homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Mercilon sau Orgametril


#1 2019-07-06 02:50:06

calypso
Full member
Inregistrat: 2008-05-12
Mesaje: 558

Mercilon sau Orgametril

Salutare fetelor!
Datele problemei sunt urmatoarele: luna viitoare la inceput plec la mare si bineinteles ca atunci imi va veni si menstruatia. Vreau sa o aman si nu stiu ce varianta sa folosesc:
1. Sa iau mercilon cu mentiunea ca l am folosit ca si contraceptiv recomandat de medic pana in 2017. M am inteles super bine cu el. Dar problema este ca actualmente am 36 de ani si sunt si fumatoare (cam un pachet pe zi, uneori chiar mai mult) Stiu ca la femeile peste 35 de ani si fumatoare estrogenul nu este recomandat. Oricum daca as alege varianta asta as lua acum cand imi vine menstra o folie si as continua cu a doua fara pauza pana cand ma intorc din concediu.
2. A doua varianta ar fi sa iau cu 2 sapt inainte de menstra orgametril. Am facut lucrul acesta la finalul lui aprilie. A fost ok si asa. Fara efecte adverse, fara dereglari de ciclu.

Ce ma sfatuiti sa fac? Ce varianta sa aleg?
A, si inca ceva: daca iau mercilon nu ma mai doare capul de contraceptie, dar orgametrilul m ar proteja si de sarcina?
Multumesc!


Drumul spre iad e pavat cu bune intentii!

Offline

 #2 2019-07-06 15:44:07

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 134010

Re: Mercilon sau Orgametril

daca nu ai niste analize facute de curand nu stiu ce risc ar fi sa iei 2 folii de mercilon, cert e ca orgametrilul nu are rol contraceptiv

Online

 

 Acum   

Footer-ul board-ului© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.