homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dureri puternice la ovare ca niste cutite

#1 2008-02-22 19:16:18

alexandra888
New member
Inregistrat: 2008-01-03

Dureri puternice la ovare ca niste cutite

Buna, am si eu o mica problema cu care am fost si la medicul meu ginecolog si nu m-a lamurit.
Am de mai multa vreme niste dureri scurte ca niste cutite in ovare. Durerile sunt aproape zilnice si de scurta durata. Pur si simplu niste impungaturi de cutite cam 5 minute, de cateva secunde fiecare, care dispar, si revin ulterior. Cand sunt foarte foarte intense le simt pana la genunchi.
Am ovare polichistice si iau Mycroginon cu care ma inteleg foarte bine (mi-au scazut durerile enorme pe care le aveam in mod normal la menstruatie). La un moment dat am fost diagnosticata cu posibila endometrioza (eram virgina), ulterior testele au iesit bine. Papa Nicolau a iesit bine, la ultimul control am fost acum o saptamana, mi-a confirmat ovarele polichistice in urma unei ecografii interne.
Nu am dureri la urinare care sa justifice o anexita, nici scurgeri ciudate sau sangerari, nimic, doar aceste dureri.
Si pana acum nimeni nu a reusit sa imi spuna de ce. Si ma gandesc ca poate este vreun diagnostic la care nu s-a gandit nimeni si care nu rezulta dintr-un simplu control ginecologic. Ca poate sunt alte teste pe care ar trebui sa le fac.
Si inca o intrebare. La ecografia interna de saptamana trecuta nu mi se vedeau deloc trompele. E normal?
Va multumesc mult de tot.
Numai bine! si multa sanatate!

#2 2008-02-22 19:20:32

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Dureri puternice la ovare ca niste cutite

anexita nu e cumva? caci simtptomele tale la asta ma duc cu gandul anexita bilaterala (caci din cate am inteles te doare in ambele parti)...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-02-22 19:30:27

alexandra888
New member

Ma doare in ambele parti dar mai mult si mai intens in dreapta unde am mai multe chisturi si care a fost mereu cu mai multe probleme. Si le am de foarte multa vreme (aprox 2 ani), dar se repeta mult mai des in ultima vreme, adica sunt aproape zilnice.
In plus nu am arsuri la urinare, si nici o problema cu urinare, nici dureri nimic, nici cu menstruatia care tinand cont ca iau anticonceptionale imi vine fix, nici febra, de asta m-am gandit ca e destul de improbabil sa fie anexita. In plus sunt si foarte atenta la igiena locala.
Si nici apendicita nu e cum am mai citit pe internet, ca sunt deja operata.
Poate fi totusi endometrioza?
Mentionez ca inainte sa iau anticonceptionale imi era foarte rau la menstruatie, de cateva ori am lesinat, si am avut perioade cand nu ma puteam da jos din pat.
Menstruatiile au fost dintotdeauna lungi (8 zile) si abundente (inclusiv elimin foarte multe cheaguri, unele foarte mari). De cand iau anticonceptionale (septembrie) nu mai sunt chiar asa de abundente dar tot 8 zile.
Nu stiu ce poate fii.
Merci mult

#4 2008-02-22 19:34:02

crys_ty_na
Platinum member

anexita nu ti da nici dureri la urinare...si nici nu trebuie sa ai febra de la ea..si cred si ar fi dat medicul seama ar fi vb de endometrioza...si e intradevar ciudat ca nu se vedeau trompele...iti va raspunde luni si doctoressa...

#5 2008-02-22 19:36:53

alexandra888
New member

medicul mi-a zis ca nu e exclusa endometrioza.. si ca atat timp cat sunt pe anticonceptionale e ok, ca atunci cand incetez apar problemele.. ce test se face pentru anexita?

Publicitate

loading...

#6 2008-02-22 19:38:28

crys_ty_na
Platinum member

nu se face nici un test...isi poate da seama in urma unui consult sau ecografii...dar banuiesc ca si ar fi dat medicul seama daca era vb de asa ceva...

#7 2008-02-22 19:41:03

alexandra888
New member

da si eu ma gandesc.. ca am fost acum o saptamana.. si tot ce mi-a zis e ca am ovare polichistice, dreptul mai mare, nu se vedeau trompele (nu stiu daca e normal sau nu), si ca nu e exclusa endometrioza (dar nici ca o am).. cam ambiguu

#8 2008-02-22 20:10:20

crys_ty_na
Platinum member

o sa ti spuna si doctoressa luni parerea ei...caci e ciudata durerea ta...

#9 2008-02-22 20:11:56

alexandra888
New member

merci mult de tot..
weekend placut!!

#10 2008-02-22 20:15:11

crys_ty_na
Platinum member

mersi la fel smile

#11 2008-02-23 15:39:22

Marlyn
Full member
Inregistrat: 2006-06-21

Sora mea are endometrioza. Diagnosticata foarte tarziu. Ani de zile acuza dureri ciudate. Ecografiile nu tradau nimic. Pana intr-o zi cand au apucat-o niste dureri insuportabile. Atunci locuia deja in Franta. Avea doi chisti mari, impreuna avea 13 cm. Asa s-a exprimat ea... Operatia a dezlegat misterul, in urma analizei naturii chistilor. Erau endometriozici.

Acum face tratament, e greu, uneori are dureri insuportabile.

Ultima oara a fost editat de Marlyn (2008-02-23 15:39:54)

#12 2008-02-23 17:52:37

alexandra888
New member

multumesc mult tuturor pentru raspunsuri..
intr-adevar asta mi-a zis si medicul ca anticonceptionalele sunt o solutie momentana si atat timp cat le iau chisturile sunt sub control, dar ca nu se stie cum imi va fii daca nu voi mai lua..
am consultat deja cam 3 medici si nimeni nu m-a lamurit cu nimic, adica mi-au dat numai raspunsuri care incep cu probabil, se poate, nu se stie sigur, etc, si niste tratamente universale gen dupfaston (inainte sa incep sa iau anticonceptionale)..
si ma gandeam ca poate e ceva ce scapa tuturor.. mai m-am uitat pe internet si am vazut ca mai sunt femei cu aceasi problema, dar diagnosticul este in continuare necunoscut sau la fel de ambiguu..
weekend placut tuturor!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.