homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pap - ASCUS

#1 2008-03-17 18:22:56

blue.butterfly
Full member
De la: Din tara si din strainatate
Inregistrat: 2008-03-13
Site

Pap - ASCUS

Mi-am facut si eu Pap ...vreo 3 in ultimii doi ani.

La medicul la care am fost inainte iesea CII...am schimbat medicul acum e ASCUS. Am inteles ca e in functie de laborator. N-am fost eu prea multumita ca , in afara de ASCUS, nu scria nimic pe rezultat. De fapt mint, scria si Tricomonas. (asta a fost in octombrie anul trecut)

Acuma intrebarea e : de la tricomonas poate fi inflamat colul si , prin urmare rezultatul sa fie ASCUS?

Multumiri.

Acum, ca au trecut 6 luni, ar trebui sa il repet, nu?

Nu avem probleme, ci doar solutii!

#2 2008-03-17 18:42:07

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Pap - ASCUS

da...colul poate fi inflamat datorita bolii...si e posibil ca din cauza aia sa ti fi iesit ASCUS...daca ai tratat tricomonasul poti repeta testul si vei sti cu siguranta...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-03-17 18:54:08

blue.butterfly
Full member
Site

Vom vedea...saptamana viitoare sper sa ajung pe la gineco....Si cum am avut un contact neprotejat cu iubitul meu, voi vedea daca s-a reinstalat si nenea tricomonas...ca atunci il pun sa mai bage si el niste pastile pe gat ca asa nu se poate. Oricum, ultima data a iesit absent tricomonas...dar mai stiu eu cata incredere sa am in loborator (ca initial, cand am sunat sa intreb de rezultat mi-au zis ca nu e nici o analiza pe numele meu, apoi a aparut analiza...nu stiu ce sa zic)

#4 2008-03-17 18:58:54

crys_ty_na
Platinum member

pai daca ati facut deodata trat ar trebui sa fie bine...daca l ai facut doar tu...e alta poveste...

#5 2008-03-17 19:03:09

blue.butterfly
Full member
Site

Pai am facut asa...in octombrie eu...in noiembrie amandoi...in decembrie eu...in tot acest timp (din septembrie si pana zilele trecute, folosit prez)...Deci, daca un tratament a eliminat de la el tot, nici la mine nu ar mai trebui sa fie...oricum, eu in decembrie am luat preventiv,sa fiu sigura ca am scapat de lighioana. Iar in ianuarie cica nu mai era decat candida...acu ce sa zic?

Publicitate

loading...

#6 2008-03-17 19:47:16

crys_ty_na
Platinum member

e ok...refa papul...si o sa vezi cum stai...

#7 2008-03-17 20:25:03

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

erai in apropiere de menstra cand ai facut paps-ul?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#8 2008-03-17 22:38:59

blue.butterfly
Full member
Site

Deci, medicul a zis asa (atunci cand am facut ultimul pap) : ca sunt la limita...adica era un interval (dupa menstruatie ) de cateva zile si eu am venit cam in ultima zi a intervalului in care se putea face (sau ceva de genul asta)... Oricum, medicul a zis ca e ok. Acu ce sa zic?

O sa il repet sa vedem ce si cum. Mai ales ca bunica mea a murit de cancer de col uterin (deci am in familie). Negi genitali cica nu asa avea (nu la ochiometrul doctorului) caci test pentru hpv nu am facut.

#9 2008-03-17 23:19:39

allys
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-09-03

pap se face intr-o anume perioada intre menstre?

#10 2008-03-17 23:23:39

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

pe la mijlocul ciclului menstrual e indicat

#11 2008-03-17 23:24:28

blue.butterfly
Full member
Site

Da. Mi-e ciuda acum ca nu mai stiu exact care era perioada, dar era undeva pe la inceput , cred ca la vreo 2 zile dupa ce s-a terminat menstruatia si inainte de perioada fertila. Sicer, nu ma stiu. Poate va spune si doctoressa maine, ca ea trebuie sa stie.

Pot doar sa spun ca se face intr-un anumit interval cu urmatorul scop : pentru a se evita ca schimbarile hormonale din perioada fertila sau din perioada dinaintea menstruatiei sa influenteze rezultatul testului. Sau, cel putin, asta stiu eu .

Later edit : Da, la mijlocul ciclului menstrual ( a se intelege prioada care incepe cu menstruatia si se termina la urmatoarae menstruatie). Sa nu se inteleaga mijlocul ciclului menstrual perioada dintre menstruatii smile

Eu una tin minte ca imi trecuse ciclul undeva pe marti si abia martea urmatore am reusit sa imi fac (atunci are medicul meu program) si stiu ca atunci eram la limita. Mai ce ciuda mi-e ca nu mai stiu exact....

Ultima oara a fost editat de blue.butterfly (2008-03-17 23:32:37)

#12 2008-03-18 11:29:58

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ciclu menstrual=perioada de timp dintre prima zi a unei menstruatii si prima zi a menstruatiei urmatoare....alt ciclu nu exista la capitolul asta!
si da. cel mai bine e sa faci pap pina in perioada fertila, dupa ce trece menstra(cam la 2, 3 zile dupa menstra ar fi ok)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#13 2008-03-18 12:16:41

blue.butterfly
Full member
Site

Doctoressa, un pic te mai deranjez ca mi-am amintit o nelamurirea de-a mea de mai de mult l acare nu am gasit raspuns.

In analiza de secretie - lama, ce anume se poate diagnostica? Mie candida si tricomonas mi-a iesit. Ma intrebam daca gardnella aia iese aici? Sau gonoreea?

Eu, anul trecut cand am schimbat doctorul, i-am spus ca vreau analize si pentru chlamydia si pentru gonoree (citisem eu in Cosmopolitan ca astea sunt cam asimtomatice si, in timp, pot duce la infertilitate si chiar sterilitate). Asa ca mi-a luat o lama pentru chlamydia, uan pentru PAP si una pentru analiza de secretie. Rezultate : Chlamydia negativ, Pap-Ascus iar in secretie rare celule de tricomonas si frecvente de candida.

Ulterior, mi-am facut si o cultura de secretie vaginala (acel tubuletz cu o bagheta lunga), mi-am luat singura secretie si am dus-o la Bioclinica...si mi-a iesit E.coli in secretie.

Atat te rog sa imi mai raspunzi cand ai timp si gata, nu mai zic nimic.

#14 2008-03-18 12:43:39

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

si gardnerella si gonoreea ies. se poate sugera si prezenta chlamydiei.

gonoreea nu e asimptomatica. da niste secretii imposibil sa nu le vezi - verzi cu miros de peste stricat

mami de minuni hjarta

#15 2008-03-18 12:51:49

blue.butterfly
Full member
Site

Ok. Eu imi faceam griji ca trebuia sa imi mai ia o lama si pentru gonoree si nu mi-a luat.

Secretia mea nu e verde, nu miroase urat ci acceptabil zic eu (mie normal mi s-ar parea sa nu miroasa deloc)...si, probabil de la candidoza, e mai branzoasa in ultima vreme (sau, cum spunea o alta utilizatoare, are aspect de maioneza taiata). Zilele trecute mi s-a intamplat, dupa un act sexual cu preservativ , sa vad pe prez secretie alba asa adunata, ca si branza....si erau gogoloase destul de mari....

Ma gandesc ca mi-o fi scapat de sub control candidoza de la Zanocinul luat luna trecuta (Zanocin pentru care nu am mai apucasem iau Biotics inainte sa plec din tara). Asa ca, am luat cu mine doar Zanocin, evident ca am facut si cistita (sau infectie urinara cu sange) si a trebuit sa iau si Zanocin...

Am citit pe aici ca recomandati sa se ia Biotics pentru candida. Eu ma gandeam sa iau o tura de Mycosist (sau Micosyst) si sa o repet saptamana urmatoare.

Oricum, sper sa ajung curand pe la gineco.

Multumesc mult eu_vreau.puss

Ultima oara a fost editat de blue.butterfly (2008-03-18 12:53:14)

#16 2008-03-18 12:54:24

o'hara
Platinum member

micosist-ul e inlocuitor al flucovim-ului, nu stiu insa daca se ia tot in doza unica...

mami de minuni hjarta

#17 2008-03-18 12:58:46

blue.butterfly
Full member
Site

Mie asa mi-a mai prescris o doctorita. O doza unica repetabila la 7 zile parca. Dar lasa ca vorbesc eu cu ginecologul, sa vedem ce facem. Pup u

#18 2008-03-18 13:06:08

o'hara
Platinum member

ok. nu stiam daca si asta e cu doza unica.

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.