homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

De la Yaz la Yasmin

#1 2014-06-10 12:38:49

dyndy
New member
Inregistrat: 2011-03-20

De la Yaz la Yasmin

Iau Yaz de aproximativ 2 ani fara intrerupere. Daca trec la Yasmin, ar avea putea sa imi creeze efecte adverse sau alte neplaceri acea mica diferenta a concentratiei de estrogen? Care este diferenta intre pilulele cu 0.02 si cele cu 0.03 etinilestradiol? Si cum trebuie sa fac trecerea, dupa cele 4 pastlile placebo trec la folia de Yasmin?

#2 2014-06-10 12:39:38

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: De la Yaz la Yasmin

de ce le schimbi ?
da, incepi folia dupa cele 4 pastile placebo

#3 2014-06-10 16:23:59

dyndy
New member

Cu Yaz am menstruatia foarte usoara. Chiar daca tine 4-5 zile, e destul de light. Acest lucru cred ca se datoreaza si celor 4 zile de pauza, fata de 7 cat au majoritatea pilulelor (mai demult cand luam logest nu se intampla acest lucru). Nu stiu de ce acest lucru mi se pare anormal. In plus, de obicei imi vine chiar in ziua cand trebuie sa incep folie noua. Bineinteles ca stau cu stres ca oare imi vine, sau se face ora de luat pastila si tot nu imi vine.
Peste asta se adauga numeroasele patanii citite pe net cu femei care au ramas luand Yaz. Eu sunt foarte atenta sa nu iau nimic ce ar putea reduce efectul, in plus am alarma pentrau a le lua la ora fixa, nu cu acea marja de 12 ore, dar tot am emotii cu ele.
In rest, nu le gasesc nici un defect. De aceea, as vrea sa trec la yasmin care sunt tot cam asa, doar doza difera.
In trecut am luat novinette si desorelle (nu mi-au placut, a trebuit sa le intrerup, mai ales de la desorelle ma durea capul non stop) si logest (au fost ok mai multi ani, dar am facut un chist, dr. m-a trecut pe yaz, am scapat de chist si cand am vrut sa revin la logest am constatat ca nu il mai tolerez, deoarece au inceput sa imi apara cosuri (la 25 de ani), deci am renuntat si am revenit la yaz).

#4 2014-06-10 16:31:33

heimdall
Diamond member

Pai e un lucru cat se poate de normal, cu orice AC ti se poate intampla asta... nu inteleg cu ce te ajuta o menstruatie abundenta
Eu zic ca daca din alte puncte de vedere e ok sa nu-ti creezi singura probleme

#5 2014-06-10 16:57:56

dyndy
New member

Impresia mea este (e posibil sa gresesc), ca Yasmin au un grad mai ridicat de siguranta in ceea ce priveste protectia. Asta ar fi motivul principal pentru care ma gandeam sa le schimb.

Publicitate

loading...

#6 2014-06-10 17:01:49

heimdall
Diamond member

Da, gresesti, Yaz nu sunt mai putin sigure decat Yasmin, doar nu-ti imaginezi ca lansau pe piata un produs nesigur din punctul asta de vedere
Asa basme poti citi pe net cate vrei

Ultima oara a fost editat de heimdall (2014-06-10 17:02:06)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.