n-are parabieni dar are nu stiu cate altele?
Eu urmaresc la toate produsele, atat la cele cosmetice, cat si la cele alimentare. [la inceput a fost doar pt ca ma fascinau lucrurile astea, dar acum pentru ca stiu cat de mult conteaza pentru sanatatea mea. dar iti spun, foarte rar gasesti produse care sa nu cuprinda niciuna din acele substante, nici chiar la plafar]
- pink_martini
- Hero member
- Site
din cate am inteles eu parabenii ar fi cei mai periculosi din toata lista. De exemplu s-a descoperit urme de parabeni in nodulii de la sani.
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
- deealexx
- Hero member
- De la: Hu
- Inregistrat: 2009-07-30
- Site
- Asher
- Full member
parabenii sunt considerati cei mai periculosi si din cauza ca sunt cei mai folositi si astfel au si posibilitatea mai mare de a ataca si pentru ca sunt folositi in cantitati mari. Parabenii sunt folositi pentru mentinerea stabilitatii compozitiei si pentru a impiedica bacteriile sa se dezvolte. Daca nu s-ar folosi conservantii[parabeni], produsele n-ar mai rezista. exista si alte metode, dar ingredientele respective ar fi mult mai scumpe. Parabenii se comporta precum estrogenul si are o influenta mare asupra cancerului la san. Parabenul este E 210 [acidul benzoic], dar si derivatii lui sunt destul de periculosi. E 211(benzoat de sodiu) E 212 (benzoat de potasiu) E 213 (benzoat de calciu) E 214 (para- hidroxibenzonat de etil) E 218 (para- hidroxibenzonat de metil).
in fine, nu stiu cat de mult ar conta atatea detalii despre parabeni.
va puteti uita aici la o mare parte din firmele existente. si veti vedea si fiecare produs in parte cat de daunator este [la general calculat] : http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
din pacate nu e prea completa baza asta de date. unele produse nu au toate ingredientele trecute si astfel apar ca fiind sanatoase, cand de fapt nu-s.
- pink_martini
- Hero member
- Site
Asher a scris:parabenii sunt considerati cei mai periculosi si din cauza ca sunt cei mai folositi si astfel au si posibilitatea mai mare de a ataca si pentru ca sunt folositi in cantitati mari. Parabenii sunt folositi pentru mentinerea stabilitatii compozitiei si pentru a impiedica bacteriile sa se dezvolte. Daca nu s-ar folosi conservantii[parabeni], produsele n-ar mai rezista. exista si alte metode, dar ingredientele respective ar fi mult mai scumpe. Parabenii se comporta precum estrogenul si are o influenta mare asupra cancerului la san. Parabenul este E 210 [acidul benzoic], dar si derivatii lui sunt destul de periculosi. E 211(benzoat de sodiu) E 212 (benzoat de potasiu) E 213 (benzoat de calciu) E 214 (para- hidroxibenzonat de etil) E 218 (para- hidroxibenzonat de metil).
in fine, nu stiu cat de mult ar conta atatea detalii despre parabeni.
va puteti uita aici la o mare parte din firmele existente. si veti vedea si fiecare produs in parte cat de daunator este [la general calculat] : http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php
Eu zic ca parabenii nu sunt folositi in cantitati asa mari , in compozitia unui singur produs. Daca va uitati cu atentie, in lista de ingrediente paabenii sunt trecuti ultimii adica sunt in cantitate foarte mica. Stiu ca nu este valabil pentru toate produsele, de exemplu pe cremele de la avon sunt chiar in mijlocul listei. Asta inseamna ca sunt in cantitati mari.
- Asher
- Full member
draga mea, crede-ma ca sunt firme care nu trec in ordinea cantitatii lor. sunt studenta la inginerie chimica si chiar sunt atrasa de tot ce tine de cosmetica si am studiat destul. si chiar daca anumite produse n-are avea parabeni in cantitati mari, sau n-ar avea deloc, nu inseamna ca ele nu dauneaza.[parabenii sunt acceptati intr-o cantitate de 0.2%] dar sunt multe alte substante care au efecte nocive. E alegerea fiecaruia. eu personal stiu ca urmaresc fiecare produs inainte sa-l folosesc, pentru ca stiu ce implica fiecare.
- pink_martini
- Hero member
- Site
Asher a scris:draga mea, crede-ma ca sunt firme care nu trec in ordinea cantitatii lor. sunt studenta la inginerie chimica si chiar sunt atrasa de tot ce tine de cosmetica si am studiat destul. si chiar daca anumite produse n-are avea parabeni in cantitati mari, sau n-ar avea deloc, nu inseamna ca ele nu dauneaza.[parabenii sunt acceptati intr-o cantitate de 0.2%] dar sunt multe alte substante care au efecte nocive. E alegerea fiecaruia. eu personal stiu ca urmaresc fiecare produs inainte sa-l folosesc, pentru ca stiu ce implica fiecare.
Atunci cum iti explici sau mai degraba explica-ne si noua cum firma Elmiplant a scos produse cosmetice fara parabeni , parafine,coloranti etc Crezi ca au mintit si totusi exista in compozitie sau chiar se poate ???
Ultima oara a fost editat de pink_martini (2009-10-09 11:33:22)
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
dar eu stiu ca elmiplant-urile au parafina
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
ce stiti despre triclosan? am citit pe undeva ca e continut in sapun si ca deregleaza glandele sexuale. am acasa un deodorant, lotiune de curatare si creme cu triclosan.
Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-10-09 22:29:21)
- heimdall
- Diamond member
eu cred ca e toxic, gasesti articole destule care spun asta (si altele care spun ca nu ar fi - acum tu decizi ce sa crezi) oricum ideea de a pune antibacteriene in sapun (a se vedea Protex & co) mi se pare o exagerare periculoasa, distrugi nu doar "microbii", ci si orice flora bacteriana sanatoasa
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|