Boala inflamatorie pelvina si candida
- Flori D
- New member
- Inregistrat: 2013-07-05
Boala inflamatorie pelvina si candida
Seara buna, dragi mamici de pitici,bunici, doamne si domnisoare...eu sunt Flori, 19 ani. In alta ordine de idei, am cam dat-o in bara ...saptamana trecuta,luni, am inceput sa am dimineata dureri in zona ovarelor, dureri care s-au accentuat pe parcursul zilei, iar spre seara, abdomenul imi era putin umflat, simteam dureri foarte intense in zona pelvina, imi era imposibil sa ma misc sau sa ma intorc de pe o parte pe alta. In dimineata urmatoare, am mers la urgente, unde m-au palpat putin si m-au trimis la ginecolog. A fost a doua oara cand am mers la ginecolog si a fost la fel de oribil ca si prima oara(acum trei saptamani, cand dupa antibiotice, imi aparuse o scurgere ciudata). M-a durut tare, tare, imi pusesem mana pe frunte, pe ochi si aproape ca gemeam de durere. Dupa ce m-a chinuit de-am zis ca nu mai pot sa ma mai ridic, mi-a dat Indometacin supozitoare si calmante ca NO-SPA, Piafen si inca ceva. Miercuri, cu dureri nu asa mari, ca oricum trebuia sa merg in Bucuresti la prietenul meu, am dat o fuga la urgente la Floreasca, unde mi-au facut ecografie si mi-au spus ca o posibila infectie urinara. Tot in ziua aia am mers sa imi fac un test de secretie vaginala(micologic si bacteriologic). Vineri noaptea, iarasi la urgente la Pitesti, la alt spital, unde mi-au facut o ecografie cum trebuie si am dat si peste un ginecolog cuminte, de nu m-a durut deloc...mai mult m-am speriat. Mi s-a spus ca e vorba despre boala inflamatorie pelvina si mi-a dat Indometacin(iar), Doxiciclina(10 zile) si Cervugid (12 zile). Am primit luni acum rezultatele la testul de secretie vaginala si ...am candida Am mers cu rezultatele la medic, unde mi-a dat Flucovim( a zis sa iau 21 de zile, in fiecare zi cate o capsula de 50 mg) si o sa iau si ovulele Cervugid, pe care le incep din seara asta. Nu e cam mult 21 de zile Flucovim? In timpul tratamentului, renunt si la anticonceptionale (Diane 35), adica fac o luna pauza. Cele care v-ati mai confruntat cu candida...cum si cu ce v-ati tratat? Este bun Flucovimul? Dar ovulele? Ar fi indicat si sa tin regim alimentar intr-o oarecare masura? Stiu ca nu e prea bine sa consumi prea mult zahar sau paine, muraturi etc. Va astept cu drag sfaturile!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Re: Boala inflamatorie pelvina si candida
21 de zile de flucovim e ingrozitor de mult si riscul de aplazie medulara foarte mare. Insist pe doar 2 pastile de flucovim, de 150mg, una in prima zi si una in ultima zi a trat cu antibiotice. Nu inteleg de ce trebuie sa opresti contraceptivele si sunt de parere sa nu faci asta, insa te rog sa apelezi la protectia suplimentara cit se poate de riguros, deoarece risti sarcina. Ecident habar nu am de ce iei Diane-35, stiut fiind ca ele reprezinta DOAR tratament impotriva SOPC si e gresita utilizarea lor numai pentru efectul contraceptiv. As mai adauga ca intre boala inflamatorie pelvina si candida, prima e cea grava, candidoza nu e deloc de speriat
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Flori D
- New member
doctoressa a scris:21 de zile de flucovim e ingrozitor de mult si riscul de aplazie medulara foarte mare. Insist pe doar 2 pastile de flucovim, de 150mg, una in prima zi si una in ultima zi a trat cu antibiotice. Nu inteleg de ce trebuie sa opresti contraceptivele si sunt de parere sa nu faci asta, insa te rog sa apelezi la protectia suplimentara cit se poate de riguros, deoarece risti sarcina. Ecident habar nu am de ce iei Diane-35, stiut fiind ca ele reprezinta DOAR tratament impotriva SOPC si e gresita utilizarea lor numai pentru efectul contraceptiv. As mai adauga ca intre boala inflamatorie pelvina si candida, prima e cea grava, candidoza nu e deloc de speriat
Multumesc de raspuns, doctoressa! Chiar ma intristasem ca nu ma baga nimeni in seama. A renuntat la ele luna asta, pentru ca oricum voi evita contactul sexual, avand inca mici dureri pelviene. Merg maine sa vad ce-mi zice doamna de la planning familial, poate le schimb. Mi le-a dat initial atat pentru protectie, cat si in tratamentul acneei. Stiu ca, sunt niste anticonceptionale destul de puternice, au o doza destul de mare de hormoni. Am luat deja 6 zile Flucovim, mai iau maine si se fac 7. Crezi ca e in regula 7, dupa care sa iau timp de o luna, cate 50 mg de Flucovim saptamanal, dupa care sa reduc la 100-150mg pe luna? De asemenea, cand crezi ca ar fi bine sa refac testul pentru a vedea daca mai e candida?
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Cred ca dupa 7 zile de flucovim zilnic e potrivit sa te opresti pentru o vreme complet din luat.....adica daca mai iei peste vreo sapt o pastila de 150 e suficient.....daca pe de alta parte ai trat .cu antibiotic mai lung decit atit poti lua tableta in cauza la sfirsitul trat cu antibiotic. Si cam atit. Poti reface analiza de secretie dupa prima menstra. Insist insa, opreste-te cu flucovimul, risti sa distrugi imunitatea complet(hemoleucograma ta risca sa arate ca si cum ai avea aplazie medulara).nu e de joaca!
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- ochi de stele
- Full member
- Inregistrat: 2012-06-16
ginecologii astia dau flucovim in prostie.... mie mi-a dat in decembrie cate un flucovim 150 pe saptamana (4 pastile) si alte ovule bla bla... candidoza a reaparut la inceputul acestei luni si iarasi mi-a dat cate o pastila de flucovim pe saptamana. Medicul de familie mi-a spus ca imi distrug ficatul. Si sper sa scapi usor de candidoza FLORI!!! BAFTA! Eu nu scap de ea si pace
- Flori D
- New member
ochi de stele a scris:ginecologii astia dau flucovim in prostie.... mie mi-a dat in decembrie cate un flucovim 150 pe saptamana (4 pastile) si alte ovule bla bla... candidoza a reaparut la inceputul acestei luni si iarasi mi-a dat cate o pastila de flucovim pe saptamana. Medicul de familie mi-a spus ca imi distrug ficatul. Si sper sa scapi usor de candidoza FLORI!!! BAFTA! Eu nu scap de ea si pace
Multumesc, sper sa se duca cu totul...sa nu o dau apoi mai departe si-apoi sa o luam unul de la altul... el de la mine, eu de la el...cand scapa unu`, sa il deranjeze pe celalalt.
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
Incercati si tratament cu lactobacili. Poate ajuta la intarirea sistemului natural de aparare a corpului.
- Flori D
- New member
Am terminat tratamentul cu Flucovim si mai am doua ovule.. Imi este foarte bine, nu am mai avut nicio scurgere, absolut niciuna! In sfarsit pot si eu sa port lenjerie fara sa folosesc un absorbant de zi. Pe de alta parte, nu ar trebui totusi sa apara o secretie vaginala - acea secretie normala?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|