homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candida in gat

#1 2008-03-28 22:33:12

LachrymoseLeech
New member
Inregistrat: 2008-02-16

candida in gat

iubi are candida in gat.
mie mi'a spus ginecologul ca am niste negi vaginali care inca nu se stie ce sunt ptr ca abia luni imi iau rezultatul.
am citit pe forum ca aceasta boala nu e cu stransmitere sexuala.
e posibil ca asta sa am si eu?
sunt putin nelamurita pt ca am citit ca nu se transmite...sad

Zâmbeşte! Mâine, poate vei fi ştirb!

#2 2008-03-28 22:43:28

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

Re: candida in gat

MOD DE TRANSMITERE

Modul de transmitere a ciupercii ce determina candidoza bucala difera in functie de varsta.
- nou-nascutii si sugarii. Un nou-nascut poate contacta candida de la mama, in timpul nasterii, daca aceasta are candidoza vaginala. Simptomele apar in medie la 3 pana la 7 zile dupa nastere. Nou-nascutii si sugarii au un sistem imun imatur, iar balanta dintre bacteriile si fungii de la nivelul mucoasei bucale nu este inca echilibrata. Din aceste motive candidoza bucala este frecventa in primele luni de viata
- copii si adolescenti. Candidoza bucala nu este in mod normal contagioasa. Totusi, copii cu un sistem imun deficitar pot contacta infectia micotica de la partenerii de joaca sau de pe jucarii comune. Un copil cu candidoza bucala poate raspandi ciuperca prin contact direct (orice jucarie care este introdusa in gura, de exemplu)
- adultii. La acestia infectia micotica poate fi raspandita prin contact sexual oral. Candidoza vaginala este produsa de aceeasi ciuperca ce determina si infectia orala.
Candida, ciuperca ce determina candidoza bucala este prezenta in mod normal, in cantitati mici, la nivelul gurii si a altor mucoase ale organismului. In mod obisnuit, ea nu produce leziuni. In conditiile aparitiei unor factori favorizanti, ciuperca se inmulteste excesiv si necontrolat invadand tesuturile din jur.
Candidoza bucala este determinata cel mai frecvent de Candida albicans, dar pot fi implicate si alte genuri precum Candida tropicalis, Candida krusei, Candida parapsilosis sau Candida glabrata.Inmultirea acestei ciuperci este controlata de o serie de bacterii prezente la nivelul mucoasei bucale. Aparitia unei noi bacterii la nivelul gurii ce rupe echilibrul dintre microorganismele deja prezente aici, va permite ciupercii sa se inmulteasca in mod necontrolat.

Alti factori ce cresc riscul de aparitie a candidozei bucale sunt:
- un sistem imunitar deficitar (abilitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor este deteriorata). In conditiile unui sistem imunitar normal, candida nu se poate dezvolta excesiv
- sugarii sunt mai predispusi la aparitia candidozei bucale deoarece sistemul lor imun nu este complet dezvoltat. Astfel, candidoza bucala este foarte frecventa in primele saptamani de viata
- batranii au un sistem imunitar slabit, acestia fiind predispusi la aparitia candidozei bucale
- pacientii HIV pozitivi au risc foarte mare de a dezvolta candidoza bucala. Aproximativ 90% dintre acestia au dezvoltat candidoza bucala cel putin o data pe parcursul evolutiei bolii
- pacientii cu diabet zaharat sunt, de asemenea predispusi la candidoza, deoarece nivelul crescut al glucozei in sange reprezinta un factor favorizant pentru cresterea in exces a ciupercilor
- uscaciunea mucoasei bucale (xerostomia) poate sa apara fie prin folosirea excesiva a apei de gura, fie datorita unor afectiuni medicale, precum sindromul Sjogren
- sarcina. Modificarile hormonale din timpul sarcinii pot duce la alterarea echilibrului microorganismelor de la nivelul gurii, favorizand aparitia candidozei
- igiena orala precara (in special la cei cu proteze dentare)
- abuzul de antibiotice. Acestea pot favoriza aparitia candidozei prin alterarea echilibrului microorganismelor de la nivelul mucoasei bucale.
Simptomele candidozei bucale la adulti sunt:
- senzatie de arsura la nivelul gurii si a gatului (de obicei acestea sunt simptome incipiente)
- pete albe aderente de mucoasa gurii si a limbii. Tesutul din jurul acestor depozite albicioase este rosu si dureros. Daca este frecat (in timpul periajului dintilor, de exemplu) poate sangera
- aparitia unui gust neplacut sau a dificultatilor de a gusta alimentele.
Unele medicamente permit ciupercilor sa se inmulteasca necontrolat:
- antibioticele, in special cele cu spectru larg (de exemplu, tetraciclina)
- contraceptive orale (pilulele)
- medicamente ce scad capacitatea de aparare a organismului, precum corticosteroizii.

Ultima oara a fost editat de ionela (2008-03-28 22:45:55)

#3 2008-03-28 22:45:36

LachrymoseLeech
New member

eu_vreau a scris intr'un alt subiect ca nu e cu transmitere sexuala si sunt cam derutata...
iar contact sexual oral nu a mai avut de mult...

#4 2008-03-28 22:48:05

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

ideea este ca aceasta ciuperca se poate dezvolta si in alte conditii. nu o iei neaparat pe cale sexuala. ci apar factori favorizanti si atunci se dezvolta excesiv.

iubesc+Camelia+Matei

#5 2008-03-28 22:57:21

LachrymoseLeech
New member

uf... ms mult...
doar ca sunt mai speriata ca am si eu negi si...
sper sa ne facem bine amandoi

Publicitate

loading...

#6 2008-03-28 23:23:10

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu e cu transmitere sexuala. poti face candida si ca virgina. baietii fac mult mai rar "de la sine" decat femeile. dar daca au contacte sexuale cu o femeie care are candidoza o pot lua si ei. la ei apar mai greu manifestari dar cand apar trebuie tratament si pt ei.

mami de minuni hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.