homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionale si tensiunea

#1 2007-04-04 15:06:34

possesiv
Full member
Inregistrat: 2006-06-12

anticonceptionale si tensiunea

Salut!
Am si eu o intrebare pt doctoressa si pt cele care stiu sa-mi raspunda..influenteaza cumva anticonceptionalele tensiunea arteriala?Intreb asta pt ca de vreo 2 zile..nu ma simt prea bine..simt ca-mi bubuie capu si-mi zvacneste fff tare. N-as putea spune ca ma simt asa din cauza asteniei de primavara sau ca au inceput anticonceptionalele sa-mi faca rau..de aia va intreb pe voi.
Eu iau marvelon de aproape 10 luni..si m-am simtit relativ bine..adica mai aveam niste cresteri d'astea de tensiune..da' mai rar. At cand am fost la cabinetu de planning ca sa mi se prescrie pilulele..am mai fost cu o colega(ne-au consultata in paralel 2 doctori) si dupa ce ei i-a luat tensiunea,doc i-a spus ca nu-i poate prescrie niciun fel de pilule deoarece are tensiunea prea mare. De curand,unei alte prietene i s-a facut rau..si pe la 3 noaptea a ajuns la spital unde dupa ce i s-a luat tenisunea,doc cand a auzit ca ia anticonceptionale,i-a interzis total sa le mai ia! Asadar..intrebarea mea este daca exista anticonceptionale care nu fac rau din acest punct de vedere(n-am de gand sa fac nimik aiurea..oricum o sa merg la doc,sa vad ce se intampla..insa eram curioasa de ce raspuns imi veti da).
Aaa..si inca ceva:am tot citit pe diferite forumururi ca daca iei anticonceptionale,nu mai ai voie sa folosesti lentile de contact. Intreb asta pt ca eu sufar de hipermetropie..si as vrea sa-mi cumpar lentile de contact,insa nu stiu daca fac bine.smile

Ceea ce nu te omoara,te face mai puternic!

#2 2007-04-05 11:32:04

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: anticonceptionale si tensiunea

anticonceptionalele pot creste riscul de hipertensiune. pina nu masuram insa tensiunea nu stim daca ti-a crescut sau nu.
ai voie sa porti lentile de contact....bineinteles ca ai voie. exista un risc sa nule suporti insa merita incercat, eu le-am tolerat foarte bine si am purtat ani de zile

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-04-05 15:09:54

possesiv
Full member
Inregistrat: 2006-06-12

Aham..m-am mai lamurit.Ieri imi luasem tensiunea si aveam 11 cu 6 la mana dr si 9 cu 4 la cea stg..mi se pare f putin la cat te rau imi bubuia capu..nu mai inteleg ce se intampla.
  Iar cu lentilele,ma gandeam eu k n-are cum sa fie o regula:daca fol anticonceptionale nu poti fol lentile de contact!Mi-e cam frica cu ele..ma refer la igiena..insa merita incercat!smile

Ceea ce nu te omoara,te face mai puternic!

#4 2007-04-05 17:02:06

Al Pacino
Administrator

draga mea, bubuiala din cap poate fi pricinuita in egala masura de scaderile de tensiune ca si de cresterile de tensiune. asadar, valorile tale mici, pot foarte bine justifica bubuiala

#5 2007-04-05 23:08:22

cristina_i
Full member
Inregistrat: 2005-12-26

doctoressa am si eu nevoie de un sfat :

dupa ultima folie de logest la sfatul medicului am intrerupt luarea urmatoarei foliei....pe 20 februarie a fost ultima menstruatie si atat ....e posibil sa fie doar o intarziere si in cele din urma voi avea ...dureaza atat de mult pana ovarele isi revin la starea initiala....

pe 21 aprilie se face luna .....

Liber Profesionist

http://cuvinte-nespuse.blogspot.com
www.euripedia.ro Dexul tau Alimentar!!!

Publicitate

loading...

#6 2007-04-06 11:24:54

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

daca ai protejat cu prezervativ contactele sexuale, e vorba de o intarziere. o sa vina. dar pe 21 aprilie se fac 2 luni...
te-ai gandit sa mergi la ginecolog?

Nobody home

#7 2007-04-06 23:27:53

cristina_i
Full member
Inregistrat: 2005-12-26

offf...nici nu mi-am dat seama...ca a trecut atata timp....

oricum astazi mi-a venit smile...am citit pe acest forum ca cica o intarziere te tine si 4 saptamani....

Liber Profesionist

http://cuvinte-nespuse.blogspot.com
www.euripedia.ro Dexul tau Alimentar!!!

#8 2007-04-07 10:00:35

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

felicitari, atunci. wink

Nobody home

#9 2007-08-10 19:57:26

lilian@
Full member
Inregistrat: 2006-12-14

buna! mi am masurat si eu tensiunea arteriala si val .sunt:  maximul sistolic-119mm| Hg............minimul diastolic: 66mm/Hg.  intrebarile mele :sunt valori ptr. o tensiune normala sau e hipertensiune? cum se interpreteaza corect astfel de valori?

#10 2007-08-13 13:33:02

Al Pacino
Administrator

e tensiune normala, foarte normala...despre hipertensiune vorbim peste 140 sistolica si 80 diastolica

#11 2008-09-13 17:57:02

Endorfina
New member
De la:
Inregistrat: 2008-08-08

cristina_i a scris:

dupa ultima folie de logest la sfatul medicului am intrerupt luarea urmatoarei foliei....pe 20 februarie a fost ultima menstruatie si atat ....e posibil sa fie doar o intarziere si in cele din urma voi avea ...dureaza atat de mult pana ovarele isi revin la starea initiala....

Cum adica pana revin ovarele la starea lor initiala.Ce se intampla cu ele atunci cand folosesti ac ?:-/

Can you hear the heart beat ?

#12 2008-09-13 18:01:50

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Asta mi s-a spus si mie, ca ovarele "uita" activitatea naturala pt ca AC induc ritmul menstruatiei provocand sangerarea de privatiune (menstruatia), in loc de ciclul menstrual natural (de cele mai multe ori dereglat).

Ultima oara a fost editat de vdaiana (2008-09-13 18:03:51)

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#13 2008-09-13 18:03:40

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Endorfina a scris:

cristina_i a scris:

Cum adica pana revin ovarele la starea lor initiala.Ce se intampla cu ele atunci cand folosesti ac ?:-/

nu ovulezi...dupa ce le intrerupi ovulatia revine...

happy with him...inlove with him...puss

#14 2008-09-13 18:07:12

Endorfina
New member
De la:
Inregistrat: 2008-08-08

Stiam ca nu nu are loc ovulatia, ma gandeam ca se fac mai mari sau mai mici.. ma gandeam mai dergaba la dimensiunea lor.Inseamna ca nu le face prea bine cesafac, le afecteaza sau nu le afecteaza lipsa ovulatiei ?cesafac

Can you hear the heart beat ?

#15 2008-09-13 18:09:48

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Nu le afecteaza, le tine in repaos, se odihnesc.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#16 2014-03-15 16:26:48

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

am tensiunea 8 cu 6.....ce trebuie sa fac? sa merg la doctor?
nu ma deranjeaza f tare dar ma simt f obosita si am dureri de cap.

pc  lyssna

#17 2014-03-15 16:30:16

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pai nu prea vad ce sa-ti faca medicul... sa-ti spuna eterna replica cu "bea cafea" poate
apa bei destula ? faci miscare ? te-ar putea ajuta

#18 2014-03-15 16:39:39

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

apa beau cam 2 lt pe zi. inainte eram dependenta de coca cola dar de cateva luni nu mai beau.
cafea nu imi place asa ca nu beau. si nici sarat nu mananc.
oare din cauza asta?
ma apuc de baut cola din nou

pc  lyssna

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.