Buna tuturor,
In urma unei infectii urinare si a unei anexite, medicul mi-a descoperit urmatoarele:
Rezultat urocultura 1: Ecoli
Rezultat urocultura 2 ? Negativ (dupa tratament)
Tratament: Nolicin, Vimovo, No Spa - 2 saptamani si Poligynax - 6 zile
Rezultat eco transvaginala: Uter: RFV; 70mm/ 52 mm/ 32mm; Cavitate uterina; omogena virtuala; Endometru: grosime 9mm, aspect trilaminar; Col uterin: dimens 42mm, forma conica; canal cervical inchis; Ovar dr. 39mm, prezinta o formatiune anecogena si nedelimitata cu diam. De 26mm; Ovar dr. 33mm; aspect microchistic, formatiuni de max. 8mm; Trompe dilatate; Fund de sac Douglas: Liber
Tratament: Marvelon 21
Rezultat PAP: Celule epiteliale malpighiene superficiale si intermediare cu discrete anomalii nucleare; Celule scuamoase atipice de semnificatie nedeterminata (ASCUS). Secretie: Frotiul comporta celule superficiale si intermediare frecvente, polimorfonucleare rare, flora microbiana (Bacili gram +). Candida, trichomonas absente. Recomandari: Test HPV, Colposcopie.
Medicul m-a trimis sa fac colposcopie, in urma careia am avut urmatorul rezultat:
FP: JSC vizibila in totalitate; ZT gr I; Ectopie periorificiala +; AA: zona cato-alba sugestiva pt un papilom plan pe BP la ora 5; TL: negative pe zona mai sus mentionata. Recomandari: ERAD al zonei lezionale
Cand am revenit cu rezultatul de la colposcopie, singura explicatie primita de la medic a fost ca nu este vorba de HPV, dar ca trebuie sa fac ERAD. Eu nu sunt medic, nu inteleg termenii din fisele de analize, nu stiu ce reprezinta.
Am cautat doar pe internet diverse informatii, dar nu am gasit nimic explicit, in termeni pe care sa ii inteleg, chiar mai mult, am inceput sa ma ingrijorez din ce in ce mai mult.
Va rog, daca aveti mai multe informatii pe care sa le inteleaga un om de rand, le astept cu mare interes, mai ales ca urmeaza sa ma programez in urmatoarele zile pentru iterventie.
Va multumesc.
Ultima oara a fost editat de AliB (2014-07-09 11:23:07)