homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare papanicolau

#1 2008-02-21 17:29:25

max
Membru
Inregistrat: 2008-02-21

interpretare papanicolau

Buna seara

In urma rezultatului papanicolau medicul m-a programat ptr.saptamana viitoare la ex colposcopic.Sunt cam ingrijorata si as dori sa imi interpretati dv pana atunci acest rez,sads-ar putea sa scriu gresit anumiti termeni, pt ca nu inteleg scrisul)
- scor Babes-Papanicolau C II-III, scor Bethesda 2001, frotiu conventional:ASC-US, AGC
- satisfacator pt evaluare, celule endocervicale/metaplaziate prezente
-organisme: cocobacili, cocci
- modificari celulare reactive asociate cu inflamatoa
-anomalii ale celulelor epiteliale-celule scuamoase-ASC-US
                                             - celule glandulare -AGC endocervicale
-Descriere citologica:(scris de mana): C... hematic; frotiu ecranat partial de flora si exudat inflamator; placarde de celule E cu aspect ...perplaze,   li... si diskarioze simple. Diskarioze simple in celule I+E:diskarioze moderate in I; nuclei liberi atipici

Poate este bine de mentionat ca pana in ziua recoltarii probelor ptr papanicolau am avut un sterilet pe care l-am tinut ~7 ani, cu care nu am avut probleme

multumesc

#2 2008-02-21 22:20:41

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

Re: interpretare papanicolau

max doctoressa intra doar ziua ....
eu_vreau  poate sa te ajute daca e online... noi restul fetelor nu prea stim ....

#3 2008-02-22 12:07:16

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: interpretare papanicolau

max, ASC-US inseamna atipii ale celulelor endoteliale cu semnificatie nedeterminata(neclara) iar ASG sunt atipii ale celulelor glandulare endocervicale....
cert e ca ai o infectie vaginala si ca steriletul e cauza cea mai probabila a acestui rezultat la PAP dupa opinia mea
e bine sa faci colposcopia

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.