homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Oare voi putea avea un copil?

#1 2008-03-13 14:43:27

blue.butterfly
Full member
De la: Din tara si din strainatate
Inregistrat: 2008-03-13
Site

Oare voi putea avea un copil?

Buna.
Am si eu niste nelamuriri legate de problemele mele de sanatate si cum ar putea afecta aceastea o posibila sarcina. Problemele sunt :
1. Sindrom de colon iritabil de 6 luni (dureri pueternice de burtica, constipatie). In prezent tratament homeopat cu Multinenzime si Acidophilus.
2. Sindrom depresiv anxios cu atacuri de panica in urma cu vreo 4 ani , tratat cu tablete si psihoterapie...in prezent cateodata ameteli si poate unele stari depresive la schimabarea anotimpului.
3. Helicobacter Pilori pozitiv la dozarea cantitativa depasind mult limita normala. Urmeaza sa iau antibiotic.
4. Tricomonas tratat tip de 3 luni consecutiv cu Klion D ovule si Tinizol tablete. La ultima lama nu a mai iesit.
5. Candidoza vaginala tratata dar care revine din cand in cand.

Totusi, citind despre sindromul colonului iritabil, am aflat ca nu se trateaza definitiv. Si mi-e groaza cum voi putea duce o sarcina la ce dureri am (caci ma gandesc ca in timpul sarcinii nu sunt permise tablete gen Multienzime sau Spasmomen). Ma mai gandesc si ca, in timpul sarcinii, datorita schimbarilor hormonale, ar putea sa imi revina depresia si atacurile de panica desi au trecut ani buni de cand nu mai am manifestari.

Am vazut sfaturi foarte competente pe site si v-as ruga frumos sa imi raspundeti si mie. Innebunesc gandindu-ma ca poate datorita problemelor de mai sus nu as putea sa am un copil (mai ales ca ne dorim unul pe anul viitor).:k?ra:

Ce parere aveti? Pot sa ma angajez la o sarcina pe anul viitor sau sa mai astept? Cat de mult ar afecta toate aceste probleme o sarcina?

Multumesc.

Nu avem probleme, ci doar solutii!

#2 2008-03-13 14:49:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Oare voi putea avea un copil?

cu colonul iritabil se poate trai si fara tratament alea citeva luni, nu vad unde e problema...esti atenta ce maninci si gata
cu depresia si anxietatea sunt convinsa ca vei reusi sa te descurci daca chiar vei dori un copil...sarcina nu e motiv de depresie ci de bucurie daca e dorita
De fapt inteleg ca problema ta e nu daca vei putea avea un copil ci daca vei reusi sa iti sumi tu responsabilitatea asta....ei bine, daca ti-l doresti cu adevarat, vei reusi...daca te gindesti sa il faci doar pentru ca si-l doreste partenerul....s-ar putea sa fie o problema

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2008-03-13 15:13:57

blue.butterfly
Full member
Site

In primul rand, multumesc frumos pentru raspuns.

Nu am o problema cu asumarea responsabilitatii doar ca, fiind eu mai anxioasa un pic, probabil ca imi fac probleme chiar si pentru cele mai marunte lucruri.  Am o fobie de boala teribila...si la cea mai mica durere de cap ma gandesc departe...ca o fi, ca o pati....

Nu am stiut pe cine sa intreb cum poate afecta acest sindrom de colon iritabil. Peste tot citesti doar ca in timpul sarcinii , mai ales in primele trei luni, fatul poate fi foarte puternic afectat.

Imi doresc extrem de mult un copil...si chiar daca mi-e teama de riscurile pe care le presupune sau de responsabilitatea care vine o data cu un pui mic, sunt totusi dispusa sa mi le asum.  Doar ca nu vreau sa am un copil afectat pentru tot restul...nu vreau un copil cu malformatii care sa se chinuie toata viata pentru o amibitie de a mea.

Acesta e motivul pentru care mi-am expus problemele. Pentru ca doream sa stiu cum ar putea afecta acestea fatul. Sau daca eu voi putea sa duc o sarcina in conditiile date.

Sa inteleg ca sindromul de colon iritabil nu e o piedica? Dar despre trichomonas? Daca recidiveaza? Sau despre infectiile urinare ce puteti sa imi spuneti strict din puctul de vedere al unei sarcini?Sunt riscuri mari?

Inca o data multe multumiri.smile

Later edit : Am vazut ca a fost mutat subiectul. Imi cer scuze ca nu am stiut unde sa il postez. Greseala de incepator (sunt noua pe forum)big_smile

Ultima oara a fost editat de blue.butterfly (2008-03-13 15:15:49)

#4 2008-03-13 15:26:15

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Nu pot sa-ti dau o parere avizata...dar ce pot sa-ti spun este ca daca iti doresti un copil cu adevarat...atunci stiu ca vei face orice pentru a-ti rezolva problemele care ti-ar putea sta in calea acestei imense bucurii...eu nu am inca, copii dar stiu ca-mi doresc incredibil de mult, macar unu si cred ca odata cu un copil in viata ta, o sa ti se rezolve majoritatea problemelor. Te pup si fii mai optimista, ca nu avem decat o viata si e pacat sa n-o traim cum trebuie si sa nu simtitm din plin frumusetea ei.

baby Dragos hjarta rugaciune

#5 2008-03-13 15:58:42

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

trichomonas nu recidiveaza...caci este bts...daca v ati tratat si tu si sotul nu mai aveti de unde l lua daca (teoretic)...iar infectia urinara este o afectiune ce poate aparea in sarcina si nu prezinta riscuri daca este tratata corect...de asemenea poate fi prevenita cu umpic de atentie...

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2008-03-13 16:52:57

Al Pacino
Administrator

colonul iritabil in sine nu afecteaza fatul...tratamentul poate fi o problema insa nu il vei face, cum spuneam, se poate, daca iti asumi asta rezista pe perioada sarcinii fara tratament
infectii urinare fac o gramada de gravide si depasesc momentul, nu m-as stresa deloc din pricina lor
o problema mi se pare sindromul anxios....dar depinde de tine sa il tii in friu...iar daca hotarasti ca vrei copilul, cum spuneam cred ca il poti tine in friu...nu m-am gindit ca ai probleme cu asumarea responsabilitatior, insa nimic din ce ai nu ar afecta copilul sarcina insa ar putea sa iti creeze probleme tie...pe care daca esti dispusa sa ti le asumi pentru a avea copilul le vei depasi
trichomonasul e boala cu transmitere sexuala...daca ai facut tratament de 3 orila rind nu pot sa nu ma gindesc la faptul ca l-ai tot primit...as discuta cu partenerul sexual despre asta...pentru ca asa cum ai primit trichomonas poti primi oricind orice boala transmisibila sexual(daca mai exista o a 3a persoana in relatia voastra)...da, din cauza asta eu mi-as face griji
candida nici nu merita luata in discutie, poti uita de ea

#7 2008-03-13 17:46:54

blue.butterfly
Full member
Site

Inca un cald multumesc pentru raspunsuri. Acum sunt mai linistita si mi-am luat o piatra mare de pe suflet.

Doctoressa, nu exista o a treia persoana in relatia noastra. Dar, eu am facut tratament 3 luni pe cand iubitul meu (viitor sot in cateva luni), a facut doar in luna a doua (din cele 3 luni). Si a facut o singura data (el are probleme cu stomacul si e sensibil la tratamente de astea dure si cand m-a vazut ca mie mi-a fost cam rau de la el...). Sa speram ca nu mai e. Oricum, noi ne protejam cu prezervativ...dar, ce ne facem cand vrem copil?

Medicul ginecolog a spus ca tricomonas nu prezinta un risc foarte mare pentru o sarcina. Asa e?  Sa speram ca nu va fi cazul.

Multumesc frumos pentru raspunsuri. O sa va trimit si eu un buchetzel de flori in semn de multumire.:k?ra:

#8 2008-03-14 12:09:48

Al Pacino
Administrator

asa, nu prezinta risc foarte mare...insa e bine sa nu il ai...iar daca partenerul se trateaza cum se cuvine si nu il ia de nicaieri din alta parte, nu il vei mai avea nici tu...cita vreme el nu se trateaza, il tot iei inapoi de pa el....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.